Προσοχή στις γάτες, λόγω αλλεργικής αντίδρασης

Προσοχή στις γάτες, λόγω αλλεργικής αντίδρασης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικές αντιδράσεις στις γάτες παρόλο που δεν είναι αλλεργικοί σε ζώα γενικότερα.

Σε έρευνα, που διεξήγαγε το Imperial College του Λονδίνου και συμμετείχαν 2.000 άτομα, ανακαλύφθηκε ότι το 25% εξ αυτών παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των γατών.

Η δύσπνοια, όμως, παρατηρήθηκε και σε αυτούς που δεν είχαν ιδιαίτερη αλλεργία στις γάτες. Και μάλιστα, όσο υψηλότερο ήταν το επίπεδο της αλλεργίας στις γάτες, τόσο χειροτέρευε η λειτουργία του πνεύμονα τους,.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι ένας στους τέσσερις από τους εθελοντές, οι οποίοι επελέγησαν ώστε το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, είχαν τουλάχιστον μία αλλεργία.

Η επικεφαλής της έρευνας, Susan Chinn, ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα ήταν εκπληκτικά και πρόσθεσε ότι «η μελέτη μας προτείνει ότι όλα τα αλλεργικά άτομα έχουν σημάδια ασθματικής συμπεριφοράς αν εκτεθούν σε γάτες, ακόμη κι αν οι εξετάσεις αίματος τους έδειχναν ότι δεν ήταν αλλεργικοί στις γάτες».

Βέβαια σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δαιμονοποιηθούν οι γάτες και να τις συμπεριφερόμαστε με ανάρμοστο τρόπο. Ακόμη και αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τυχαίνει να έχει αλλεργία στις γάτες και πλέον δεν επιθυμεί να την κρατήσει, καθαρά για λόγους υγείας, τότε καλό θα είναι να απευθυνθείς κατευθείαν σε κάποια φιλοζωική οργάνωση προκειμένου το ζώο να μην μείνει στο δρόμο.

Μάλιστα, όσοι είναι ασυνείδητοι ως άνθρωποι και διανοηθούν να πετάξουν τη γάτα στο δρόμο, ή ακόμη χειρότερα την κακοποιήσουν, οφείλουν να γνωρίζουν πως η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, και οι παραβάτες τιμωρούνται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή και με φυλάκιση, ανάλογα με το μέγεθος της κατάστασης, καθαρά ως παραδειγματική τιμωρία προκειμένου να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους επίδοξους κακοποιούς ζώων.

Αυτή η παράμετρος ισχύει και για τα υπόλοιπα κατοικίδια ζώα, και όχι αποκλειστικά μόνο για τις γάτες, διότι επί της ουσίας πρόκειται ανυπεράσπιστα πλάσματα και οφείλουμε να τα σεβόμαστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας