Πώς η Mastercard έκανε τις ηλεκτρονικές πληρωμές πιο έξυπνες από ποτέ

Πώς η Mastercard έκανε τις ηλεκτρονικές πληρωμές πιο έξυπνες από ποτέ

Πώς η Mastercard έκανε τις ηλεκτρονικές πληρωμές πιο έξυπνες από ποτέ.

Με όλο και περισσότερους καταναλωτές να μειώνουν τις πληρωμές σε μετρητά, στρεφόμενοι προς τις ψηφιακές πληρωμές, η ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας.

Ως ένας από τους κορυφαίους παροχείς καρτών παγκοσμίως, η Mastercard έχει κηρύξει τον πόλεμο στην συμβατική μέθοδο ασφαλείας στο διαδίκτυο, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για όλους τους χρήστες της, ανεξάρτητα από το αν πληρώνει με κάρτα σε φυσικό κατάστημα ή online.

Ωστόσο, η εταιρεία προσπαθεί τώρα να προχωρήσει πέρα ​​από αυτό, στον κόσμο του Διαδικτύου, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πληρωμών χρησιμοποιώντας όλα τα είδη συσκευών, όπως οι συσκευές VR, και άλλα πολλά.

«Η πρόκληση είναι πώς θα αξιοποιήσουμε την ψηφιακή υποδομή που έχουμε δημιουργήσει», δήλωσε η Kiki Del Valle στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα.

Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για την προστασία των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το πώς η Mastercard προσπαθεί να επεκτείνει τον κόσμο των πληρωμών θωρακίζοντας τις με ασφαλείς, αλλά η εταιρεία συνειδητοποιεί ότι η διεύρυνση των δυνατοτήτων στις ηλεκτρονικές πληρωμές ανοίγει επίσης μια σειρά ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η Del Valle πρόσθεσε ότι: «Το δίκτυό μας βασίζεται σε μια προσέγγιση πολλαπλών στρωμάτων – θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τα απαραίτητα εξασφαλισμένα μέτρα πριν από την συναλλαγή, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής και ακόμη και μετά τη συναλλαγή.

Μαζί με αυτά τα ευρέως αναγνωρισμένα εργαλεία ασφάλειας, η Mastercard επεκτείνει επίσης την έρευνά της για επιλογές AI και της μηχανικής μάθησης. Η Del Valle επισημαίνει το έργο που επιτελεί η εταιρεία για τον έλεγχο ταυτότητας βάσει συμπεριφοράς , ο οποίος χρησιμοποιεί σε βάθος αναλύσεις για τον εντοπισμό ασυνήθιστων προτύπων χρήσης που θα μπορούσαν να είναι το σημάδι πιθανής απάτης.

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης τη δουλειά της με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων , η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο για να διασφαλιστεί ότι οι πληρωμές μπορούν να είναι ασφαλείς. Μαζί με την τυπική σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, η λεγόμενη πρωτοβουλία “Selfie Pay” της εταιρείας έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο τον περασμένο χρόνο και η Del Valle λέει ότι η εταιρεία πως δεν επιθυμεί να σταματήσει εκεί.

Ένα μεγάλο μέρος της τρέχουσας καινοτομίας της Mastercard επικεντρώνεται στην αύξηση των τρόπων με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές, εκμεταλλευόμενοι τις διαδραστικές συνδεδεμένες συσκευές που είναι σε θέση να διευκολύνουν τις πληρωμές.

Η εταιρεία πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των Βρετανών αγοραστών (που αντιστοιχούν σε 17 εκατομμύρια άτομα) πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν συσκευές, όπως το smartwatch, ή άλλες μορφές φορητότητας για να πραγματοποιήσουν πληρωμή φέτος.

Το περίπτερο της εταιρείας στο Mobile World Congress ήταν γεμάτο με νέες δυνατότητες πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων καθρεφτών που επιτρέπουν στους αγοραστές που ενδιαφέρονται για τη μόδα να παραλείπουν τις ουρές πληρωμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας