ΑρχικήΛογισμικάΠρογραμματιστές και δημιουργία λογισμικών (software), τι λάθη γίνονται;

Προγραμματιστές και δημιουργία λογισμικών (software), τι λάθη γίνονται;

Προγραμματιστές και δημιουργία λογισμικών (software), τι λάθη γίνονται;

Οι προγραμματιστές πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από τον επιφανειακό σχεδιασμό, τη πρόσκαιρη επιτυχία και τις αρπαχτές, χάριν προς μια μακροπρόθεσμη αξιοπιστία πώς θα τους επιτρέψει να καθιερωθούν σε τούτο το δύσκολο χώρο.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε μία καθυστέρηση ανάπτυξης της καινοτομίας, η σημερινή αγορά τεχνολογίας των επιχειρήσεων καλείται να καλύψει το φρενήρη ρυθμό της τεχνολογίας των καταναλωτών που ζητούν όλο και περισσότερα πράγματα.

Οι επιχειρήσεις και οι πάροχοι έχουν συνειδητοποιήσει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στο χώρο εργασίας για την εμπλοκή και την ευχέρεια των εργαζομένων – και αντίστροφα τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κακή τεχνολογία στη διατήρηση και το κίνητρο.

Αυτή η αναγνώριση οδηγεί σε αυξημένες επενδύσεις. Σύμφωνα με την Gartner, η παγκόσμια δαπάνη στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,4% φέτος, με την αγορά λογισμικού για επιχειρήσεις να προβλέπεται να αυξηθεί κατά 7,6%. Ωστόσο, η απόδοση της επένδυσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν στην πράξη αυτήν την τεχνολογία, και την εμπειρία που θα προσφέρει στον χρήστη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας και θα διαδραματίσει σοβαρό ρόλο κατά πόσο θα την αποδεχτεί, κι αν τελικά του είναι χρήσιμη.

Αμφιβολία του προγραμματιστή.

Οι προγραμματιστές που ξεκινούν ένα πρόγραμμα λογισμικού επιχείρησης ενδέχεται να αναρωτηθούν για τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις:

1. Όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούν σε πολλαπλές συσκευές, πώς μπορώ να σιγουρευτώ ότι έχουν μια συνεχή, απρόσκοπτη εμπειρία;

2. Τι σημαίνει πρακτικά μια μεγάλη πλατφόρμα ; γιατί αρκετοί διατυπώνουν αυτό το σκεπτικό με λάθος νόημα ή τρόπο; ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής για μια εξαιρετική εμπειρία προς το χρήστη;

3. Πώς μπορώ να προστατεύσω τη τεχνολογία μου καθώς οδεύει προς το μέλλον για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσει να αλλάζει τις απαιτήσεις χρήσης και τεχνολογίας; Πώς θα μπορέσει να ενσωματωθεί και να γίνει ενοποίηση με άλλες πλατφόρμες;

Τοποθετώντας τα θεμέλια.

Πριν ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε αυτές τις ερωτήσεις, οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη λήψη ενός βήματος. Ακριβώς όπως τα καλύτερα σπίτια είναι χτισμένα σε ισχυρά θεμέλια, η καλύτερη τεχνολογία εξέρχεται από ισχυρές βάσεις. Η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος στον χρήστη είναι πολύτιμη μόνο εάν η τεχνολογία υποστήριξης που υποστηρίζει είναι αρκετά ισχυρή ώστε να προσφέρει την προβλεψιμότητα, την ταχύτητα και την εξυπηρέτηση που οι χρήστες αναμένουν ή πιθανόν να τους το έχετε υποσχεθεί.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το λογισμικό private medical insurance (PMI). Η εγγραφή στην ιδιωτική ιατρική ασφάλιση (PMI) αποτελούσε δυσκίνητη εργασία, γεμάτη με πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, η οποία έχει ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες όταν αφορά την υγεία. Ωστόσο, με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας μέσω της τεχνολογίας, ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σημαντικά και η διαδικασία απλοποιείται.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν με τα πλεονεκτήματά τους λογισμικό για να υποβάλουν αίτηση για PMI και να εισαγάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες στο σύστημα, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται αυτόματα στον ασφαλιστή για να δημιουργήσει μια πολιτική. Για τον υπάλληλο, το σύστημα είναι εύκολο, διαισθητικό και αξιόπιστο κλειδί για μια ικανοποιητική εμπειρία χρήστη.

Βεβαιωθείτε ότι τα σημαντικά στοιχεία είναι στη θέση τους.

Πάνω από ένα ισχυρό θεμέλιο, οι περισσότεροι άνθρωποι που εισέρχονται σε ένα σπίτι περιμένουν να τους προσφερθεί κάποια κοινή λειτουργικότητα: ένα μπάνιο, υπνοδωμάτιο, κουζίνα. Το ίδιο ισχύει για την τεχνολογία. Ενώ ο αριθμός των εφαρμογών των καταναλωτών πολλαπλασιάζεται καθημερινά, οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες προσφέρουν μία εντυπωσιακά παρόμοια διεπαφή.

Η χρήση της γνωστής εικονογραφίας – ενός γρανάζι για τις ρυθμίσεις, η την γνωστή δισκέτα για αποθήκευση, και τα καροτσάκια αγορών – συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης οικειότητας για τους χρήστες του λογισμικού, καθιστώντας το λογισμικό αναγνωρίσιμο αμέσως, μειώνοντας την καμπύλη μάθησης και βελτιώνοντας κατακόρυφα την εμπειρία τους.

Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης τεχνολογιών επιχειρήσεων πρέπει να συνειδητοποιούν με ακρίβεια πώς αλληλεπιδρά το ακροατήριό τους με την τεχνολογία των καταναλωτών καθημερινά και να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντλήσουν το επιχείρημα αυτό για να κάνουν τα δικά τους προϊόντα B2B πιο διαισθητικά.

Αποβάλετε τα συνηθισμένα στερεότυπα και ανοίξτε το μυαλό σας.

Ακριβώς όπως ένα σπίτι πρέπει να συνδεθεί με τον έξω κόσμο, έτσι και η τεχνολογία της επιχείρησης πρέπει να είναι ανοιχτή σε άλλο λογισμικό.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτικών εφαρμογών, τόσο η επιθυμία για απλότητα, όσο και οι τεχνολογίες που ενοποιούν και τροφοδοτούν τις πηγές πληροφοριών είναι αλληλένδετες. Οι συμπαθείς φωνητικές λειτουργίες της Alexa και του Siri θα είχαν ελάχιστο σκοπό αν δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσουν με τις πηγές πληροφοριών και τις εφαρμογές στις οποίες στηρίζονται.

Η τεχνολογία των επιχειρήσεων πρέπει να έχει επίγνωση αυτής της μετατόπισης και να διασφαλίζει ότι είναι πλήρως ενσωματωμένο με οποιοδήποτε λογισμικό που οι χρήστες της θα μπορούσαν να βασίζονται για να οργανώσουν τη ζωή τους, είτε μέσα είτε εκτός εργασίας.

Αυτό θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ της εμπειρίας που προσφέρεται στους καταναλωτές και τους εργαζομένους. Εάν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν ένα εργαλείο παραγωγικότητας, τότε έχει νόημα να ενσωματώνονται και με άλλες τεχνολογίες, όπως το λογισμικό παροχών. Με τη σειρά τους, αυτό σημαίνει ότι στους χρήστες παρέχεται καλύτερη πρόσβαση στα οφέλη τους με όποιον τρόπο τους ταιριάζει, αυξάνοντας την αφοσίωση.

Κάντε το σαν ένα έξυπνο σπίτι.

Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται συνεχώς, διαπερνούν τα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας. Η εικονική πραγματικότητα (VR), η ενισχυμένη πραγματικότητα (AR) και η μικτή πραγματικότητα (MR) προσφέρουν νέες δυνατότητες για τον τρόπο με τον οποίο ασχολούμαστε με την τεχνολογία, είτε μέσω της εμπειρίας εξωσωματικής προσφοράς που προσφέρει η VR είτε της θολής διάκρισης μεταξύ πραγματικότητας και ψηφιακού περιεχομένου από την AR και MR. Τέτοια εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταστήσουν την τεχνολογία πιο ελκυστική ή να εξομαλύνουν την εμπειρία του χρήστη διευκολύνοντας την αλληλεπίδραση με την ίδια την τεχνολογία.

Ας επιστρέψουμε στο λογισμικό των παροχών ως παράδειγμα, το VR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους υπαλλήλους να βιώσουν τον αντίκτυπο των πιθανών αποφάσεων για τα οφέλη με την απεικόνιση των αποτελεσμάτων τους. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δείξουμε πως θα κάνανε ηλικιωμένοι άνθρωποι κατάθεση εγγράφων για συνταξιοδότηση με το λογισμικό, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους τα τελευταία χρόνια, από ό, τι με την συμβατική μορφή που θα πηγαίνανε σε ένα γραφείο και θα περίμεναν στην ουρά από τις υπαλλήλους να τους εξυπηρετήσουν.

Επιπλέον αν φέρουμε το AI στην εξίσωση, θα μπορούμε να δούμε τα πλεονεκτήματα του λογισμικού που εκτελεί καθήκοντα χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διαδικασίες, για παράδειγμα προσθέτοντας νεογέννητα παιδιά στην ιατρική ασφάλιση ή αν κάποιος πατέρας ή μητέρα επιθυμεί κάποιο χαρτί για να το προσκομίσει στη δουλειά της.

Αν η τεχνολογία αυτή δεν είναι απλώς ένα τέχνασμα και ανυψωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, που ξεπερνά τα παρελθόντα έτη, τότε θα υπάρξει η ευκαιρία οι καλύτεροι προγραμματιστές να προοδεύσουν και οι στάσιμοι να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Η αμφιβολία του κατασκευαστή.

Νωρίτερα, περιέγραψα τρεις ερωτήσεις που οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να αναρωτηθούν όταν προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο κομμάτι λογισμικού επιχείρησης. Θα πρέπει να είναι σαφές μέχρι τώρα ότι υπάρχει πραγματικά μόνο μία απάντηση: να οικοδομήσουμε από το αρχή – όχι από την κορυφή προς τα κάτω – και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Δεν μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη επέκταση του πρώτου ορόφου χωρίς τα θεμέλια ή το ισόγειο.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθεί μια κλιμακούμενη τεχνολογία ικανή να προσφέρει την ίδια εμπειρία χρήστη ανεξάρτητα από τη συσκευή, την πλατφόρμα ή το μέσο στο οποίο έχει πρόσβαση. Θα δημιουργήσει λογισμικό ικανό να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών, το οποίο ενσωματώνει απρόσκοπτα την τεχνολογία που χρησιμοποιούν ήδη οι καταναλωτές και προσαρμόζει τις μελλοντικές ανάγκες των χρηστών και της ευρύτερης αγοράς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166