ΑρχικήSmartphonesΟι Βρετανοί είναι κάργα εθισμένοι στα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την Ofcom

Οι Βρετανοί είναι κάργα εθισμένοι στα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την Ofcom

Οι Βρετανοί είναι κάργα εθισμένοι στα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την Ofcom.

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Ofcom αποκάλυψε περίεργα πράγματα, ένας κρατικός οργανισμός από τη Μεγάλη Βρετανία που στην ουσία είναι η ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τα ραδιοτηλεοπτικά, τηλεπικοινωνιακά και ταχυδρομικά μέσα και υπηρεσίες της χώρας.

Η έκθεση αναφέρει τα εξής: «Ο πληθυσμός της Μεγάλης Βρετανίας είναι κάργα εθισμένος στα smartphones τους, με ποσοστό της τάξεως του 78%, ενώ για τις ηλικίες μεταξύ 16-24 ετών το ποσοστό φτάνει στο 95%».

Δηλαδή μιλάμε για δυσθεώρητα νούμερα που αντικειμενικά προκαλούν ανησυχία.

Η έρευνα από την Ofcom αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά μέσο όρο κάθε 12 λεπτά, ενώ τα δύο πέμπτα του ενήλικου πληθυσμού ελέγχουν το τηλέφωνό τους για ειδοποιήσεις εντός κάθε πέντε λεπτών, από την ώρα που θα ξυπνήσουν το πρωί

Τα άτομα που είναι κάτω των 35 ετών είναι οι πιο πιθανό να ελέγξουν όλες τις συσκευές τους αμέσως μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, και μάλιστα το 65% παραδέχτηκε ότι είναι το πρώτο πράγμα μόλις ξυπνήσει. Ωστόσο η ίδια κατάσταση συμβαίνει πριν πάνε οι άνθρωποι για ύπνο. Το 37% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Ofcom δήλωσαν ότι πάντα ελέγχουν το τηλέφωνό τους πέντε λεπτά πριν κλείσουν τα φώτα για να κοιμηθούν.

Το συγκεκριμένο δυσάρεστο φαινόμενο έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία δέκα χρόνια, και μάλιστα εκτιμάται πώς θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, αφού η πλειοψηφία του πληθυσμού στη Μεγάλη Βρετανία επιθυμεί να είναι συνεχώς συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για Wi-Fi, είτε για κινητή σύνδεση μέσω δεδομένων.

Το να είσαι μόνιμα συνδεδεμένος στο διαδίκτυο έχει και τα οφέλη του. Το 41% ​​των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι βρίσκονται συνεχώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να μπορέσουν να εργαστούν πιο ευέλικτα, γεγονός που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους εργοδότες. Το 35% πιστεύει πως η συνεχής σύνδεση στο διαδίκτυο μεγαλώνει την παραγωγικότητά τους στην εργασία τους.

Ωστόσο, δεν είναι θετικά όλα τα νέα που προέκυψαν από αυτήν την έρευνα. Η ζωή σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο σπου κυριαρχεί το διαδίκτυο σημαίνει ότι το 15% του πληθυσμού αισθάνεται ότι βρίσκεται διαρκώς στη δουλειά, και οι περισσότεροι από τους μισούς λένε πως εξαιτίας αυτού του φαινομένου οι σχέσεις τους με την οικογένεια και τους φίλους δεν είναι φυσιολογική.

«Την τελευταία δεκαετία, οι ζωές των ανθρώπων μεταμορφώθηκαν από την άνοδο του smartphone, καθώς και από την ευκολότερη και καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Ian Macrae, διευθυντής του τμήματος Intelligence Market στην Ofcom.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166