ΑρχικήΟικονομίαPressCoin: Το ψηφιακό νόμισμα των δημοσιογράφων

PressCoin: Το ψηφιακό νόμισμα των δημοσιογράφων

PressCoin: Tο ψηφιακό νόμισμα των δημοσιογράφων.

Ένας ευρύς συνασπισμός ειδησεογραφικών οργανισμών και δημοσιογράφων από διάφορα μέρη του κόσμου συνενώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κρυπτονόμισμα για να στηρίξουν τη χρηματοδότηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Ονομάστηκε PressCoin , το ψηφιακό νόμισμα στην ουσία δημιουργήθηκε για να απαλλαγούμε από το μοντέλο των διαφημιστικών εσόδων, να γίνει αποκέντρωση των πηγών χρηματοδότησης και να εξαλειφθεί το μονοπώλιο των εταιρικών μέσων ενημέρωσης με συνεργατικό περιεχόμενο, έτσι ώστε η συμμετοχή των πολιτών να ενισχύσει ειδησεογραφία σε όλο τον κόσμο.

Η αρχική προσφορά που θα διαρκέσει 28 ημέρες προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου, και 1 ψηφιακό νόμισμα PressCoin θα πωλείται προς 1 δολάριο, φυσικά αναμένεται η τιμή να αυξηθεί μετά από λίγο καιρό, ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρχει.

“Αν πετύχει το PressCoin , θα διαγράψω τον λογαριασμό στο Patreon.”, δήλωσε ο Nafeez Ahmed σε συνέντευξη του.

Ο Ahmed είναι ένας δημοσιογράφος που εδρεύει στο Λονδίνο και εργάστηκε σε πολλά δημοσιογραφικά μέσα και περιοδικά, όπως το vice και το Insurge Intelligence, και είναι αυτός που εμπνεύστηκε το PressCoin. Ο Ahmed προσπάθησε κατά καιρούς να συγκεντρώσει χρηματοδότηση για την ηλεκτρονική έκδοση αυτού του ψηφιακού νομίσματος από το 2014, λαμβάνοντας μηνιαίες συνδρομές από αναγνώστες, αλλά προφανώς τα χρήματα δεν έφταναν για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, έως ότου καταλήξαμε στη σημερινή μέρα που έλαβε σάρκα και οστά το όνειρο και η ειδησεογραφία μπορεί πλέον να γίνει ανεξάρτητη.

Το νόμισμα που βασίζεται στο Ethereum θα διανεμηθεί στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια τόσο των αναγνωστών, όσο και των δημοσιογράφων ούτως ώστε να υπάρξουν οι συναλλαγές μεταξύ τους.

Οι αναγνώστες που θα αγοράσουν το PressCoin θα μπορούν να το προσφέρουν σε δημοσιογράφους ή ΜΜΕ και σε αντάλλαγμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικές συνομιλίες, σε διάφορα events και να λαμβάνουν έξτρα πληροφορίες για ειδήσεις κτλ.. Τα επίπεδα αμοιβής από τους αναγνώστες προς τους δημοσιογράφους θα βασίζονται καθαρά στην τιμή που έχει ορίσει ο δημοσιογράφος στο blockchain.

Ωστόσο, προς το παρόν το PressCoin θα επικεντρωθεί σε ορισμένους τομείς κάλυψης της ειδησεογραφίας, όπως η πολιτική, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η υγεία και η επιστήμη και κάποια στιγμή αργότερα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω.

Το PressCoin ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τύπου μοντέλο ψηφιακού νομίσματος που δοκιμάζεται από πολλές εταιρείες για να δούμε πως λειτουργεί και πώς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ένα μέρος των συναλλαγών του PressCoin θα διατεθεί για την χρήση της πλατφόρμας Quintype.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166