Θα υπάρχει PS5 Slim; Η Sony δεν το λέει, αλλά το υπαινίσσεται

Θα υπάρχει PS5 Slim; Η Sony δεν το λέει, αλλά το υπαινίσσεται

Μιλώντας στo Nikkei Tech, ο Yasuhiro Ootori διεύρυνε περαιτέρω το ζήτημα που σχετίζεται με το σύστημα ψύξης του PlayStation 5, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες και ανέκδοτες πληροφορίες σχετικά με τον περίπλοκο σχεδιασμό της κονσόλας επόμενης γενιάς. Ο Ootori μίλησε επίσης για μια πιο μικρή έκδοση του PS5, που απορρίφθηκε υπέρ της τρέχουσας σχεδίασης. Λέτε να έχει ήδη προγραμματιστεί η έκδοση Slim;

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις που σχετίζονται κυρίως με τα παιχνίδια, το PlayStation 5 ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου επίσημου teardown μέσω ενός βίντεο που μας επέτρεψε να μάθουμε περισσότερα για τα εσωτερικά στοιχεία της «μεγάλης» κονσόλας της Sony που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δεν θα έχει αντίπαλο, εξαιτίας των ισχυρών τεχνικών χαρακτηριστικών που φέρει.

Το μηχάνημα αποσυναρμολογήθηκε από τον Yasuhiro Ootori, επικεφαλής του τμήματος Μηχανολογικού Σχεδιασμού, ο οποίος σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Nikkei αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό του PS5.

Το PlayStation 5 θα μπορούσε να ήταν πιο μικρό και να είχε δύο ανεμιστήρες

Μιλώντας για το παρόν ζήτημα, ο Ootori επανέλαβε τη σημασία του συστήματος ψύξης του PS5 και πως αυτός ήταν καθοριστικός παράγοντας στην τελική σχεδίαση της κονσόλας. Το νέο SoC που βασίζεται στην τεχνολογία της AMD λειτουργεί με πολύ υψηλό ρυθμό χρονισμού, γεγονός που οδηγεί σε τεράστιες θερμοκρασίες που είναι πολύ υψηλότερες από αυτές του PlayStation 4.

Για το λόγο αυτό η Sony έπρεπε να υιοθετήσει έναν μόνο φυγοκεντρικό ανεμιστήρα πάχους 45 mm, εκτός από το ότι πρέπει να επιλέξει υγρό μέταλλο ως θερμικό αγωγό. Με έναν τόσο μεγάλο ανεμιστήρα, ο Ootori και οι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να αυξήσουν το μέγεθος του σώματος, καθιστώντας το PlayStation 5 τη μεγαλύτερη σε μέγεθος κονσόλα του νέου αιώνα.

Από τις δηλώσεις του Ootori, ωστόσο, εντοπίσαμε μια άλλη περίεργη ανακάλυψη: το PS5 θα μπορούσε να βασιστεί σε ένα πολύ πιο μικρό σώμα, και καλό θα ήταν να τοποθετηθούν δύο μικροί ανεμιστήρες για το σύστημα ψύξης. Στο τέλος, προτιμήθηκε η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα, η οποία απαιτούσε απλούστερο σχεδιασμό, κάτι που τελικά μείωσε σημαντικά το κόστος.

Η Sony θα μπορούσε να φέρει στο προσκήνιο την επιλογή των δύο ανεμιστήρων για μια υποθετική Slim έκδοση της κονσόλας. Η ιαπωνική εταιρεία το έχει πράξει επανειλημμένες φορές κατά το παρελθόν πάνω σε αυτόν τον τύπο λειτουργίας, έχοντας ξεκινήσει μια πιο μικρότερη σε όγκο παραλλαγή για κάθε παραγόμενη πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών που έχει κατασκευάσει έως τώρα.

Σε δύο χρόνια, θα μπορούσαμε να καλωσορίσουμε ένα PS5 Slim με έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες και, γιατί όχι, με τη μελλοντική τεχνολογία των 5 νανομέτρων της AMD.

Πολλοί χρήστες έχουν επικρίνει το υπερβολικό μέγεθος του PlayStation 5 , ωστόσο η νέα ναυαρχίδα της Sony θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο ογκώδης από το «θηρίο» που θα κάνει το ντεμπούτο του το Νοέμβριο.

Μιλώντας για το PS5 TIM που βασίζεται στη χρήση υγρού μετάλλου, αυτή η λύση επέτρεψε στην εταιρεία όχι μόνο να περιορίσει το κόστος παραγωγής, αλλά και να μειώσει το μέγεθος της κονσόλας. Επιλέγοντας την παραδοσιακή θερμική πάστα, στην πραγματικότητα, το PlayStation 5 θα είχε ένα ακόμη μεγαλύτερο σώμα από το τρέχον και έναν σαφώς πιο δυνατό ανεμιστήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας