Πως να χρησιμοποιήσετε ξανά τις χάρτινες αυγοθήκες

Πως να χρησιμοποιήσετε ξανά τις χάρτινες αυγοθήκες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσετε τις παλιές χάρτινες αυγοθήκες, ωστόσο θα σας παραθέσω παρακάτω επτά ιδέες που μπορούν να τους δώσουν μια δεύτερη ζωή, και επιπλέον, να κάνετε οικονομία σε υλικά που θα ήσασταν υποχρεωμένοι να αγοράσετε για άλλες χρήσεις.

Φυτέψτε φυτά

Οι χάρτινες αυγοθήκες είναι το τέλειο εργαλείο για να φυτέψτε σπόρους μέσα στις θήκες τους και μόλις αρχίζουν να βγαίνουν τα φυτά, τότε αφαιρέστε τα προσεκτικά και τοποθετήστε τα κατευθείαν στο έδαφος ή στη γλάστρα σας.

Ταΐστρες για πουλιά

Δημιουργήστε τρύπα σε κάθε μία άκρη από την εκάστοτε αυγοθήκη, και έπειτα περάστε ένα σχοινί σε κάθε τρύπα ώστε να την κρεμάσετε κάπου ψηλά, μετά γεμίστε με σπόρους αυτές τις θήκες! Αυτή η ιδιοκατασκευή επί της ουσίας θα μετατραπεί σε μια πολύ όμορφη ταΐστρα για πουλιά, και φυσικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με την εκτροφή πουλιών στο σπίτι τους.

Υλικό για συσκευασίες

Εάν θέλετε να μεταφέρετε κάποιο μικρό πράγμα που είναι εύθραυστο ή απλώς να αποθηκεύσετε προσωρινά ή ημιμόνιμα οποιοδήποτε τρόφιμο στερεάς μορφής, όπως για παράδειγμα ξηρούς καρπούς, μπορείτε να τροποποιήστε πολύ όμορφα το εσωτερικό μιας χάρτινης αυγοθήκης ή απλώς να την κόψετε σε όσα τμήματα επιθυμείτε για να εκπληρώσετε το σκοπό σας.

Προσάναμμα τζακιού ή σόμπας

Γεμίστε τις θήκες της αυγοθήκης με οργανικά εύφλεκτα υλικά, όπως ξερά χόρτα, πριονίδι, ροκανίδια, και έπειτα ρίξτε κερί παραφίνης και ανακατέψτε το. Όμως οφείλετε να θυμάστε πως πρέπει να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν, και πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αποθηκεύσετε σε μέρος που είναι εκτεθειμένο σε θερμότητα, με την προοπτική να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη μέρα, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να αρπάξει φωτιά και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στην οικία σας.

Συμπλήρωμα σε κομπόστα για λίπανση εδάφους

Εαν έχετε κάδο κομποστοποίησης, στον οποίο ρίχνετε τα κελύφη των αυγών, μην ξεχνάτε και τις χάρτινες αυγοθήκες. Απλώς, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και την ποσότητα των υπολειμμάτων τροφών, καθώς απαιτείται να υπάρχει ένας ισορροπημένος συνδυασμός από απορρίμματα φρούτων και λαχανικών, κελύφη αυγών, γρασιδιού, ξερών φύλλων, χόρτων και τεμαχισμένου χαρτονιού.

Χαρτοτεχνίες

Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, οι χάρτινες αυγοθήκες είναι ό,τι πρέπει για να αποτελέσουν εργαλεία τέχνης για τα φανταστικά τους σχέδια. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως παλέτες για χρώματα προκειμένου να ζωγραφίσετε κάποιον πίνακα.

Αποθήκευση αυγών

Εάν πάτε στο χωριό σας και θελήσετε να αγοράσετε αυγά από κάποιον γείτονα αγρότη, τότε οι χάρτινες αυγοθήκες θα σας λύσουν τα χέρια, εξυπηρετώντας άψογα τον αρχικό τους σκοπό.

Προηγούμενο άρθρο11 Απορίες για τον ύπνο
Επόμενο άρθρο15 ερωτήσεις για την τριχόπτωση
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας