BMW 325i Coupe-Cabriolet vs Mercedes-Benz CLK 200 vs Volvo C70 T5 σύγκριση

BMW 325i Coupe-Cabriolet vs Mercedes-Benz CLK 200 vs Volvo C70 T5 σύγκριση

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Αλκυόνη, η οποία κατά τη μυθολογία ήταν κόρη του θεού του ανέμου, του Αιόλου. Η Αλκυόνη όμως την είχε δει κάπως μαζί με τον άντρα της, τον Κήυκα, και αυτοαποκαλούνταν “Ήρα και Δίας”. Ο Δίας τα πήρε και τους μεταμόρφωσε σε πουλιά που ζουν χώρια, την Αλκυόνη (ψαροπούλι) και τον Κήυκα (δύτη).

Μάλιστα, καταδίκασε την Αλκυόνη να γεννά τα αυγά της τον χειμώνα. Όμως τα κύματα και οι παγωνιές κατέστρεφαν τα αυγά και θανάτωναν τα πουλιά όταν έβγαιναν. Από τα κλάματα της Αλκυόνης… λύγισε ο Δίας και της χάρισε λίγες μέρες καλοκαίρι για να γεννά τα πουλάκια της.

Έτσι, οι ζεστές μέρες του χειμώνα καθιερώθηκε να λέγονται “αλκυονίδες μέρες”, παρατηρούνται συνήθως μεταξύ Γενάρη και Φλεβάρη και διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες. Είναι όμορφες, ηλιόλουστες μέρες που σε προκαλούν να ξεσκεπάσεις το καμπριολέ σου και να απολαύσεις τη δύναμη του ήλιου…

Cabrio power

Τόσο η BMW όσο και οι Mercedes-Benz και Volvo έχουν γράψει αρκετά χρόνια στην κατηγορία των πολυτελών cabriolet. Ως νεότερα σε ηλικία η 325i και το C70 συμβαδίζουν με τις εξελίξεις στα ανοιχτά αμαξώματα και εξοπλίζονται με μεταλλική διαιρούμενη οροφή για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Η οροφή της BMW «σπάει» σε τρία κομμάτια και χρειάζεται 25 δευτερόλεπτα για να αναδιπλωθεί στο χώρο του πορτμπαγκάζ, αφήνοντας ελεύθερα 210 από τα 350 λίτρα που διαθέτει συνολικά.

Πιο περίπλοκη δομικά και με τέσσερα διαιρούμενα μέρη, η οροφή του C70 χρειάζεται σχεδόν 5 δευτερόλεπτα περισσότερα για να μαζευτεί και καταλαμβάνει σχεδόν το μισό πορτμπαγκάζ με τα 404 λίτρα του, αφήνοντας 200 για τις αποσκευές. Κι ενώ η BMW και το Volvo προσφέρουν τους ίδιους πάνω κάτω χώρους για τις αποσκευές, η πιο ώριμη CLK 200Κ, που διαθέτει υφασμάτινη οροφή -των 22 δευτερολέπτων- και επανέρχεται στο προσκήνιο χάρη στο facelift που της έγινε σχετικά πρόσφατα, διατηρεί το πάνω χέρι.

Η οροφή της, που προσφέρεται σε διαφορετικές αποχρώσεις δίνοντάς της ιδιαίτερο στυλ, σε αντίθεση με τις μεταλλικές πιάνει λιγότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ και προσφέρει 276 λίτρα όταν είναι κατεβασμένη και 390 όταν είναι ανεβασμένη.

Καθένα από τα τρία σε κερδίζει με την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα, η οποία αποτυπώνεται και στα τετραθέσια εσωτερικά τους (με διάταξη 2+2). Από τη μία έχουμε την BMW με το κλασικό απέριττο στυλ της και τη συμπαγή αισθητική του ταμπλό. Η θέση οδήγησής της είναι εξαιρετική, όπως και η υφή του τιμονιού, ενώ το γνωστό σύστημα iDrive προσπαθεί να κάνει τη ζωή πιο εύκολη στους περισσότερους, ορισμένες φορές όμως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Κι ενώ η 325i σε κερδίζει με το βαρύ και σπορ χαρακτήρα της που είναι σαν να σου λέει πως… δεν σηκώνει και πολλά πολλά, μπαίνεις στο Volvo με τη λεπτεπίλεπτη κεντρική κονσόλα. Ο φωτεινός διάκοσμος του σαλονιού σου ανοίγει το μάτι μονομιάς και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η αίσθηση πολυτέλειας είναι πιο έντονη στο C70. Και από πλευράς πρακτικότητας όμως το Volvo υπερτερεί των αντιπάλων του, καθώς προσφέρει πιο άνετους χώρους για τους επιβάτες του και περισσότερες θήκες -και ποτηροθήκες- για μικροαντικείμενα.

Η CLK 200 διαθέτει παρόμοιους χώρους με της BMW, αλλά αδικείται από την ηλικία της. Και το καταλαβαίνεις ακόμη περισσότερο όταν αντικρίζεις το ταμπλό της προηγούμενης γενιάς C-Class (η νέα γενιά έχει κυκλοφορήσει μερικούς μήνες, η νέα CLK αναμένεται το 2009).

All upper class

Κάτσε και σκέψου τι πληρώνεις σε αυτά τα αυτοκίνητα. Την απόλαυση, την αίσθηση που σου δίνει το καθένα. Στο δρόμο, με ανοιχτή την οροφή κάτω από το λαμπερό ήλιο, με κλειστή την οροφή κάτω από το βαρύ ουρανό, στο ταξίδι, στην πόλη, με τέσσερις επιβάτες, με ή χωρίς αποσκευές. Πολύ υποκειμενικά ακούγονται όλα αυτά που λέμε, αλλά συγκριτικό είναι και αναπόφευκτα κάποιο κερδίζει εκεί που χάνει το άλλο. Τριγμούς ακούσαμε και από τα τρία μοντέλα, λιγότερους από τη Mercedes-Benz – ευτυχώς δεν κόλλησε σε κανένα η οροφή.

Πάντως, στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης αλλά και στην overall αξιολόγηση αυτή που ξεχωρίζει είναι η BMW. Τι να κάνουμε, πάντοτε δίνουμε ειδικό βάρος στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς – για αυτοκίνητα άλλωστε δεν πρόκειται;

Έτσι, η 325i σε κερδίζει με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της, τον οποίο συνθέτουν το βαρύ και ακριβές τιμόνι της, η πολύ καλή θέση οδήγησης, το βελούδινο στη λειτουργία του εξακύλινδρο τρίλιτρο μοτέρ με τους 218 ίππους και η σταθερότητά της στις στροφές και στις υψηλές ταχύτητες. Το ίδιο σταθερή είναι και η CLK, παρά τα χρονάκια της. Το μοτέρ των 1,8 λίτρων είναι το μικρότερο σε χωρητικότητα, αλλά με τη βοήθεια του κομπρέσορα αποδίδει 184 ίππους.

Ελαφρύτερη από την BMW, καταφέρνει να κινείται περίπου με τον ίδιο ρυθμό, ενώ αρκετά γρήγορο -όχι όμως γρηγορότερο και από της αντίπαλης “γερμανίδας”- είναι το εξάρι ημιαυτόματο κιβώτιο. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού, στην 325i και στο C70 μπορείς να συζητήσεις με το συνοδηγό με περισσότερη άνεση, καθώς το περιβάλλον είναι πιο ήσυχο.

Μη φανταστείτε όμως πως η καμπίνα της CLK είναι φασαριόζα, καθώς οι διαφορές γίνονται αντιληπτές μετά τα 150-160 χλμ./ώρα χάρη στην αεροδυναμική. Αντί του μηχανικού υπερσυμπιεστή, ο κινητήρας του Volvo “αναπνέει” με αρωγό το κλασικό σύστημα υπερτροφοδότησης, το γνωστό σε όλους turbo. Ο πεντακύλινδρος κινητήρας είναι αυτός που κινεί και το Ford Focus ST και αποδίδει 220 ίππους συνοδευόμενους από το μπάσο γουργουρητό των 2,5 λίτρων.

Κανένα θέμα δεν τίθεται από πλευράς επιδόσεων, αφού το C70 είναι και το ελαφρύτερο του συγκριτικού. Ως προσθιοκίνητο, το πάτημά του είναι πιο ελαφρύ από των άλλων δύο μοντέλων και, σε συνδυασμό με τη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης που επιτρέπει στο αμάξωμα κάποιες μικρές πλεύσεις, δεν σε ενθουσιάζει και τόσο. Είναι όμως το καλύτερο και το πιο ήσυχο στο ταξίδι, με την πιο ήσυχη καμπίνα και την καλύτερη ποιότητα κύλισης.

Όταν η τσέπη ακούει την καρδιά…

Τις περισσότερες φορές η τσέπη του καθενός είναι αυτή που αποφασίζει και δείχνει την τελική επιλογή. Και αν την ρωτούσατε για το συγκριτικό μας, τότε το πιο πιθανό είναι να σας έδειχνε τις δύο πιο προσιτές επιλογές, το Volvo C70 και τη Mercedes-Benz CLK 200K, οι οποίες εκκινούν από τα 52.600 και 54.800 ευρώ αντίστοιχα. Την BMW 325i θα την άφηνε για το τέλος, καθώς η βασική της έκδοση ξεκινά από τα 59.700 ευρώ. Αλλά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα που προτάσσουν την απόλαυση, δεν μιλά μόνο η τσέπη αλλά και η καρδιά.

Και όσο διαφορετικά και αν δείχνουν τα τρία αυτοκίνητα μεταξύ τους, προσφέρουν ισόποσες δόσεις απόλαυσης. Δείτε το και αλλιώς. Όποιο και αν διαλέξετε, είναι σαν να κλείνετε ραντεβού με τη Μόνικα Μπελούτσι, να στήνετε την Αντζελίνα Τζολί και να βγαίνετε με την Τζέσικα Σίμπσον…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας