Πιθανές παγίδες στο νυν ή στο μελλοντικό σου γραφείο

Πιθανές παγίδες στο νυν ή στο μελλοντικό σου γραφείο

Βρες καθημερινές παγίδες που κρύβονται στο γραφείο και πέρνα από πάνω χωρίς να τις πατήσεις.

Ατελείωτα μίτινγκ

Βρίσκεσαι σε ένα γραφείο, όπου κάθονται άνθρωποι και δεν συμβαίνει τίποτα επί ώρες.

Δες νωρίς τα σημάδια: Τα μίτινγκ που δεν οδηγούν πουθενά φαίνονται από το πρώτο τέταρτο. Ο καθένας πλατιάζει χωρίς να ειπώνεται κάτι σημαντικό ή κάτι ουσιώδες που να είναι υλοποιήσιμο.

Τι θα κάνεις: Ζήτα από τον επικεφαλής του μίτινγκ (σχεδόν πάντα είναι ο ανώτερος ιεραρχικά) να μοιράσει σε όλους τους συμμετέχοντες τα θέματα που θα συζητηθούν και το χρονοδιάγραμμα του μίτινγκ. Με αυτήν την κίνηση θα είναι όλοι προετοιμασμένοι.

Καζούρα για το ντέρμπι

Η Δευτέρα στο γραφείο δεν είναι μόνο η μέρα με την περισσότερη δουλειά, αλλά ταυτοχρόνως κι αυτή με τη μεγαλύτερη καζούρα για τους χαμένους της αγωνιστικής.

Δες νωρίς τα σημάδια: Πριν πας στο γραφείο, τσέκαρε από την Κυριακή βράδυ τα αποτελέσματα που έφεραν οι ομάδες. Αν δεις το κλίμα ότι είναι φορτισμένο μεταξύ των συναδέλφων σου και των προϊσταμένων σου, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα χειρότερα, αλλά πάντα να συζητάς με ψυχραιμία, δίχως να εκνευρίζεσαι, και ας έχουν ξεπεράσει οι άλλοι τα όρια τους.

Τι θα κάνεις: Μην εκφέρεις γνώμη. Πες ότι δεν έχεις δει τίποτα και ότι πρέπει να τελειώσεις κάτι άμεσα.

Ασταμάτητα τηλέφωνα

Μπορεί να χτυπάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μη σε αφήνουν σε ησυχία.

Δες νωρίς τα σημάδια: Αν δεν μπορέσεις να συγκεντρωθείς για τουλάχιστον ένα συνεχές 20λεπτο, τότε πρέπει να λάβεις δραστικά μέτρα.

Τι θα κάνεις: Αν έχεις γραμματέα, τα παραπέμπεις εκεί. Σε αντίθετη περίπτωση, απλώς παραμέλησε τα τηλεφωνήματα, εφόσον το επιτρέπει η περίσταση και είσαι αναγκασμένος να τελειώσεις αμέσως την εργασία πρέπει να ολοκληρώσεις. Απλά θα σηκώνεις τα τηλέφωνα σε πιο αραιή συχνότητα, με την μόνη προϋπόθεση πως δεν προέρχονται από πελάτες ή από τους προϊσταμένους σου, και απλά είναι από τους συναδέλφους σου.

Βαρύ γεύμα

Δεν είναι τόσο ο χρόνος που θα σπαταλήσεις για να φας το φαΐ σου, όσο η χρονική διάρκεια που θα χρειαστείς για να ανακάμψεις από αυτό.

Δες νωρίς τα σημάδια: Η καλή δουλειά από το φαΐ φαίνεται. Αν βαρύνεις και σε πιάσει υπνηλία, τότε κάτι δεν κάνεις σωστά.

Τι θα κάνεις: «Απόφυγε γεύματα και τροφές το μεσημέρι που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αντί γι’ αυτό, προτίμησε ένα συνδυασμό πρωτεΐνης με λαχανικά, όπως δύο καλαμάκια σουβλάκι με μία χωριάτικη σαλάτα ή μία μεγάλη σαλάτα με κοτόπουλο, λέει η διατροφολόγος μας.

Ενοχλητικοί συνεργάτες

Ένας συνάδελφος μπορεί να αποσπάσει περισσότερο την προσοχή με αρνητικό πρόσημο να μην είσαι σε θέση να συγκεντρωθείς και εν τέλει, να μην δύναται να είσαι παραγωγικός στο γραφείο σου.

Δες νωρίς τα σημάδια: Ξεκινάς ένα project και στο πρώτο τέταρτο, σου έχουν κάνει ήδη 10 ερωτήσεις οι συνάδελφοί σου.

Τι θα κάνεις: Ξεκαθάρισε από την αρχή ότι έχεις δουλειά και ότι θέλεις ησυχία. Αν δεν γίνεται τίποτα, βάλε ωτοασπίδες στα αυτιά και απλά αγνόησε τους. Όμως ποτέ μην μπεις σε αψιμαχία, διότι είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί.

Απρόοπτες υποχρεώσεις

Είναι σίγουρο ότι, αν σου βγει η φήμη ότι είσαι ο άνθρωπος που κλείνει τρύπες, θα σε φωνάζουν όλη την ώρα για αγγαρείες και χαμαλίκι.

Τι θα κάνεις: Επίλεξε να φέρεις εις πέρας τις εκκρεμότητες που έχουν σημασία για τον προϊστάμενό σου. Είναι σημαντικό να μπορείς να καρπώνεσαι τις επιτυχίες των ενεργειών σου. Απόφυγε την υπόλοιπη λάντζα, λέγοντας ότι έχεις να κάνεις κάτι πιο επείγον.

Καριέρα επί χάρτου

Τρία tips για να συμπληρώσεις σωστά την προϋπηρεσία σου στο βιογραφικό σου.

Ξεκίνα ανάποδα

Ενώ περιγράφοντας τη μόρφωση σου, ξεκινάς από το παρελθόν και πηγαίνοντας προς το παρόν, στην προϋπηρεσία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ξεκίνα την αναφορά σου από την τελευταία εργασία σου, που λογικά θα είναι και το δυνατότερο χαρτί σου και ακολούθα την πορεία προς το παρελθόν.

Σημείωσε τα σπουδαιότερα σημεία σου

Το μάτι του προϊσταμένου που ελέγχει το εκάστοτε βιογραφικό, είθισται να πέφτει κατά κανόνα πάνω στα πιο δυνατά σημεία του υποψηφίου υπαλλήλου που σκοπεύει να προσλάβει. Φρόντισε λοιπόν να είναι γραμμένα με τονισμένα γράμματα τα καλύτερα πράγματα που έχεις κάνει στο παρελθόν και πως βοήθησες την πρώην εταιρεία σου να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Παρέμεινε ειλικρινής

Δεν είναι κακό να ωραιοποιήσεις το πόστο εργασίας που καταλάμβανες κατά το παρελθόν, φερειπείν αντί να πεις ότι είχες εργαστεί στο ταμείο, πες ότι ήσουν υπεύθυνος οικονομικών, αλλά σε καμία περίπτωση μην πεις ψέματα για ημερομηνίες. Τα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού συχνά διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους.