Άνδρας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση γιατί πλήρωνε χάκερ να κάνει σαμποτάζ

Άνδρας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση γιατί πλήρωνε χάκερ να κάνει σαμποτάζ

Άνδρας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση γιατί πλήρωνε χάκερ να κάνει σαμποτάζ.

Ένας Αμερικανός πολίτης από το Νέο Μεξικό κατηγορήθηκε ότι πλήρωνε κάποιο χάκερ για να σαμποτάρει τους ιστότοπους που είναι συνδεδεμένοι με τους πρώην εργοδότες του και τις κρατικές υπηρεσίες, Για αυτό το επιπόλαιο εγχείρημα ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταδικάστηκε από το δικαστήριο της μινεσότα σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Το FBI λέει ότι η υπόθεση αποτελεί μια αυξανόμενη μορφή εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, όπου οι επαγγελματίες χάκερς πληρώνονται για να προκαλέσουν ζημιά σε άτομα, επιχειρήσεις, Και κατά συνέπεια με αυτή την μεθοδολογία έχουν σκοπό να προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα στα θύματα.

Ο Gammell παραδέχτηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του St Paul ότι διεξήγαγε εκστρατεία χακαρίσματος στο διαδίκτυο σε δεκάδες ιστότοπους μεταξύ 2015 και 2017, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πρώην εργοδοτών, των τραπεζών, της κομητείας Hennepin στη Μινεσότα και του δικαστικού κλάδου της Μινεσότα.

Η ποινή της Gammell την Πέμπτη περιλάμβανε και κατηγορίες κακουργήματος, αφού διέθετε πυροβόλο όπλο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι οργανωμένες επιθέσεις χακαρίσματος, όχι μόνο από ομάδες, αλλά και από μεμονωμένα άτομα έχουν καταστρέψει τη ζωή αρκετών ανθρώπων που ορισμένοι εξ αυτών αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτοχειρία, πιστεύοντας ότι με το θάνατο θα γλιτώσουν από αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης η μέθοδος του σαμποτάζ, πληρώνοντας κάποιον έμπειρο χάκερ για να προβεί σε καταστροφές και ζημιές, θεωρείται μία συχνή μεθοδολογία από αυτούς που θέλουν να εκδικηθούν, αφού προφανώς είναι δύσκολο τις περισσότερες φορές να εντοπιστούν οι κυβερνοεγκληματίες, οπότε η παρούσα τακτική τους παρέχει μία ισχυρή κάλυψη και ένα έξυπνο τρόπο να δρουν υπόγειος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας