Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι φίλων σου

Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι φίλων σου

«Δεν θέλω να του ξαναμιλήσεις και δεν θέλω να μου ξαναφέρεις το όνομά του» Η φωνή της ακουγόταν απειλητική από την άλλη άκρη του τηλεφώνου. Βέβαια δεν χρειαζόταν να ακούσω τη Μαρία για να αισθανθώ άσχημα – το ενοχικό μου σύνδρομο είχε ήδη βαρέσει καμπάνακι από τη στιγμή που είχαμε αποφασίσει να βγούμε με τον Γρηγόρη, τον πρώην της.

Όχι, δεν ήταν κάτι ύποπτο. Απλά, η Μαρία και ο Γρηγόρης ήταν και οι δύο μέλη της παρέας μας. Η σχέση τους είχε ξεκινήσει φιλικά, αλλά κάποια στιγμή έγιναν ζευγάρι. Μόνο που τον προηγούμενο μήνα, μετά από συνεχείς τσακωμούς και επανασυνδέσεις, είχαν αποφασίσει ότι η χημεία τους ήταν περισσότερο φιλική παρά ερωτική.

Φυσικά όταν έχεις περάσει τη λεπτή κόκκινη γραμμή του κοινού κρεβατιού είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω, σώος κι αβλαβής σε μία άβολη, και πλέον υποκριτική «φιλία». Έτσι, με το χωρισμό τους, άλλαξαν και τα δεδομένα για όλη την παρέα. Ε, όσο να ‘ναι, δεν είναι και εύκολο πράγμα ξαφνικά να κανονίζεις βάρδιες για να τους δεις ξεχωριστά αλλά και να προσπαθείς μονίμως να μην μεταφέρεις τα νέα τους ενός στον άλλον.

Πίνακας περιεχομένων

Ποιον από τους δύο;

Αν υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία που να προκάλεσε το χωρισμό όπως π.χ.μια απιστία, ίσως μπεις στον πειρασμό να διαλέξεις ποιανού το μέρος θα πάρεις. Αυτό ίσως (λέμε ίσως) να έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Όπως είναι και πιο εύκολο όταν είσαι λίγο πιο φίλη με τον έναν από τους δύο. Τι γίνεται όμως όταν αγαπάς δύο ανθρώπου εξίσου και εκείνοι χωρίζουν γιατί απλά «δεν»; Είναι και βαρύς ο διπλός χωρισμός.

Καντο σωστά

Εάν είσαι αποφασισμένη να διατηρήσεις εξίσου καλές επαφές και με τους δύο, άσε την κάθε μεριά να πει τα δικά της, ιδιαίτερα αν πρόκειται για έναν άσχημο χωρισμό, χωρίς όμως να πάρεις σαφή θέση. Αν και μοιάζει αντιφατικό, το να μοιραστούν και οι δύο τα συναισθήματά τους μ’ ένα οικείο πρόσωπο που τους γνώριζε σαν ζευγάρι μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε ένα πιο ομαλό closure. Επιπλέον, μπορείς ν’ ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή του καθενός και τον ιδιαίτερα πληγωμένο εγωισμό τους. Δεν χρειάζεται να το παίξεις χαρωπή προξενήτρα και να προωθήσεις τις σχέσεις – ριμπάουντ.

Αρκεί να τους ακούσεις όποτε το χρειαστούν πάνω από ένα δίλιτρο παγωτό σοκολάτα ή με μερικά σφηνάκια τεκίλα – πίστεψε με θα το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο και εσύ δεν θα χρειαστεί να μπεις στην πολύ δύσκολη θέση να επιλέξεις ανάμεσα σε αντίπαλα μέτωπα και τελικά να χάσεις δύο πολύτιμα άτομα στη ζωή σου, που έχουν ανάγκη την υποστήριξη σου τώρα όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροΜαλδίβες, ξενοδοχεία πολυτελείας, τουριστικά θέρετρα
Επόμενο άρθροKTM 990 Adventure Dakar Edition
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας