ΑρχικήHow toΠως επιλέγω ταπητοκαθαριστήριο για τα χαλιά

Πως επιλέγω ταπητοκαθαριστήριο για τα χαλιά

Μετά από έναν βαρύ χειμώνα, καλωσορίζουμε την Άνοιξη φροντίζοντας τα χειμερινά χαλιά, τα οποία μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και ανοίγοντας την πόρτα μας στα ανοιξιάτικα, τα οποία σηματοδοτούν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η καθαριότητα του σπιτιού μας έχει την τιμητική της. Εκεί, γύρω στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, ανασκουμπωνόμαστε και προσπαθούμε να χαρίσουμε στο σπίτι μας αυτή την αίσθηση αισιοδοξίας, που φέρνει πάντοτε μαζί του ο ερχομός της Άνοιξης. Κι όμως, πρόκειται για μια… τελετουργία η οποία -σύμφωνα με τις παλιές γενιές- μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τα «κακά» του χειμώνα, να διώξουμε το «γκρίζο» του και να καλωσορίσουμε οτιδήποτε φρέσκο και νέο στη ζωή μας.

Βασικό κομμάτι της διαδικασίας αυτής αποτελεί, φυσικά, η καθαριότητα και η φύλαξη των χαλιών. Κάπως έτσι, ξεκινάει η αναζήτηση του ιδανικού ταπητοκαθαριστήριου το οποίο θα αναλάβει όλη τη διαδικασία- από την παραλαβή τους μέχρι την παράδοσή τους μερικούς μήνες μετά. Στις γραμμές που ακολουθούν, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε προκειμένου να το επιλέξουμε σωστά και να χαρίσουμε στα χαλιά μας όλη τη φροντίδα που χρειάζονται, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία μας. Ποια είναι, λοιπόν, τα στοιχεία εκείνα στα οποία θα πρέπει να βασιστούμε προκειμένου να επιλέξουμε ένα ταπητοκαθαρηστήριο;

Να έχει υπαρκτή έδρα το ταπητοκαθαριστήριο

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι σημαντικό να ελέγξουμε πως υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για τον σωστό καθαρισμό. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει ένα κτήριο εξοπλισμένο με τα αντίστοιχα μηχανήματα για το σωστό πλύσιμο και στέγνωμα των χαλιών μας.

Το καθαρό νερό…

Θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως το νερό που χρησιμοποιείται είναι… καθαρό. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν προέρχεται από κάποια γεώτρηση, γεγονός το οποίο μπορεί να επιφέρει προβλήματα όχι μόνο στα χαλιά, αλλά και στην υγεία μας (λόγω της κακής ποιότητάς του).

Τα κατάλληλα προϊόντα

Ενημερωνόμαστε σχετικά με τα προϊόντα καθαρισμού της εταιρίας. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας απορρυπαντικά, ικανά να καθαρίσουν σε βάθος τα χαλιά μας. Θα πρέπει να έχουν ουδέτερο PH, να είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον (βιοδιασπώμενα) και να μην αφήνουν υπολείμματα.

Ο σωστός τρόπος στεγνώματος

Τσεκάρουμε τον χώρο στον οποίο θα στεγνώσουν τα χαλιά μας. Θα πρέπει να είναι ένας κλειστός χώρος, προστατευμένος από εξωτερικές περιβαλλοντολογικές μολύνσεις. Το σύστημα απορρόφησης αέρα μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή υγρασία στο χαλί, προσδίδοντάς του ταυτόχρονα διπλάσιο όγκο! Είναι σημαντικό η υγρασία να μην παραμένει στο χαλί μας προκειμένου να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί, απλά αυτό θα πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο, μιας και π.χ. η παραμονή του χαλιού μας κάτω από τον ήλιο και μέσα στη ζέστη θα «απομάκρυνε» την υγρασία, αλλά θα έστρωνε το έδαφος για να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί, πριν καλά-καλά φτάσει το χαλί στην πόρτα μας.

Η εμπειρία και η γνώση του προσωπικού

Τέλος, συζητάμε με τον υπεύθυνο. Είναι σημαντικό η επιχείρηση να διοικείται από έναν έμπειρο, καταρτισμένο επαγγελματία και να είναι επανδρωμένη με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι λογικές τιμές του

Προσοχή! Όταν λέμε «λογικές», δεν εννοούμε απαραίτητα «φθηνές»! Βλέπετε, κάποιες φορές, η φθηνή δουλειά δεν είναι συνώνυμη της σωστής δουλειάς. Δεν προτιμάμε, λοιπόν, τα πολύ φθηνά ταπητοκαθαριστήρια μιας και είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιούν το 1/3 των εργασιών που χρειάζονται για τον ΣΩΣΤΟ & ΑΣΦΑΛΗ καθαρισμό των χαλιών μας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166