Παραλία μόνο για γυναίκες

Παραλία μόνο για γυναίκες

Την δική τους παραλία έχουν πλέον οι γυναίκες. Με πρωτοβουλία επιχειρηματία της Ιταλίας, στις ακτές τις Αδριατικής και συγκεκριμένα στο Ριτσιόνε, οι γυναίκες έχουν πια μια «όαση» μόνο για αυτές, μακριά από άντρες και παιδιά.

Η παραλία 134 του θέρετρου Ριτσιόνε, γνωστή πλέον ως «Ροζ παραλία», είναι γεμάτη με ταμπέλες που δείχνουν μια ανδρική φιγούρα με μαγιό σβησμένη με ένα τεράστιο, κόκκινο Χ, περνώντας σαφές μήνυμα ότι οι άνδρες απαγορεύονται και κρατώντας έτσι τα ανδρικά βλέμματα και γενικότερα την ανδρική παρουσία μακριά.

Πάντως ο επιχειρηματίας Fausto Ravaglia, σπεύδει να διευκρινίσει ότι «δεν είναι μια παραλία για λεσβίες. Είναι απλά ένα μέρος όπου οι γυναίκες μπορούν να χαλαρώσουν και να είναι ο εαυτός τους».

Η «παραλία των γυναικών» έχει ενθουσιάσει το θηλυκό πληθυσμό της γειτονικής χώρας. Πολλές από τις λουόμενες τονίζουν ότι προσφέρει ανέσεις που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. «Είναι πολύ χαλαρωτικό να μην ακούς παιδάκια από γύρω, να φωνάζουν συνεχώς», δήλωσε στους Times του Λονδίνου η Cinzia Donati, θαμώνας της παραλίας. «Δεν έχω πια άγχος για τα αντρικά βολέματα, τα σχόλια για τις ατέλειες του σώματος μου και την κυτταρίτιδα», δήλωσε μια άλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων, η παραλία προσφέρει μαθήματα γυμναστικής, μανικιούρ και πεντικιούρ, κομμωτήριο, μαθήματα μαγειρικής και συμβουλές ομορφιάς από αισθητικούς.

Παρόλα αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραμμιστεί πως αυτό το καθεστώς που έχει εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη παραλία δεν είναι σίγουρο πως θα διαρκέσει για πάντα, γιατί επί της ουσίας πρόκειται για μία άμεση μορφή ρατσιστικού αποκλεισμού ενός ολοκλήρου φύλου, δηλαδή το ήμισυ του πληθυσμού.

Ωστόσο για να είμαστε αντικειμενικοί ένα τέτοιο εγχείρημα πραγματικά θεωρείται πρότυπο για τα σημερινά δεδομένα της εποχής, αφού τέτοιου είδους κινήσεις γίνονται μόνο σε περίεργα αυταρχικά καθεστώτα, όπως και σε μουσουλμανικές χώρες που η θρησκεία επιβάλλει η γυναίκα να μην αποκαλύπτει κανένα σημείο του σώματος στα ανδρικά βλέμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας