Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο αγαπημένος μας Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε ηλικία 60 ετών, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η αιτία θανάτου προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Ένα σοκαριστικό νέο, από τα πολλά που μας βρήκαν, σε αυτό το καταραμένο 2020.
Η παρούσα είδηση προήλθε από την αργεντίνικη ηλεκτρονική εφημερίδα «Clarin», και στην Αναγγελία του θανάτου έκανε ένα ολόκληρο έθνος να κλαίει με λυγμούς, γιατί ο Μαραντόνα δεν ήταν απλά ένας ακόμη σπουδαίος αθλητής, αλλά η προσωπικότητα που κατάφερε να αλλάξει το ρου της ιστορίας, του σύγχρονου ποδοσφαίρου με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.
Ήταν ήδη άρρωστος στα εξηκοστά γενέθλιά του, που τα γιόρτασε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. Είχε εισαχθεί αρχικά σε κλινική στο Λα πλάτα. Ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην κλινική Olivos στο Μπουένος Άιρες (η είσοδος του ασθενοφόρου συνοδεύτηκε από μια πομπή αστυνομικών οχημάτων, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Αργεντίνικο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Tyc Sports) και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου υπεβλήθη σε μια λεπτή εγκεφαλική επέμβαση για να αφαιρεθεί ένα υποδόριο αιμάτωμα. Δηλαδή, ένας θρόμβος αίματος που τρέχει μέσα στις φλέβες και καταλήγει να ασκεί πίεση στον εγκέφαλο. Μπορεί να τραυματίσει ή να σκίσει τον εγκεφαλικό ιστό.
Παρά την δύσκολη χειρουργική επέμβαση, ο γίγαντας του ποδοσφαίρου κατόρθωσε μετά από οκτώ ημέρες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν για να πάει στο σπίτι του στο Τίγκρε του Μπουένος Άιρες ώστε να ξεκουραστεί με την ησυχία του, με την προϋπόθεση ότι τα στενά συγγενικά του πρόσωπα θα του έδιναν τόση αγάπη που δεν θα την έβρισκε πουθενά αλλού. Και κάπως έτσι θα επιτυγχανόταν γρηγορότερα η ανάρρωση του. Ωστόσο σήμερα τελικά ήταν η τελευταία μέρα για το Θεό του ποδοσφαίρου που έχασε την πιο δύσκολη μάχη στη ζωή του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει, και εμείς που τον λατρέψαμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Αιωνία σου η μνήμη Diego armando Maradona.