Πριγκιπικός γάμος Χάρι – Μέγκαν: Όχι δεν θα πάρω, η απόλυτη δυσωδία

Πριγκιπικός γάμος Χάρι - Μέγκαν: Όχι δεν θα πάρω, η απόλυτη δυσωδία

Πριγκιπικός γάμος Χάρι – Μέγκαν: Όχι δεν θα πάρω, η απόλυτη δυσωδία.

Καθώς άνοιξα την τηλεόραση για λίγα λεπτά ούτως ώστε να γευματίσω και να παρακολουθώ ταυτόχρονα, είδα πως αρκετά τηλεοπτικά κανάλια ασχολουνται με το γεγονός ότι παντρεύεται ο πρίγκιπας Χάρι με την κοινή θνητή Μέγκαν.

Σε αυτό το σημείο κατάλαβα γιατί σαν έθνος πήραμε την κατηφόρα και ασχολούμαστε με καταστάσεις και πράγματα τρίτης σημασίας, ούτε καν δεύτερης, ενώ οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν από τα χίλια μύρια όσα, που έφερε αυτό το καταραμένο μνημόνιο.

Αρνούμαι να πιστέψω πως σαν λαός έχουμε καταντήσει φυτά, και δεν μας ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν αυτή τη χώρα, και βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο να μας απασχολεί ένα μηδαμινής αξίας γεγονός για να ενημερωθούμε τι ρούχα φοράει ο κάθε παρατρεχάμενος.

Ωστόσο σε αυτό το τσίρκο δεν συμμετέχουν μόνο τα κουτσομπολίστικα τηλεοπτικά προγράμματα, ούτε οι ψυχαγωγικές ιστοσελίδες, αλλά και σοβαρά ενημερωτικά κανάλια όπως ο ΣΚΑΪ, που θέλει να ευαγγελίζεται πώς μόνο αυτός προσφέρει την πραγματική ειδησεογραφία.

Άλλωστε το χάλι μας, δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι, αλλά εμείς οι ίδιοι πού επιλέγουμε να γίνουμε μέρος αυτού του απαράδεκτου φαινομένου.

Θα σας αναφέρω ενδεικτικά ένα γεγονός που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση και διαπίστωσα πως όντως οι πολίτες κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα πριν λίγα χρόνια στη Βουλγαρία η κυβέρνηση προέβη σε αύξηση του κόστους στο ηλεκτρικό ρεύμα, και επειδή οι Βούλγαροι πολίτες θεώρησαν πως αυτήν την κίνηση είναι μία εχθρική πράξη για την μικρομεσαία τάξη, βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωναν επί μέρες, που είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Το 2013 τελικά η κυβέρνηση της Βουλγαρίας παραιτήθηκε ύστερα από 8 συνεχόμενες μέρες έντονων διαδηλώσεων, σε αρκετές πόλεις της χώρας, κατά των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που σημαίνει πως όταν θέλει ο λαός να υπερασπιστεί το κοινό συμφέρον θα το επιτύχει μόνο αν είναι ενωμένος, και όχι διχασμένος όπως την τυγχάνει να είμαστε εμείς οι Έλληνες, ωστόσο σε αυτό συνέβαλαν και τα πολιτικά κόμματα με τις λάθος πολιτικές που ακολουθούσαν.

Βλέπεις δεν είναι τυχαίο πώς την τελευταία δεκαπενταετία από την κατρακύλα των μεσημεριανών εκπομπών που ασχολούνται συνεχώς τι εσώρουχα φοράει η κάθε διασημότητα, και ότι ο τάδε ηθοποιός και τραγουδιστής χώρισε με το ταίρι του, έχουμε φτάσει στο σημείο να μας έχει γίνει βίωμα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και πλέον να θεωρούμε φυσικό πώς το κουτσομπολιό είναι μέρος της ζωής μας.

Από την άλλη πλευρά ο πριγκιπικός γάμος του Ηνωμένου Βασιλείου μεταδίδεται τηλεοπτικά σε αρκετές χώρες, αλλά οι περισσότερες εξ αυτών έχουν λύσει το υπαρξιακό τους πρόβλημα, και προφανώς υπάρχει χώρος για λίγη ξεγνοιασιά.

Στη δική μας περίπτωση που ανεβαίνουμε το δικό μας Γολγοθά, οι περιστάσεις μας επιδεικνύουν πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί μάλλον έχουμε στρογγυλοκαθίσει σε αυτόν το μεγάλο καναπέ μας, που δεν σηκωνόμαστε ούτε για να πάμε στην τουαλέτα να κάνουμε τη φυσική μας ανάγκη.

Θα σας αναφέρω παρακάτω μερικά γνωμικά που ανέφεραν μερικοί σπουδαίοι άνθρωποι:

1. Το κράτος είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα μέσα από το οποίο όλοι προσπαθούν να ζήσουν σε βάρος όλων των άλλων.

2. Το θεμέλιο της κάθε πολιτικής είναι η αδιαφορία της πλειοψηφίας.

3. Tρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς… δεν ανακαλείς… και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου.

4 Πώς να μπορέσω να εξουσιάζω τους άλλους, όταν δεν έχω τη δύναμη να εξουσιάζω τον εαυτό μου.

5.  Όσο περισσότερο ιδρώνουμε στην ειρήνη, τόσο λιγότερο ματώνουμε στον πόλεμο.

6.  Είναι γενικό λάθος να φαντάζεται κανένας ότι εκείνος που διαμαρτύρεται δυνατότερα, ενδιαφέρεται περισσότερο για την ευημερία του κοινού.

7.  Δημαγωγία είναι η ικανότητα, να επενδύεις τις μικρότερες ιδέες με τα πιο παχιά λόγια.

8.  Δεν είναι στη φύση της πολιτικής να εκλέγονται οι καλύτεροι. Οι καλύτεροι δε θέλουν να εξουσιάζουν το συνάνθρωπό του

9. Εάν εσείς ψεύδεστε για να κερδίζετε λεφτά αυτό είναι απάτη, αν όμως ψεύδεστε για να κερδίζετε ψήφους αυτό είναι πολιτική.

10. Δεν υπάρχει τέτοια πολιτική αλχημεία μέσω της οποίας θα μπορούσαμε να παράγουμε χρυσή συμπεριφορά από τα μολυβένια ένστικτα.

11. Η δημοκρατία είναι το μοναδικό κοινωνικό σύστημα, που μπορούμε να καταργήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες.

12. Η εκτέλεση κάθε συλλογικού έργου περνάει αναγκαστικά από τις ακόλουθες φάσεις: ενθουσιασμός, απογοήτευση, σύγχυση, αναζήτηση ενόχων, τιμωρία αθώων, επιβράβευση ασχέτων.

13. Η εντιμότητα στην πολιτική είναι συνέπεια της δύναμης, η υποκρισία: αποτέλεσμα της αδυναμίας.

14. Η εξουσία είναι απρόβλεπτη και για αυτό αφήνει μια πιθανότητα τυχαίας λήψης σωστών αποφάσεων.

15. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για τις κυβερνήσεις ό,τι οι αλογόμυγες για το άλογο.

16. Εκείνοι που μπορούν να χειρίζονται κρυφά τις υποθέσεις ενός κράτους το έχουν υπό την απόλυτη εξουσία τους.

17. Αυτοί που ζητούν περισσότερες κυβερνητικές παρεμβάσεις, ζητούν σε τελευταία ανάλυση μεγαλύτερη καταπίεση και λιγότερη ελευθερία.

18. Δεν είναι δύσκολο να κυβερνάς. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην προσβάλλεις τις οικογένειες των ευγενών.

19. Οι άνθρωποι όλο μιλούν για την «κυβέρνηση» που κάνει το ένα και το άλλο, σαν να πρόκειται για πράξεις του Θεού. Αλλά η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ομάδα ανθρώπων, και συνήθως πολύ κατώτερων ανθρώπων.

20. Είναι εξίσου σημαντικό να μένουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μακριά από την κυβέρνηση όσο και η κυβέρνηση μακριά από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

21. Αν βάλεις την ελληνική κυβέρνηση να είναι υπεύθυνη για την έρημο Σαχάρα, σε πέντε χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου.

22. Ο πόλεμος είναι μια σύγκρουση, στην οποία αλληλοεξοντώνονται άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Και μάλιστα για να δοξαστούν και να ωφεληθούν κάποιοι που γνωρίζονται και δεν αλληλοεξοντώνοντα.

23. Όσο περισσότερους πολίτες με πολιτικό θάρρος έχει μια χώρα, τόσο λιγότερους ήρωες θα χρειαστεί κάποτε.

24. Πάντα θεωρούσα την τρομοκρατία μια από τις πιο ευτελείς μορφές πολιτικού αγώνα, ακριβώς γιατί είναι από τις πιο βάρβαρες και πιο ανήθικες μορφές πολιτικού αναλφαβητισμο.

25. Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.

26. Η Πολιτική είναι κάτι σαν ιδεολογία μιας ομάδας ανθρώπων που επινοήθηκε για να «συγκρατήσει» μέσα σε κάποια όρια την απληστία μιας αχόρταγης μειοψηφίας.

27. Σε κάποιες χώρες η σάτιρα είναι περιττή. Η κυβέρνηση γελοιοποιείται από μόνη της.

28. Στην πολιτική δεν έχουν σημασία οι προθέσεις, αλλά τα αποτελέσματα

29. Στην πολιτική τα λόγια δεν έχουν σημασία, αλλά η φωνή με την οποία ειπώθηκαν.

30. Ο πραγματικός τρόμος είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί και να ανακαλύψεις ότι οι συμμαθητές σου από το Γυμνάσιο κυβερνάνε τη χώρα.

31. Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας