ΑρχικήHow toΠροώθηση προϊόντων, στρατηγική και πλάνο για καλύτερες πωλήσεις

Προώθηση προϊόντων, στρατηγική και πλάνο για καλύτερες πωλήσεις

Προώθηση προϊόντων, στρατηγική και πλάνο για καλύτερες πωλήσεις.

Σαφώς όταν βρίσκεστε στο τιμόνι μιας επιχείρησης που κατασκευάζει ένα προϊόν ή το εισάγει από το εξωτερικό για να το πουλήσει στην Ελλάδα, επιδιώκεται να βρείτε μεθόδους για να το γνωστοποιήσετε στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όμως τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα οικονομικά κεφάλαια για την διαφήμιση; Ακόμη και αν υπάρχουν χρήματα, ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι για την προώθηση των προϊόντων με απώτερο σκοπό να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που ταλανίζουν σχεδόν όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, και όλοι επιδιώκουν να ξεχωρίσουν μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά.

Αρχικά πρέπει να κατανοήσετε πως ακόμη και αν κατασκευάζεται το καλύτερο προϊόν που υπάρχει στο εμπόριο, όπως για παράδειγμα τα καλύτερα μακαρόνια, το καλύτερο κινητό τηλέφωνο ή τα ποιοτικότερα ρούχα, και ούτω καθεξής, αν το γνωρίζετε μόνο εσείς και η παρέα σας, τότε προφανώς θα μείνει στα αζήτητα, και απλά θα πάει όλη η προσπάθεια σας στο βρόντο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί σχεδόν όλα τα άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μάρκετινγκ, ωστόσο δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες, και ορισμένοι marketers παιδεύονται άσκοπα χωρίς να ακολουθούν ορισμένα σημαντικά σημεία που αναμφισβήτητα θα κάνουν τη διαφορά.

Όποιος κι αν είναι ο ρόλος σας σε μία επιχείρηση, ιδίως αν είστε υπεύθυνος για την πώληση ενός προϊόντος, θα θελήσετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας κάνοντας αναγνωρίσιμο το προϊόν σας στα πέρατα του κόσμου, κι όλα αυτά μπορούν και είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν με μια έξυπνη διαφημιστική εκστρατεία.

Πίνακας περιεχομένων

Δημιουργία πλάνου με βάθος στρατηγικής για την προώθηση του προϊόντος

Στόχος είναι να αυξήσετε τη ζήτηση για το προϊόν σας.

Πάνω απ ‘όλα, προσπαθήστε με τεχνητό τρόπο να καταλάβει το αγοραστικό κοινό πως είναι ανάγκη να αποκτήσει το προϊόν σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί ετούτος ο σκοπός – μπορείτε, για παράδειγμα, να αποφασίσετε να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση του προϊόντος σας μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας, περνώντας έξυπνα μηνύματα, επίσης να δημιουργήσετε μια ειδική προσφορά ή κάποιο μπόνους για να κάνετε το προϊόν σας πιο ελκυστικό. Συχνά, μια αποτελεσματική διαφημιστική εκστρατεία ενσωματώνει τουλάχιστον τα τρία προαναφερόμενα στοιχεία (ή περισσότερα), εξαρτάται πάντα από το εύρος των χρημάτων που θα διαθέσετε. Ανεξάρτητα όμως από το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε, να έχετε πάντα στο νου σας ως κύριο στόχο ότι πρέπει στο τέλος να κάνετε τους πελάτες σας να θέλουν το προϊόν σας.

Παρουσιάστε όλες τις πληροφορίες του προϊόντος σας με σαφήνεια και συνοπτικά.

Οι σύγχρονοι καταναλωτές βομβαρδίζονται συνεχώς με διαφημίσεις και πληροφορίες σχετικά με τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η προσοχή τους είναι περιορισμένη και συνήθως είναι κάπως κυνική όταν δίνονται πληροφορίες για ένα νέο προϊόν με τη μορφή διαφήμισης κλπ. Κάντε τις προώθηση με σαφή τρόπο, γρήγορα και ενημερωτικά, χωρίς να είστε υπερβολικά κουραστικοί. Δώστε προτεραιότητα στις πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν σας – φερειπείν, τι καλύτερες δυνατότητες ή πόσο ποιοτικότερο είναι από τους ανταγωνιστές του.

Να θυμάστε ότι πρέπει να φτιάξετε, μια σύντομη και αξέχαστη διαφήμιση που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των καταναλωτών.

Διαφοροποιήστε το προϊόν σας από τους ανταγωνιστές του.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι αναγκαίο μέσα από την προσπάθεια της προώθησης να τονίσετε γιατί το προϊόν σας είναι ένα καλύτερο από ό, τι των αντιπάλων σας. Για να γίνω πιο κατανοητός, εξηγήστε στον κόσμο ότι προσφέρει νέα και συναρπαστικά χαρακτηριστικά. Είναι καλύτερα φτιαγμένο. Θα εξοικονομήσει χρόνο στους πελάτες σας. Θα γλιτώσουν από την κατασπατάληση των εξόδων και από περαιτέρω κόπο. Οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν δύο προϊόντα που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι προφανές ότι η δική σας είναι η καλύτερη επιλογή.

Γνωρίστε τους πελάτες σας.

Σκεφτείτε την προώθηση ως μορφή τέχνης. Ακριβώς όπως οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, οι συγγραφείς και οι ηθοποιοί που πρέπει να κατανοήσουν το κοινό τους και να παράγουν το συναισθηματικό αποτέλεσμα που επιθυμούν, πρέπει επίσης να καταλάβετε τους πελάτες σας ως έμπορος. Ποιοι είναι αυτοί; Πόσο πλούσιοι είναι; Ποιες αγοραστικές συνήθειες έχουν;

Επιδιώξτε εξ’ αρχής να διεξάγετε έρευνα αγοράς πριν προωθήσετε το προϊόν σας για να διασφαλίσετε ότι οι προωθητικές ενέργειες σας είναι προσαρμοσμένες για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως σε τι ηλικίες απευθύνεται, σε ποιο φύλο (άντρας ή γυναίκα) κλπ.

Διαφορετικοί τύποι πελατών ανταποκρίνονται αλλιώς σε διαφορετικές προτάσεις και προσφορές.

Συνδυάστε τις προσπάθειες προώθησης με έξυπνες πρακτικές PR.

Μια επιτυχημένη στρατηγική προώθησης θα αυξήσει την προβολή και την ευαισθητοποίηση του εμπορικού σας σήματος. Συναναστραφείτε με πολύ κόσμο, κάντε βόλτα στο κέντρο της πόλης και δείξτε στον κόσμο τα προσόντα του προϊόντος σας, αλλά η προσέγγιση πρέπει να γίνει με διακριτικό τρόπο ούτως ώστε να μη γίνεται ενοχλητικός. Θέλετε οι διαφημίσεις σας να χρησιμεύουν ως υπενθυμίσεις για τα οφέλη του προϊόντος σας, όχι για την αποτυχία του – το καλό PR είναι κρίσιμο για αυτήν την κατάσταση.

Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που μπορεί να γίνει σωστά το PR:

 • Προσεγγίστε κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, εκεί θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η παρουσία σας επειδή είναι μικρό το κοινό, όπως ομοφυλοφιλικές κοινότητες.
 • Δεσμευτείτε απέναντι σε αυτή την κοινότητα πως θα κάνετε ορισμένα πράγματα για το καλό τους.
 • Εφόσον αποκτήσετε τη συμπάθειά τους, ενημερώστε τους πως χρειάζεστε της βοήθειά τους για να προωθήσετε το προϊόν σας, αλλά πάνω από όλα με διακριτικότητα.

Διαφήμισης του προϊόντος σας

Αγοράστε διαφημιστικό χώρο ή χρόνο σε παραδοσιακά μέσα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες

Το διαδίκτυο έχει φέρει επανάσταση στη διαδικασία προώθησης ενός προϊόντος, αλλά τα “παραδοσιακά” μέσα διαφήμισης δεν πρέπει να θεωρούνται απαξιωμένα και πρέπει να είναι κομμάτι κομμάτι της έμπνευσης σας. Εάν η επιχείρησή σας έχει μεγάλη δραστηριότητα στον φυσικό κόσμο και λιγότερη στο διαδίκτυο, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μέσα για διαφήμιση. Κάτι τέτοιο σχεδόν πάντα κοστίζει χρήματα, οπότε φροντίστε να εξετάσετε προσεκτικά ποιος πιθανόν θα δει ή θα ακούσει τη διαφήμιση σας προτού συμφωνήσετε να πληρώσετε για διαφημιστικό χώρο ή χρόνο. Ακολουθούν μερικά από τα πιο κοινά σημεία που μπορεί να θέλετε να διαφημιστείτε:

 • Εφημερίδες / περιοδικά – Οι διαφημίσεις εδώ είναι αποκλειστικά οπτικές, επομένως επικεντρωνόμαστε στις εικόνες που τραβούν την προσοχή. Η τιμή της διαφήμισης συνήθως βασίζεται στο μέγεθός της, Σε μια πλήρη σελίδα το κόστος είναι πιο ακριβό, και τα λοιπά.
 • Τηλεόραση – Οι διαφημίσεις ενσωματώνουν ήχο και εικόνας. Υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ, αλλά οι σύντομες διαφημίσεις είναι πάντοτε φθηνότερες, γι ‘αυτό προσπαθήστε να κάνετε τη διαφήμισή σας όσο το δυνατόν μικρή σε χρονική διάρκεια. Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε για μια γρήγορη ιστορία, να χρησιμοποιήσετε ένα αστείο ή απλά να συγκρίνετε το προϊόν σας με κάποιο ανταγωνιστικό.
  Ραδιόφωνο – Οι διαφημίσεις βασίζονται αποκλειστικά στον ήχο, οπότε ίσως χρειαστεί να είστε δημιουργικοί για να μεταφέρετε αποτελεσματικά το μήνυμά σας. Μία έξυπνη ατάκα ή ένα ωραίο σύνθημα μπορεί να σας κάνει viral για πολύ καιρό.

Αγκαλιάστε την ηλεκτρονική διαφήμιση

Το Διαδίκτυο δημιούργησε ένα τεράστιο νέο μέσο για τη διαφήμιση. Ακόμα και σήμερα, δεκαετίες μετά την εφεύρεσή της, οι επιχειρηματίες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πλήρως την τέχνη της online διαφήμισης, επομένως εδώ έχετε αρκετά περιθώρια ευελιξίας και δημιουργικότητας.

Δυστυχώς, το μειονέκτημα της διαδικτυακής διαφήμισης είναι ότι πολλοί διαδικτυακοί χρήστες αποφεύγουν ενεργά τη διαφήμιση, χρησιμοποιώντας πρόσθετα στο πρόγραμμα περιήγησης για τον αποκλεισμό διαφημίσεων, φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και άλλα κόλπα για να εξαλείψουν την πλειοψηφία των διαφημίσεων από την θετική εμπειρία περιήγησης. Ακολουθούν μερικές (καλές και κακές) ευκαιρίες για πληρωμένη διαφήμιση μέσω διαδικτύου:

 • Διαφημίσεις με αναδυόμενα παράθυρα (Pop-up ads) – Αναπάντεχα αυτό το είδος θεωρείται το πιο ενοχλητικό, όπως και όλες οι σχετικές παραλλαγές) Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται ως παράθυρα στην οθόνη του χρήστη από έναν ιστότοπο. Δεδομένου ότι αυτές οι διαφημίσεις θεωρούνται συνήθως ως ενόχληση παρά ως θετική ενέργεια, καλό θα είναι να τα αποφεύγετε γιατί επρόκειτο για μία πολύ κακή ιδέα.
 • Διαφημίσεις banner – Όπως και οι διαφημίσεις σε ένα περιοδικό, αυτές οι διαφημίσεις κάθονται δίπλα στο περιεχόμενο της σελίδας. Παρόλο που δεν είναι τόσο ενοχλητικές όσο οι αναδυόμενες διαφημίσεις, αυτές συχνά αποκλείονται και δεν εμφανίζονται στο χρήστη, εξαιτίας του Adblock (πρόσθετο αποκλεισμού διαφημίσεων).
 • Διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης – Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται στην κορυφή (ή στις πλευρές ή στο κάτω μέρος) των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, όταν ένας πιθανός πελάτης αναζητά λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το προϊόν σας. Ορισμένες μηχανές αναζήτησης προσφέρουν ευνοϊκό σύστημα πληρωμών με βάση τα αποτελέσματα – δηλαδή, θα πληρώσετε μόνο αν οι χρήστες κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας – καθιστώντας αυτήν την επιλογή ως την πιο έξυπνη από ό, τι άλλες ηλεκτρονικές διαφημίσεις.

Ψάξτε για δωρεάν ή πολύ φτηνές ευκαιρίες διαφήμισης

Γιατί να πληρώσετε, ούτως ώστε να διαφημιστείτε όταν μπορείτε να το κάνετε δωρεάν. Σίγουρα οι πληρωμένοι τρόποι θεωρούνται πιο αποτελεσματικοί, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε ότι υπάρχουν και άλλες μέθοδοι εξίσου σημαντικές που δεν κοστίζουν. Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, οι επιχειρήσεις δεν διαθέτουν παραπάνω πόρους, ειδικά οι νέες, οπότε είναι υποχρεωμένες να κινηθούν διαφορετικά βρίσκοντας δωρεάν ή φτηνή διαφήμιση. Παρακάτω είναι μερικοί μόνο τρόποι για να διαφημίσετε δωρεάν (ή σχετικά με λίγο κόστος):

 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) – Δεδομένου ότι είναι δωρεάν η εγγραφή για ένα επιχειρηματικό λογαριασμό στο Facebook, όπως και στους περισσότερους άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αναμφισβήτητα σας δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσετε αυτό το αγαθό ούτως ώστε η εταιρεία σας να διατηρεί αισθητή παρουσία σε αυτά τα δίκτυα (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα που σχετίζονται με την πληρωμή ενός υπαλλήλου για να το πράξει).
 • Έντυπα φυλλάδια – Εκτός από το κόστος που σχετίζεται με την εκτύπωση των υλικών σας, η διανομή φυλλαδίων μπορεί να είναι ένας πολύ φτηνός τρόπος για να αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα για το νέο προϊόν σας. Είναι επίσης ευκαιρία να τα μοιράσετε οι ίδιοι σας σας για να έρθετε σε επαφή με τους καταναλωτές, μην το βλέπετε υποτιμητικά, έχει ουσία το ζήτημα.
 • Χορηγία σε φιλανθρωπικό οργανισμό ή σε εκδήλωση – Πολλές φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα, πολιτιστικοί σύλλογοι, τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες, ακτιβιστικές οργανώσεις κλπ, ζητούν από τους χορηγούς να συνεισφέρουν (ή να αναλάβουν) τα έξοδα τους. Σε αντάλλαγμα, οι οργανώσεις αυτές προσφέρουν συνήθως δωρεάν διαφήμιση. Για μέγιστη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, αναζητήστε τους οργανισμούς που ζητούν σχετικά μικρές συνεισφορές, όπως ένα μικρό ποσό χρημάτων ή εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείτε.

Συνδέστε το προϊόν σας με ένα αξέχαστο σύνθημα ή ατάκα

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας της διαφημιστικής καμπάνιας σας είναι να δημιουργήσετε μια ελκυστική, αξέχαστη ατάκα ή σύνθημα και να την χρησιμοποιήσετε σε κάθε διαφήμιση. Τα taglines και τα jingles λειτουργούν απευθείας στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, καθιστώντας ευκολότερο για τους πελάτες να θυμούνται ένα συγκεκριμένο προϊόν όταν το χρειάζονται. Εφόσον καταφέρετε να διακριθείτε με αυτό τον τρόπο, θα σημαίνει αύξηση των πωλήσεων και της εμπιστοσύνης του εμπορικού σήματος για εσάς!

Ένα μοντέρνο παράδειγμα είναι η πρόσφατη καμπάνια του McDonald’s που λέει “I’m Lovin It”. Αυτό το σύνθημα είναι μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αλλά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σε όποιον το έχει ακούσει, ακόμη και σε εμάς τους Έλληνες που η μητρική μας γλώσσα είναι τα ελληνικά. Το οποίο, χάρη στην τεράστια προσπάθεια μάρκετινγκ που έχει κάνει η εταιρεία έχει φτάσει να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα παγκοσμίως.

Δημιουργία ενός κίνητρου για αγορά του προϊόντος σας

Ειδική προσφορά. Όσον αφορά την προώθηση προϊόντων, πρέπει να θυμάστε πως οι δυνητικοί πελάτες είναι εξαιρετικά ευάλωτοι σε ψυχολογικά κόλπα. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά από αυτά είναι η δημιουργία “ψευδούς επείγουσας ανάγκης” χωρίς όμως να τους εξαπάτησετε. Προσφέροντας μια ειδική προσφορά για ένα προϊόν για μικρό ή περιορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι μπορείτε να ωθήσετε τους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν σας που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ανέφικτο.

Γενικά, οι άνθρωποι μισούν την ιδέα της κανονικής πώλησης, χωρίς να έχουν κίνητρο από την αγορά. Επομένως με αυτήν την μεθοδολογία είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν αμέσως. Όπως και η ιδέα του μπόνους δηλαδή αγοράζοντας 1 παίρνεις ακόμη 1 δώρο. Ακολουθούν μερικές ιδέες για τις προσφορές που μπορεί να κάνετε στους υποψήφιους πελάτες σας:

 • Μείωση κόστους – Πολύ απλή πρακτική αλλά πιάνει τις περισσότερες φορές. Ουσιαστικά, λέτε στον πελάτη: “Αν αγοράσετε αυτό το προϊόν σήμερα, θα το πάρετε για λιγότερο από ό, τι αύριο.”
 • Αγοράστε το Χ και λάβετε δωρεάν το Ψ – Προσφέρετε στον πελάτη μια δωρεάν ανταμοιβή (αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμη ίδιο προϊόν ή ένα διαφορετικό, εξ ολοκλήρου) εάν αγοράσει για πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό, δηλαδή εάν ξοδέψει πάνω από 50 ευρώ αγοράζοντας τρία προϊόντα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα προϊόντα που δεν πωλούνται γρήγορα, ούτως ώστε να τα ξεφορτωθείτε και να αγοράσετε καινούργιο εμπόρευμα, καθώς ενθαρρύνει τους πελάτες να αγοράζουν περισσότερα από ό, τι κανονικά.
 • Εγγύηση – Μια προσφορά περιορισμένης διάρκειας που σχετίζεται με μία ειδική ή εκτεταμένη εγγύηση είναι αντικειμενικά μεγάλη υπόθεση για τον πελάτη, αφού ξέρει ότι κι αν συμβεί θα είστε πάντα δίπλα του για να τον να εξυπηρετήσετε. Είναι επίσης ένας τρόπος για να εμπιστευτεί ο πελάτης το προϊόν σας.
 • Εκπτώσεις – Αγοράστε σήμερα το Χ προϊόν και θα λάβετε μία γενναιόδωρη έκπτωση, ή στην επόμενη αγορά θα έχετε έκπτωση 25%. Η παρούσα τακτική θεωρείται μία προωθητική ενέργεια που πάντα πιάνει, εφόσον είναι δελεαστική, αφού βοηθάει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα σε σχέση με άλλες προωθητικές προσφορές, επειδή πολλές επιχειρήσεις ξεχνούν ή παραμελούν να στέλνουν ενημερωτικά δελτία με εκπτωτικές προσφορές.

Εμφανίστε την τιμή του προϊόντος στη συσκευασία του

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ, πολλοί πελάτες θα αποφασίσουν ποια προϊόντα θα αγοράσουν καθώς βρίσκονται σε ένα διάδρομο γεμάτο με ανταγωνιστικά προϊόντα βάσει της τιμής που αναγράφεται επάνω στη συσκευασία . Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έξυπνη συσκευασία μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά. Να δηλώσετε σαφώς και συνοπτικά την αξία του προϊόντος σας (ειδικά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του) στη συσκευασία χωρίς να υποβαθμίσετε τη συνολική αισθητική της συσκευασίας.

Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το παράδειγμα του σούπερ μάρκετ, θυμηθείτε ότι σε πολλά τρόφιμα εμφανίζεται η τιμή τους και συνάμα υπάρχει δίπλα η υπενθύμιση ότι προσφέρεται περισσότερο προϊόν για την ίδια ή χαμηλότερη τιμή εν αντιθέσει με εκείνα των ανταγωνιστών.

Διασυνδέστε τα προϊόντα σας, πουλώντας τα ή διαφημίζοντας μαζί

Γιατί να πουλάτε ένα προϊόν όταν μπορείτε να πουλήσετε δύο; Ενώ οι διαφημίσεις και οι προωθητικές ενέργειες ενός προϊόντος μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, θα πρέπει επίσης να έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάζετε δύο ή περισσότερα προϊόντα της εταιρείας σας στην ίδια διαφήμιση ή προώθηση. Όταν το κάνετε αυτό, υπογραμμίστε τη χρησιμότητα ή / και την ευκολία χρήσης των πολλαπλών προϊόντων σε συνδυασμό μεταξύ τους. Εάν γίνει με επιτυχία, η πολλαπλή προβολή μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε την έννοια της “οικογένειας προϊόντων” για την εταιρεία σας, αυξάνοντας τον αριθμό επαναλαμβανόμενων πωλήσεων διαχρονικά από τους πελάτες σας.

Προσφορές δειγμάτων στα προϊόντα σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χειροπιαστό από το να δωρίσετε ένα δείγμα στον καταναλωτή από το προϊόν σας πριν το αγοράσει. Να θυμάστε ότι το τζάμπα είναι πιο γλυκό και εκτιμάται δεόντως από το ευρύ κοινό. Επιπλέον, ένας πελάτης είναι πιο πιθανό να αγοράσει κάτι αν έχει μόλις βιώσει τα οφέλη του. Αν δεν είναι υπερβολικά ακριβό για να το κάνετε, εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσετε τους πελάτες σας να δοκιμάσουν το προϊόν σας πριν αγοράσουν, εφόσον δεν μπορείτε να το χαρίσετε.

Το “δείγμα” δεν αναφέρεται μόνο στα τρόφιμα – η ίδια αρχή ισχύει και για τα μη εδώδιμα. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε αυτοκίνητα, ένα δωρεάν test drive είναι η καλύτερη πειθώ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166