ΑρχικήΕργασίαΟι Βρετανοί υπάλληλοι πληρώνουν το τίμημα της απομακρυσμένης εργασίας

Οι Βρετανοί υπάλληλοι πληρώνουν το τίμημα της απομακρυσμένης εργασίας

Η ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της «νέας κανονικότητας» που έφερε η Πανδημία, αναγκάζοντας εκ των πραγμάτων πολύ κόσμο να εργάζεται εξ αποστάσεως με λάθος τρόπο, έχοντας ως αρνητικό αντίκτυπο να διακυβεύεται η ασφάλεια της επιχείρησης, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι, έχει ως αποτέλεσμα πολλές βρετανικές επιχειρήσεις να είναι εκτεθειμένες σε τεράστιο κίνδυνο στον κυβερνοχώρο, περισσότερο από ποτέ. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, την Keeper Security, η οποία ισχυρίζεται ότι το 44% υπέστη παραβίαση κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι περισσότερες κυβερνοεπιθεσεις, οφείλονται είτε σε παραβιασμένες, είτε σε κλεμμένες συσκευές εργαζομένων, Μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με τούτο το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός πως επειδή πολλοί εργάζονται από το σπίτι (κυρίως με τις δικές τους συσκευές), τα τμήματα ασφάλειας που επιβλέπουν τα πληροφοριακά συστήματα αντιμετωπίζουν πρόσθετες προκλήσεις, όπως μη ασφαλή οικιακά δίκτυα, μολυσμένες προσωπικές συσκευές, και άλλα.

Ενώ οι περισσότερες παραβιάσεις συμβαίνουν μέσω «απλών» επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού τύπου malware (50 τοις εκατό), σχεδόν οι μισές συμβαίνουν μετά από επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος ή κοινωνικής μηχανικής (47 τοις εκατό). Αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν άμεσα την προστασία των υπαλλήλων, αλλά και ότι δεν μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στα εργασιακά τους καθήκοντα ενώ εργάζονται από το σπίτι.

Δεδομένης της σοβαρότητας της απειλής για τις επιχειρήσεις, είναι ίσως εκπληκτικό το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς πληροφορικάριους που ερωτήθηκαν, πιστεύουν πως ο προϋπολογισμός που διατίθεται για την φύλαξη των Πληροφοριακών Συστημάτων είναι ανεπαρκής, ενώ το 60 τοις εκατό ισχυρίζεται ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να ανταποκριθεί σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν, διότι είναι φορτωμένοι με την επίβλεψη επιπλέον στοιχείων από το κανονικό.

Για τον Darren Guccione, CEO και συνιδρυτή της Keeper Security, τα ευρήματα παρουσιάζουν μια «ανησυχητική εικόνα». «Καθώς μπαίνουμε σε μια παρατεταμένη περίοδο που κορυφώνεται η εργασία εξ αποστάσεως, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να αισθάνονται επαρκώς προστατευμένες από πιθανές εξωτερικές απειλές στον κυβερνοχώρο. Τα συστήματα ασφάλειας πληροφορικής δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του νέου τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166