ΑρχικήΕιδήσειςΗ Qualcomm συνεργάζεται με ZTE και China Mobile σε δίκτυα 5G

Η Qualcomm συνεργάζεται με ZTE και China Mobile σε δίκτυα 5G

Η Qualcomm συνεργάζεται με ZTE και China Mobile σε δίκτυα 5G.

Οι εταιρείες Qualcomm, ZTE και China Mobile δημιούργησαν ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου δεδομένων για ποιοτικότερη δικτύωση 5G, το οποίο υπόσχεται να παρέχει ασύρματα δεδομένα σε μεγάλο αριθμό gigabit ανά δευτερόλεπτο.

Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός που αποσκοπεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ταχύτερη κινητή ευρυζωνική σύνδεση και πιο αξιόπιστες κλήσεις. Οι εταιρείες δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα δοκιμών 5G NR, το οποίο αποδεικνύει την σύνδεση δεδομένων που είναι βασισμένη στο πρότυπο 3GPP R15. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες προχωρούν στην προσπάθεια δοκιμής της ποιότητας της μετάδοσης των δεδομένων σε δίκτυα 5G, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα δίκτυα 4G LTE για κλήσεις και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Το πρότυπο 3GPP είναι αρκετά σημαντικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια παγκόσμια ραδιοφωνική τεχνολογία 5G και αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτεύχθηκε μια συμβατή σύνδεση δεδομένων σε πολλούς προμηθευτές. Η διαλειτουργικότητα πολλαπλών προμηθευτών αποτελεί ορόσημο, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν λόγω ανταγωνιστικών συμφερόντων.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο καινοτομίας Joint Innovation Center της China Mobile και χρησιμοποίησε τον προ-εμπορικό σταθμό βάσης 5G NR της ZTE και το πρωτότυπο τσιπ Qualcomm 5G NR sub-6 GHz της Qualcomm (το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια μελλοντική κινητή συσκευή). Το σύστημα λειτουργεί στο φάσμα των 3,5 GHz και υποστηρίζει εύρος ζώνης 100 MHz.

Ο Cristiano Amon, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Qualcomm, δήλωσε «Η Qualcomm Technologies δεσμεύεται για τη συνεχή ανάπτυξη των ασύρματων επικοινωνιών στη Κίνα και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ZTE και την China Mobile για να επιταχύνουμε την διαδικασία επίτευξης και ολοκλήρωσης του 5G στην Κίνα».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166