Pebbles, Volume 10 (1980 album) ιστορικό μουσικό άλμπουμ

Pebbles, Volume 10 (1980 album) ιστορικό μουσικό άλμπουμ

5 garage groups που συναντάμε στο vol 10 της καταπληκτικής συλλογής Pebbles.

Στο Pebbles, Volume 10 (1980 album) έχουμε 5 groups από την California. Οι Peter Wheat and the Breadmen φτιάχτηκαν το 1964 με αρχικό όνομα “Τhe Tarantels” στο Fremont. Τα μέλη τους ήταν οι Dave Wheeler (guitar), Bob Birdwell (bass) Roger Kennedy (vocals, rythm guitar), Terry Riesman (drums) , Barry Houk (guitar), και ο Chuck Tedford (keyboards). Σημαντικό ήταν ότι άνοιξαν τη συναυλία των Beatles στο Candlestick Park στις 29 Αυγούστου 1966. Ακόμα έπαιξαν support στους Byrds, Animals & Yardbirds. Toυς ακούμε στο “Baby What’s New”.

Όπως διαβάζω και στις σημειώσεις του οπισθόφυλλου του Pebbles, Volume, οι Marauders ήταν μια ακόμα άγνωστη San Francisco area band, με ενδιαφέροντα ήχο επηρεασμένο από Beau Brummels & Vejetables, με καλύτερη δε παραγωγή θα είχαν τη δυνατότητα να είναι εμπορικότεροι. Στη συλλογή συμμετέχουν με το “Since I Met You”.

Οι Raga And The Talas ήταν studio group από το L.A. το οποίο συμμετείχε στις πρώτες folk rock ηχογραφήσεις της γνωστής τραγουδίστριας Jackie De Shannon. Αυτή συνέθεσε και έκανε μια πολύ καλή “aggressive ύφους” παραγωγή στο τραγούδι “Μy Group And Me” που κλείνει την πρώτη πλευρά του δίσκου βινυλίου “Pebbles Vol. 10”.

Στην δεύτερη πλευρά του “Pebbles vol. 10” συναντάμε 2 συγκροτήματα με classic και πολυδιασκευασμένα (ειδικά στα 80s) garage αριστουργήματα. Πρώτα οι “Ηuman Expression” από το Los Angeles, big fans του θρυλικού Sky Saxon (Seeds) με 2 singles στην μικρή τοπική εταιρία Accent Records. Στη συλλογή μας προσφέρουν ένα κομμάτι με καταπληκτικές εναλλαγές ρυθμού το “Love At a Psychedelic Velocity”. Όταν το κομμάτι επιβραδύνει θυμίζει έντονα τους Vogues. Aπό τις επιλογές και αυτό του Rudi των Fuzztones στα “Songs we Taught the Fuzztones”. Φυσικά θα συνεχίσουμε με τα άλλα φοβερά κομμάτια των Ηuman Expression σύντομα στη παρουσίαση των Highs In The Mid Sixties στο “Εverynight” (από τα best garage tracks ever) και των Nuggets στο “Οptical Sound”.

To Pebbles, Volume 10 κλείνει με ένα ακόμα αγαπημένο μου συγκρότημα από την χερσόνησο του San Francisco τους Brogues, στους οποίους μέλος στα drums ήταν ο Greg Elmore πριν σχηματισθούν οι Quicksilver Messanger Service. Συμμετέχουν με το flip side του καταπληκτικού και πολυδιασκευασμένου “Ain’t No Miracle Worker” (θα ακουστεί και αυτό προσεχώς στην παρουσίαση των Nuggets) με τίτλο “Don’t Shoot Me Down”.

To group κυκλοφόρησε ένα ακόμα single με τα τραγούδια “Someday”/ “But Now I Find” πριν διαλύσουν το 1965. Δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα volumes των Pebbles (ως το volume 25 νομίζω φτάνουν), διότι τα τραγούδια αυτών των συγκροτημάτων δεν έχουν κατά τη γνώμη μου την ποιότητα και τα στοιχεία ώστε να είναι εφάμιλλα των τραγουδιών στα 10 πρώτα volumes της σειράς…

Προηγούμενο άρθροΠαντού υπάρχει ένας μύθος
Επόμενο άρθροBMW 325i Coupe-Cabriolet vs Mercedes-Benz CLK 200 vs Volvo C70 T5 σύγκριση
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας