ΑρχικήΟικονομίαΠόσο «Κοστίζει» Ένα Εμφύτευμα Δοντιού;

Πόσο «Κοστίζει» Ένα Εμφύτευμα Δοντιού;

Λέγοντας «κόστος» ενός εμφυτεύματος εννοούμε τυπικά ποιο είναι αληθινά το τίμημα σε οδοντική ουσία για να συμπληρώσουμε την έλλειψη ενός δοντιού. Όταν λοιπόν έχουμε χάσει ένα δόντι από εξαγωγή, οι τρόποι για να το αναπληρώσουμε είναι δύο.

Η συνήθης επιλογή πριν μερικά χρόνια ήταν να «θυσιάσουμε» δύο δόντια στηρίγματα τροχίζοντας τα, ώστε να κατασκευάσουμε μία γέφυρα.

Τα τελευταία 30 χρόνια, ένα χρονικό διάστημα ικανό για να χαρακτηριστεί μία μέθοδος στην οδοντιατρική επιτυχής, τοποθετούμε στην ελλειματική περιοχή ένα οδοντικό εμφύτευμα από καθαρό τιτάνιο. Εφόσον ακολουθηθεί ένα αυστηρό χειρουργικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό του υποψηφίου και αξονική τομογραφία, προχωράμε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία στην τοποθέτησή του.

Τα στάδια που ακολουθούνται είναι δύο:

Αρχικά ο γναθοχειρουργός τοποθετεί το χειρουργικό εμφύτευμα στη γνάθο. Η επέμβαση είναι απλή, γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Με την τοποθέτηση ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα κοινό παυσίπονο.

Μετά από 6 μήνες στην άνω γνάθο ή 3 μήνες στην κάτω, τόσος χρόνος απαιτείται για την οστεοενσωμάτωση – δηλαδή να γεμίσουν οι σπείρες του εμφυτεύματος με οστούν, προχωράμε στην προσθετική αποκατάσταση.

Ο οδοντίατρος, παίρνει αποτυπώματα ώστε να κατασκευάσει ο κεραμίστας οδοντοτεχνίτης τη στεφάνη «θήκη» που αναπαριστά το δόντι. Τοποθετείται, «βιδώνεται» το προσθετικό εμφύτευμα μέσα στο χειρουργικό που βρίσκεται στη γνάθο και από πάνω συγκολάται η στεφάνη.

Το ρεαλιστικό κόστος, τόσο του χειρουργικού, όσο και του προσθετικού σταδίου είναι περίπου στα 1200 ευρώ. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η τιμή είναι ενδεικτική, και ενδεχομένως να διαφέρει από οδοντιατρείο σε οδοντιατρείο, και πολύ πιθανόν, λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα, εάν κάνετε έρευνα αγοράς να πετύχετε ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Όμως είναι επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί πως όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να βάλετε κάποιο εμφύτευμα δοντιού, δεν πρέπει να έχετε ως μοναδικό γνώμονα επιλογής τη χαμηλή τιμή, αλλά και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε οδοντίατρος, και σαφώς την εμπειρία που έχει επάνω στο αντικείμενο. Γιατί πάνω από όλα, το ζητούμενο της υπόθεσης είναι να γίνει καλή δουλειά.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166