ΑρχικήΕπιστήμηΟι χάκερ θα μπορούσαν να δώσουν εντολή στα sex robots να σκοτώσουν...

Οι χάκερ θα μπορούσαν να δώσουν εντολή στα sex robots να σκοτώσουν τους ανθρώπους

Οι χάκερ θα μπορούσαν να δώσουν εντολή στα sex robots να σκοτώσουν τους ανθρώπους.

Είναι γνωστό πως κάποια άτομα έχουν εμμονή με τον έρωτα και χρησιμοποιούν αυτά τα μηχανήματα για να κάνω για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους, όμως τα εμπορικά sex robots έχουν φτωχή προστασία στον κυβερνοχώρο και θα μπορούσαν σύντομα να καταληφθούν ή να εξουσιαστούν από εγκληματίες χάκερ και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για να δολοφονηθούν άνθρωποι, ισχυρίστηκε ένας ακαδημαϊκός που μελετά το θέμα.

Ο Δρ Nick Patterson, λέκτορας που ειδικεύεται στην τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Deakin στη Μελβούρνη, πιστεύει ότι τα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο ρομπότ του σεξ είναι εξίσου ευάλωτα στην πειρατεία όπως τα τηλέφωνα και τα tablet.

Προειδοποίησε ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν την ικανότητα σύντομα να εκμεταλλευτούν τα κενά ασφαλείας σε τέτοιες συσκευές μετατρέποντάς τα σε δολοφονικά όπλα, θέτοντας χιλιάδες άτομα παγκοσμίως σε κίνδυνο , κι αν αναρωτιέστε πώς, είναι πολύ απλό μέσω των ποδιών ή των χεριών για να προκαλέσουν βλάβη.

“Συχνά αυτά τα sex robots μπορεί να είναι πάνω από 200 κιλά και πολύ ισχυρά”, δήλωσε στο The Daily Star . “Μόλις χακαριστεί ένα ρομπότ, ο χάκερ έχει τον πλήρη έλεγχο και μπορεί να εκδώσει οδηγίες για να τα καθοδηγήσει.

“Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να συμβεί είναι ένας χάκερ να έχει τον έλεγχο ενός από αυτά τα ρομπότ.

“Μόλις χακαριστούν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν απολύτως για να εκτελέσουν σωματικές ενέργειες και να προκαλέσουν ζημιά”.

Πρόσθεσε: “Τα ρομπότ χρειάζονται ένα λειτουργικό σύστημα για να λειτουργούν όπως τα τηλέφωνα, οι ταμπλέτες και οι φορητοί υπολογιστές μας.

“Είναι δημοφιλές να έχουμε τα πάντα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο αυτές τις μέρες – τα τηλέφωνα, τα ψυγεία, οι κάμερες παρακολούθησης, τα έξυπνα σπίτια – οπότε τα ρομπότ δεν διαφέρουν.”

Οι σύγχρονες κούκλες είναι συχνά ενσταυλισμένες με τεχνητή νοημοσύνη (AI) – βασίζονται στο “δέρμα” του πυριτίου και σε έναν σκελετό που μπορεί να μετατραπεί σε διάφορες θέσεις.

Οι επικριτές προειδοποιούν ότι η νομοθεσία παραμένει ανεπαρκής αναφορικά με αυτό το ζήτημα, και προφανώς οι κατασκευαστές έχουν το ελεύθερο να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν, χωρίς να υπάρχουν ηθικοί ενδοιασμοί.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Chicago Tribune, η ευρύτερη αγορά της sex τεχνολογίας ανέρχεται σήμερα σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά παγκοσμίως και υπάρχουν τέσσερις μεγάλοι κατασκευαστές προϊόντων υψηλής ποιότητας κούκλες του σεξ, που κυμαίνονται από $ 15.000 έως $ 50.000 σε τιμές ανάλογα με τις παραλλαγές .

Τώρα, καθώς η δημοτικότητα των αμφιλεγόμενων sex robots αυξάνεται, δημιουργεί συζητήσεις σχετικά με τις ηθικές ανησυχίες γύρω από ετούτα τα προϊόντα που έχουν ενισχυθεί με την τεχνολογία.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2017 από ένα επιστημονικό ίδρυμα για την υπεύθυνη ρομποτική διαπίστωσε ότι μέχρι τα δύο τρίτα των ανδρών και περίπου το 30% των γυναικών τάχθηκαν υπέρ των sexbots .

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταχραστούν για να θεσπίσουν σεξουαλική κακοποίηση και παιδεραστία.

Η έκθεση αναγνώρισε τα ζητήματα γύρω από το hacking και το ιδιωτικό απόρρητο δεδομένων, ειδικά σε σχέση με τα online sex robots . Σημείωσε ότι “όλες οι συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο συσκευές και συσκευές Bluetooth είναι ευάλωτες” στο hacking και κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις που να καλύπτονται αποτελεσματικά από αυτά τα προβλήματα”.

“Μπορεί να να επιτρέπεται στους ανθρώπους να ζουν τις πιο σκοτεινές φαντασιώσεις τους με τα σεξουαλικά ρομπότ, όμως θα μπορούσε να έχει ολέθριες επιπτώσεις στην κοινωνία και τα κοινωνικά πρότυπα και να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο για τις ήδη ευάλωτες περιθωριοποιημένες ομάδες”, ανέφερε η έκθεση, τονίζοντας επίσης την έλλειψη κανόνων γύρω από τις κούκλες είναι ένα σοβαρό στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε ψύχραιμα και αντικειμενικά.

Πράγματι, στις 8 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους ένας πρώην διοικητής δημοτικού σχολείου στο Ηνωμένο Βασίλειο φυλακίστηκε για 16 μήνες μετά την εισαγωγή παιδικών κούκλων σεξ στην τάξη που δίδασκε. Ενόψει των αυξανόμενων ανησυχιών, οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους σώζουν πραγματικά ζωές βοηθώντας τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα διαζύγια τους ή τις οι ερωτικές τους απογοητεύσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166