Πόσο καταστροφικός θα είναι πόλεμος στο διάστημα μεταξύ των χωρών

Πόσο καταστροφικός θα είναι πόλεμος στο διάστημα μεταξύ των χωρών

Πόσο καταστροφικός θα είναι πόλεμος στο διάστημα μεταξύ των χωρών.

Εάν κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον οι χώρες προχωρήσουν σε έναν πόλεμο στο διάστημα, είναι πιθανό να είναι βραχύβιος, και όχι τόσο λαμπερός όπως φαίνεται στις ταινίες.

Οι εκθέσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα ανέφεραν αυτό το μήνα ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα κατασκευάζουν όπλα που προορίζονται για πόλεμο στο διάστημα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επιτευχθούν σε στόχους έξω από τη γη, όπως δορυφόροι.

Αυτό το γεγονός οδήγησε σε διάφορες εικασίες αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει, αν είναι πραγματικά εφικτό και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος. Μια αναφορά του περιοδικού Discover επισημαίνει ότι θα ήταν καταστροφικό, όχι μόνο για τους δορυφόρους, αλλά και για όλα τα άλλα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη.

Ο πόλεμος έξω από τον πλανήτη μας προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα στον επιτιθέμενο, αφού πλέον θα έχει κόψει όλες τις επικοινωνίες του εχθρού. Επιπλέον θα μπορεί να ρίχνει βόμβες από το διάστημα στη γη με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, κάτι που αγνοεί αρκετός κόσμος.

«Όλοι υποθέτουν ότι αν κάποιος εχθρός επιτεθεί από το διάστημα σε μία χώρα στη γη, δεν θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες. Αυτό είναι ένα λάθος σκεπτικό» ανέφερε ο συνταγματάρχης Shawn Fairhurst, από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

Ωστόσο ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι, εάν μερικοί δορυφόροι ανατιναχθούν από ένα βλήμα εκτοξευόμενο από τη Γη, τα μικροσκοπικά σωματίδια των συντριμμιών θα παραμείνουν στο διάστημα. Η έκθεση αναφέρει ότι τα συντρίμμια λειτουργούν ως βλήματα υψηλής ταχύτητας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και μπορούν να κατευθυνθούν ανεξέλεγκτα οπουδήποτε.

Με ελάχιστη ικανότητα να ελεγχθούν τα συντρίμμια στο διάστημα, τα σπασμένα κομμάτια των δορυφόρων θα ταξιδεύουν με ταχύτητες άνω των 17.000 mph καταστρέφουν τα πάντα στην πορεία τους, συμπεριλαμβανομένων άλλων δορυφόρων. Ένα κομμάτι με μέγεθος ενός κόκκου άμμου μπορεί εύκολα να προκαλέσει βλάβη σε ένα παράθυρο σε διαστημικό σκάφος. Σκεφτείτε πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θραύσματα από γυαλί, μέταλλο και άλλα υλικά που έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πολύ περισσότερες ζημιές.

Αυτή η διαπίστωση φέρεται να τεκμηριώνεται όταν το 2007 οι Κινέζοι πυροβόλησαν με ένα βλήμα σε έναν από τους δικούς τους δορυφόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας