Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύει £ 1,8 εκατομμύρια για την ενίσχυση ασφάλειας των αεροδρομίων με AI

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύει £ 1,8 εκατομμύρια για την ενίσχυση ασφάλειας των αεροδρομίων με AI

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύει £ 1,8 εκατομμύρια για την ενίσχυση ασφάλειας των αεροδρομίων με AI.

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει £ 1,8 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της τεχνητής τεχνητής νοημοσύνης (AI) ούτως ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια και να μικρύνει την περίοδο αναμονής των επιβατών σε ορισμένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας.

Οκτώ έργα έχουν επιλεγεί για τη συγκεκριμένη δοκιμαστική τεχνολογία που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της διατήρησης των ισχυρών μέτρων ασφαλείας και της παροχής μιας γρήγορης και εύκολης στη χρήση υπηρεσίας για τους επιβάτες.

Η Security Screening Technologies, μια μικρή ερευνητική ομάδα που εδρεύει στο Derbyshire, δημιούργησε ένα σύστημα AI που έχει εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων στα υποδήματα τους, συμπεριλαμβανομένων των εκρηκτικών. Σε περίπτωση επιτυχίας αυτού του πρωτότυπου έργου, θα σήμαινε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να περνούν από διεξοδικό έλεγχο τα παπούτσια τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας πριν από την πτήση.

Ένα εξελιγμένο σύστημα σάρωσης αναπτύσσεται επίσης από την Sequestim, μια μικρή ομάδα με έδρα την Ουαλία, που υπόσχεται να παρέχει στο προσωπικό ασφαλείας ένα ευκολότερο τρόπο σάρωσης των επιβατών καθώς περνούν από τις πύλες ασφαλείας.

Η εξαιρετικά ευαίσθητη κάμερα της Sequestim είναι σε θέση να εντοπίσει τη φυσική ακτινοβολία ενός ατόμου και να μετατρέψει τα δεδομένα σε εικόνα, εν ολίγοις συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τη μηχανική μάθηση για να αξιολογήσει με ακρίβεια αν το άτομο μεταφέρει μια δυνητικά επιβλαβή συσκευή.

«Αυτή η χρηματοδότηση ύψους £ 1,8 εκατομμυρίων σε καινοτόμα έργα θα εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την πρωτοποριακή έρευνα σε τούτο το δύσκολο τομέα», δήλωσε η Υπουργός Αεροπορίας Baroness Sugg. «Ο στόχος είναι να υπάρξει μια ασφαλέστερη και ομαλότερη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες των αεροπορικών μεταφορών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας