Ένα κομμάτι σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Ένα κομμάτι σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορεί να ελαττώσει την πίεση του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικής συμφόρησης.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας και έλαβαν μέρος 44 άτομα με αυξημένη πίεση, ανακαλύφθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας συμβάλλει στην μείωση της πίεσης.

Οι 44 εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι ασθενείς έτρωγαν έξι γραμμάρια μαύρης σοκολάτας καθημερινώς, ενώ στην δεύτερη το ίδιο ποσό λευκής σοκολάτας.

Σε εξετάσεις που έγιναν αργότερα, μόνο τα άτομα της ομάδας που έτρωγαν μαύρη σοκολάτα παρουσίασαν μείωση της πίεσης, και συγκεκριμένα κατά 3mm/Hg, όπως αναφέρει το BBC.

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα τόνισαν ότι είναι πιο εύκολο τα άτομα με πίεση να καταναλώνουν δύο με τρία κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα από το να προσφεύγουν σε «περίπλοκες αλλαγές συνηθειών».

Ωστόσο, η Sara Stanner, διαιτολόγος του βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος εφιστά την προσοχή διότι «η σοκολάτα περιέχει μεγάλο ποσοστό λιπαρών και θερμίδων και η υπέρμετρη κατανάλωσή της δημιουργεί προβλήματα στην καρδιά».

Η ευεργετική δράση του κακάο στην υγεία του ανθρώπου αποδίδεται στην ουσία την οποία περιέχει το φυτό, γνωστή και ως φλαβανόλη.

Ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές ότι στη διατροφή μας πρέπει να λειτουργούμε με μέτρο και να μην καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες τροφών, συμπεριλαμβανομένου και της σοκολάτας, και από αυτήν την ιδιομορφία δεν εξαιρούνται ούτε οι υγιεινές τροφές, γιατί όταν γίνεται υπερκατανάλωση, τότε έχει ως αρνητικό πρόσημο να υπερβαίνουμε τον ημερήσιο ενδεικνυόμενο αριθμό θερμίδων με συνέπεια αυτά να μετατρέπονται σε λίπη, και τελικά να καταλήγουμε να γινόμαστε υπέρβαροι.

Όσον αφορά την μαύρη σοκολάτα που διατίθεται στο εμπόριο από διάφορες μάρκες, είναι ορισμένες οι οποίες είναι αντικειμενικά ακατάλληλες να καταναλώνονται, λόγω χαμηλής ποιότητας των πρώτων υλών που παρασκευάζονται. Επομένως προτιμήστε μόνο εκείνες που διατίθενται από γνωστές εμπορικές επωνυμίες, ούτως ώστε να είστε βέβαιοι ότι παίρνετε κάτι ποιοτικό.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας