Η JPMorgan Chase έδωσε κατά λάθος σε ορισμένους πελάτες πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων

Η JPMorgan Chase έδωσε κατά λάθος σε ορισμένους πελάτες πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων

Η JPMorgan Chase έδωσε κατά λάθος σε ορισμένους πελάτες πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων.

Ορισμένοι λογαριασμοί των πελατών της JPMorgan Chase εκτέθηκαν μετά από ένα “σφάλμα”, δίνοντας άθελα σε μία μερίδα πελατών πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικών συναλλαγών άλλων ανθρώπων αντί για τους δικούς τους. Το ζήτημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Fly & Dine, αφού ένα μέλος από αυτή την ομάδα προσπάθησε να συνδεθεί στον ηλεκτρονικό τραπεζικό τους λογαριασμό, αλλά αντ ‘αυτού απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό ενός τυχαίου άλλου πελάτη στο New Jersey.

«Προς Μεγάλη έκπληξη μας κατορθώσαμε να δούμε τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία σύνδεσης του, την διεύθυνση του, τον αριθμό τηλεφώνου και κάθε άλλη ευαίσθητη πληροφορία που κρύβεται σε ένα online τραπεζικό σας λογαριασμό», έγραψε ο Jason Kessler μέλος της ομάδας Fly & Dine.

Πολλοί πελάτες που αντιλήφθηκαν άμεσα από το ζήτημα ανέφεραν το θέμα στο Twitter και το Reddit διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα που φαινόταν να επηρεάζει τους χρήστες τόσο την εφαρμογή για κινητά της τράπεζας, όσο και την ιστοσελίδα Chase.com μέσω της οποίας μπορεί ένας χρήστης να προβεί σε ηλεκτρονικές πληρωμές.

Οι χρήστες δήλωσαν ότι μπόρεσαν να δουν μία σειρά ευαίσθητων πληροφοριών, όπως τα οικονομικά στοιχεία άλλων ανθρώπων, που σημαίνει πρακτικά ότι θα μπορούσε κάποιος επιτήδειος να προβεί σε δόλια ενέργεια, εκμεταλλευόμενος αυτό το κενό ασφαλείας.

Το πρόβλημα επηρέασε έναν αρκετά περιορισμένο αριθμό πελατών που προσπάθησε να συνδεθεί μεταξύ 6:30 μ.μ. και 9 μ.μ. EST την περασμένη Τετάρτη, ανέφερε η εταιρεία.

Η εκπρόσωπος της JPMorgan, Patricia Wexler, δήλωσε ότι μέχρι στιγμή δεν έχει λάβει ακόμη αναφορές για κακόβουλες μεταφορές χρημάτων που μπορεί να συνέβη ως αποτέλεσμα του προβλήματος, αλλά θα συνεργαστεί με τους πελάτες σε περίπτωση που εμφανιστεί μια τέτοια περίπτωση.

Η Patricia Wexler πρόσθεσε επίσης ότι το περιστατικό προκλήθηκε από ένα τεχνικό πρόβλημα, και δεν ήταν το αποτέλεσμα κάποιας επιθέσεις από χάκερς. Η τράπεζα εξακολουθεί να προσπαθεί να προσδιορίσει τον αριθμό των πελατών που επηρεάστηκαν από το σφάλμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας