Phantasy Star Online

Phantasy Star Online
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Sonic Team
  • Είδος: Role Playing
  • Εκδότης: Sega
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Δεκεμβρίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Dreamcast, Windows, GameCube, Xbox.

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό στα ρετρό παιχνίδια με ένα ακόμη σπουδαίο τίτλο.

16 μήνες μετά την κυκλοφορία του Dreamcast, το πρώτο on-line role playing game είναι γεγονός! Και δε θα μπορούσε να ανήκει πουθενά αλλού, παρά στην δημοφιλέστατη σειρά των Phantasy Star!

Πού να τα φανταστεί κανείς πριν αρκετά χρόνια, όταν έπαιζε σε Megadrive/Genesis το πρώτο Phantasy Star, ότι θα έρθει η εποχή που θα παίξει on-line τον απόγονό του;

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω το Phantasy Star Οnline, το πρώτο παιχνίδι ρόλων που μπορείτε να παίξετε μέσω του Internet!

To PSO είναι ένα «κλασσικό» RPG. Με τα απαραίτητα dungeons να περιηγηθείτε, τα ανάλογα items να μαζέψετε… Θυμίζει αρκετά τίτλους PC, σαν το Gauntlet ή το Diablo.

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξετε έναν χαρακτήρα. Συνολικά, έχετε στη διάθεσή σας εννιά διαφορετικούς τύπους ηρώων. Άλλος είναι καλός στη μάχη, άλλος στα ξόρκια, κλπ. Μπορείτε δε, να κάνετε και κάποιους συνδυασμούς, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Η υπόθεση του παιχνιδιού έχει ως εξής:

Δύο διαστημόπλοια στέλνονται για να εξερευνήσουν ένα νέο πλανήτη, το Ragol. Ενώ έχει προσεδαφιστεί το πρώτο και ετοιμάζεται να προσγειωθεί το δεύτερο, μια έκρηξη συγκλονίζει τον πλανήτη και χάνεται κάθε επαφή μεταξύ των δύο διαστημοπλοίων. Εσείς, σαν μέλος πληρώματος του δεύτερου διαστημόπλοιου, τηλεμεταφέρεστε στο Ragol με σκοπό να μάθετε τι συνέβη.

Εδώ αρχίζει κι η αποστολή σας… Ακούγεται ενδιαφέρον και πρωτότυπο, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το παιχνίδι δε διαφέρει και πολύ από τους προκατόχους του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκοτώνετε τα τέρατα που βρίσκετε στο δρόμο σας, να κερδίζετε πόντους εμπειρίας για να γίνετε πιο δυνατοί και να βρίσκετε καλύτερα όπλα.

Οι μάχες είναι αρκετά απλές. Έχετε στη διάθεσή σας δύο τρόπους επίθεσης: το γρήγορο, αλλά αδύναμο χτύπημα και το αργό, αλλά πιο ισχυρό. Υπάρχουν επίσης συνδυασμοί τριών χτυπημάτων, ενώ ορισμένοι χαρακτήρες μπορούν να εξαπολύουν ειδικές επιθέσεις, όπως φωτιάς, πάγο, κλπ.

Ο στόχος σας «κλειδώνεται» αυτόματα, αλλά μερικές φορές η κάμερα αποδεικνύεται «κακός σύμβουλος» και σας προκαλεί σύγχυση. Ο χαρακτήρας σας συνοδεύεται από ένα Mag, ένα σύντροφο που σας ακολουθεί στις περιπέτειές σας. Αυτόν θα πρέπει να τον ταϊζεται κάπου-κάπου. Με αυτόν τον τρόπο, θα του ανεβάζετε επίπεδο, θα τον βοηθάτε να κερδίζει πανίσχυρες επιθέσεις και θα τον κάνετε περισσότερο πολύτιμο.

Ο πλανήτης Ragol χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες, ενώ στο τέλος κάθε μιας απ’ αυτές σας περιμένει ένα κακό boss. Περάστε απ’ όλες και τελειώσατε το παιχνίδι. Χάστε κάπου και ξεκινάτε από την αρχή, όπου θα πρέπει να κάνετε ξανά όοολη αυτή τη διαδρομή, για να πάρετε πάλι το όπλο που είχατε πριν «πεθάνετε»! Επιστρέφοντας στο διαστημόπλοιό σας, μπορείτε να εκπληρώσετε κάποιες έξτρα αποστολές για να κερδίσετε χρήματα: να βρείτε κάποιο αντικείμενο, να συνοδέψετε κάποιον σε μια ασφαλή περιοχή, κλπ.

Σας ακούγεται λίγο βαρετό, έ;

Έχετε δίκιο… Τα τέρατα/κάτοικοι του Ragol που σας επιτίθενται είναι τόσο ίδια μεταξύ τους -χώρια που δεν διακρίνονται για την ευφυϊα τους. Έτσι, σύντομα το παιχνίδι καταντά μονότονο και μάλλον κουραστικό. Ευτυχώς που υπάρχουν τα εντυπωσιακά γραφικά του και ισορροπούν την κατάσταση!

Τα παραπάνω ισχύουν για το one player game.

Το on-line game είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του παιχνιδιού.

Και πράγματι… δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από αυτή που σας δίνει το PSO! Εσείς, ένας Αμερικάνος και ένας Ιάπωνας, ενωμένοι, να μάχεστε ενάντια στα καταχθόνια πλάσματα του πλανήτη Ragol! Κρίμα όμως που εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και δε μπορούμε να χαρούμε τη μοναδικότητα του τίτλου. Έτσι, αναγκαστικά θα περιοριστούμε με βαριά καρδιά στο υποφερτό «μονό», φλεγόμενοι από ζήλια για τους τυχερούς αλλοδαπούς κατόχους Dreamcast!

Όπως και νά’ χει όμως το πράγμα, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να προσθέσουμε στη συλλογή μας το Phantasy Star Online! Ειδικά δε, όσοι από μας περάσαμε ατέλειωτες ώρες μποροστά στην οθόνη μας «κολλημένοι» με κάποιον από τους προκατόχους του! Όσον αφορά τους λάτρεις των παιχνιδιών ρόλων, το PSO είναι ένα «must» για αυτούς!

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ξέρετε κάτι; Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται…!

Διάβασε επίσης: Πως να επιταχύνετε μία αργή σύνδεση στο διαδίκτυο (Internet).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας