Πώς να κάνετε ασφαλή λήψη αρχείων Torrents

Πώς να κάνετε ασφαλή λήψη αρχείων Torrents

Πώς να κάνετε ασφαλή λήψη αρχείων Torrents.

Η λήψη torrents είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκτήσετε οποιοδήποτε αρχείο επιθυμείτε. Δυστυχώς, όμως η φύση του torrent είναι λιγάκι περίεργη, καθιστώντας τον χρήστη ευάλωτο στο να κολλήσει κάποιον ιό, ιδίως όταν κατεβάζει κάποιο παράνομο περιεχόμενο. Εάν λάβετε ορισμένες προφυλάξεις, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από ιό στη συσκευή σας.

Πώς να μην κολλήσετε ιό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Ένα καλό antivirus θα βοηθήσει στην προστασία σας από κακόβουλα torrents. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα Windows συνοδεύονται με ένα ισχυρό λογισμικό προστασίας που φέρει την ονομασία Windows Defender, το οποίο είναι απόλυτα επαρκές και μία καλή λύση προστασίας από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Windows Defender από τον Πίνακα Ελέγχου, αρκεί να μην έχετε εγκαταστήσει άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Αν προτιμάτε, μπορείτε να εγκαταστήσετε κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας από τρίτους, όπως το BitDefender ή το Kaspersky. Ανεξάρτητα από αυτό που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχετε μόνο ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς εγκατεστημένο σε μία συσκευή, και Πότε δύο ή παραπάνω.

Ψάξτε για torrents με πολλούς seeders.

Πολλοί seeders γενικά σημαίνει ότι το αρχείο συνήθως είναι απαλλαγμένο από ιούς, χωρίς όμως να είναι απόλυτα βέβαιο, ως εκ τούτου είναι μία ενδειξη μετριασμού της επικινδυνότητας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι άλλοι πριν από εσάς έχουν το ελέγξει και δεν βρήκαν ιούς και στη συνέχεια άρχισαν να το μοιράζονται. Ενώ αυτό σίγουρα δεν αποτελεί εγγύηση, μπορεί να σας βοηθήσει στο να προστατεύσετε τα νώτα σας. Πολλοί seeders επίσης έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη λήψη από τους χρήστες.

Ελέγξτε τα σχόλια πριν από τη λήψη.

Αυτό σίγουρα θεωρείται μία αξιόπιστη λύση, και είναι μια ενέργεια που προβαίνουν όλοι οι έμπειροι χρήστες πριν κάνουν λήψη οποιουδήποτε αρχείου. Το τμήμα σχολίων του torrent μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν περιέχει ιούς. Εάν υπάρχουν πολλά σχόλια, αλλά κανένας σχολιαστής δεν αναφέρει πως είναι μολυσμένο το αρχείο, τότε οι πιθανότητες είναι καλές στο να μην περιέχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Όμως εάν πολλά σχόλια μιλούν για ιούς, τότε θα σας συνιστούσα να αποφύγετε αυτό το torrent για ευνόητους λόγους.

Αποφύγετε τους τύπους αρχείων που είναι επιρρεπείς σε ιούς.

Προσπαθήστε να μην κάνετε λήψη torrents που περιέχουν κατεστραμμένα προγράμματα, καθώς τα εκτελέσιμα αρχεία (EXE, BAT) είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης των ιών. Τα κατεστραμμένα προγράμματα είναι τα πιο επικίνδυνα αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε μέσω torrents.

Συμμετέχετε σε μια ιδιωτική κοινότητα torrent.

Εάν μπορείτε να λάβετε μια πρόσκληση από μια ιδιωτική κοινότητα torrent, τότε ίσως θα είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσετε ένα torrent με ιό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα torrents δημιουργούνται και μοιράζονται από τα μέλη αυτής της κοινότητας, οπότε θεωρητικά χαρακτηρίζονται ως πολύ πιο αξιόπιστα από τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε δημόσια θέα. Μπορεί να είναι δύσκολο να μπείτε σε μια ιδιωτική κοινότητα, καθώς συνήθως χρειάζεται να γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να σας δώσει μια πρόσκληση. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να είστε ενεργός σε διάφορες διαδικτυακές κοινότητες και να γίνετε φίλος με κάποιον που έχει πρόσβαση σε μια κοινότητα torrent.

Πώς να παραμείνετε αόρατος και να μη σας παρακολουθούν.

Κατανόηση του τρόπου σύνδεσης των torrents.

Όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου torrent, η διεύθυνση IP σας είναι δημόσια σε οποιονδήποτε άλλον μοιράζεται αυτό το torrent. Αυτό είναι απαραίτητο για να συνδεθεί ο πελάτης torrent με άλλους χρήστες, αλλά σας κάνει ευάλωτους σε οργανισμούς, όπως η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος που παρακολουθούν την κίνηση του torrent. Επίσης κάποιες άλλες υπηρεσίες που μπορεί να σας παρακολουθούν περιλαμβάνουν τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και τα πρακτορεία προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να κάνετε ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο παρακολούθησης από αδιάκριτα βλέμματα.

Εγκαταστήστε το PeerBlock.

Το PeerBlock είναι ένα πρόγραμμα που αποκλείει τις διευθύνσεις IP που είναι γνωστές ως torrent trackers . Τούτη η μεθοδολογία αποτρέπει τον υπολογιστή σας να συνδεθεί με αυτές τις διευθύνσεις IP, ουσιαστικά τους εμποδίζει να συμμετέχουν στην κυκλοφορία του torrent σας. Ωστόσο δεν θεωρείται κάποιους εγγυημένος τρόπος για την αποφυγή παρακολούθησης, και ο ISP σας θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να βλέπει ποιο torrent κάντε λήψη.

Μπορείτε να κατεβάσετε το PeerBlock δωρεάν από peerblock.com. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το PeerBlock και να το εκκινήσετε. Θα λειτουργεί αυτόματα στο παρασκήνιο και θα αποτρέπει τις συνδέσεις με γνωστές κακές διευθύνσεις IP. Χρησιμοποιήστε τη λίστα “P2P” από το Bluetack για βασική προστασία torrent όταν σας ζητηθεί κατά την αρχική εγκατάσταση.

Εξετάστε το γεγονός να μισθώσετε μία υπηρεσία VPN.

Για για να παραμείνετε πραγματικά αμόλυντος κατά την επισκεψιμότητα σε μία ιστοσελίδα torrent, καλό θα ήταν να εγγραφείτε σε ένα VPN (Virtual Private Network). Αυτό ουσιαστικά θα σας κοστίσει μερικά ευρώ το μήνα, αλλά θα καταστήσει το διαδικτυακό σας σερφάρισμα από οποιαδήποτε αδιάκριτο βλέμμα. Ο ISP σας δεν θα μπορέσει να δει αν μεταφέρετε δεδομένα μέσω torrent και δεν πρόκειται να ανιχνεύσουν τη σύνδεσή σας. Οι οργανισμοί που παρακολουθούν τις διευθύνσεις IP δεν θα μπορούν να δουν την πραγματική IP σας, ωστόσο αυτή η τακτική δεν είναι 100% εγγυημένη.

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα για τις υπηρεσίες VPN. Προφανώς, δεν είναι δωρεάν, οπότε θα πρέπει να εξισορροπήσετε το κόστος σε σχέση με τα οφέλη. Η ταχύτητά σας θα μειωθεί, καθώς η επισκεψιμότητα θα αποσταλεί πρώτα στον διακομιστή VPN και στη συνέχεια σε εσάς. Δεδομένου ότι πολύ πιθανότατα θα συνδεθείτε σε κάποιο VPN που βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα, και προφανώς αυτή η τεράστια απόσταση θα μειώσει δραματικά την ταχύτητα του Internet σας. Τέλος, οι υπηρεσίες VPN ενδέχεται να διατηρούν αρχεία που μπορούν να παρέχουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως αν ψάξετε προσεκτικά ίσως να βρείτε υπηρεσίες που δεν κρατάνε αρχεία καταγραφής των χρηστών τους.

Επιλέξτε μία αξιόπιστη υπηρεσία VPN.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες VPN, με διαφορετικές δομές τιμολόγησης και πολιτικές απορρήτου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα στους όρους και τις προϋποθέσεις των ιστοσελίδων που παρέχουν υπηρεσίες VPN. Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω προσέξετε τις υπηρεσίες VPN που διατηρούν λεπτομερή αρχεία καταγραφής. Επίσης, όλες οι υπηρεσίες VPN δεν επιτρέπουν την επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδες torrent. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN παρατίθενται παρακάτω, αλλά υπάρχουν αμέτρητες που μπορείτε να βρείτε με μια γρήγορη αναζήτηση στη Google. Αποφύγετε τα δωρεάν VPN και τα proxies, καθώς ενδέχεται να μην είναι ασφαλείς. Πολλά πληρωμένα VPNs λειτουργούν εκτός των ΗΠΑ λόγω των χαλαρών νόμων διατήρησης των δεδομένων.

Προειδοποίηση

Η λήψη αρχείων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και σκοπεύετε να τα κατεβάσετε χωρίς άδεια από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων είναι αντίθετη με το νόμο και ενδέχεται να βρείτε τον μπελά σας.

Σημείωση, οι παραπάνω συμβουλές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είστε υπεύθυνοι των πράξεών σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας