ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesPS5: Ο Mark Cerny εκπλήσσεται από την υιοθέτηση του Ray Tracing και...

PS5: Ο Mark Cerny εκπλήσσεται από την υιοθέτηση του Ray Tracing και την εστίαση στα 60 FPS

Σε συνέντευξη του στο GamesIndustry, ο Mark Cerny, ο επικεφαλής αρχιτέκτονας συστημάτων (αγγλικά: Lead System Architect) του PS5, εξέφρασε την έκπληξη του για το πόσο γρήγορα υιοθετήθηκε το Ray Tracing στα βιντεοπαιχνίδια της τρέχουσας γενιάς και για την αυξανόμενη τάση προς τα 60 FPS.

Συγκεκριμένα, ο Cerny δήλωσε ότι δεν περίμενε να δει τόσο μεγάλη υιοθέτηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά το Ray Tracing, ο “πατέρας” του PS5 πίστευε ότι θα ενσωματωνόταν σταδιακά σε παιχνίδια, τουλάχιστον στα μεσαίας και τελευταίας γενιάς, καθώς αποτελούσε μια λειτουργία που προστέθηκε σχετικά αργά.

Αντίθετα, πολλοί προγραμματιστές επέλεξαν να υιοθετήσουν την τεχνολογία από νωρίς στον κύκλο ζωής του PlayStation 5, γεγονός που τον εξέπληξε ευχάριστα.

“Η άλλη έκπληξη μου ήταν η ‘εμμονή’ με τα 60 frames per second”, τόνισε ο Cerny. “Με βάση τους προηγούμενους κύκλους ζωής της κονσόλας, θα περίμενα πολύ μεγαλύτερο αριθμό βιντεοπαιχνιδιών να είναι σταθερά κολλημένα στα 30 FPS, καθώς η αύξηση του επιπέδου λεπτομέρειας στα γραφικά, που φέρνει κάθε νέα γενιά hardware, απαιτεί περισσότερους πόρους για το rendering, θυσιάζοντας το framerate. Αντίθετα, αυτή τη φορά, οι προγραμματιστές υιοθέτησαν σχεδόν καθολικά την στρατηγική να λανσάρουν παιχνίδια που τρέχουν στα 60 FPS στις κονσόλες”.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Lead System Architect του PS5 μίλησε επίσης για τον αντίκτυπο που είχε το PlayStation 5 στη βιομηχανία και για το πόσο πιο απλά αποδείχθηκαν τα ports για PC των exclusive τίτλων του PS5.

Για να αντισταθμίσουν την έλλειψη ορισμένων exclusive χαρακτηριστικών της κονσόλας που δεν υπάρχουν σε PC, οι προγραμματιστές αύξησαν τις ελάχιστες απαιτήσεις σε CPU και σε RAM, με τα αποτελέσματα που προέκυψαν να είναι σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Η επιτυχία και η ταχύτατη υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών όπως το Ray Tracing και η επιδίωξη των 60 FPS στις κονσόλες της νέας γενιάς, όπως η PS5, αναδεικνύουν τη συνεχή εξέλιξη και τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών.

Οι προγραμματιστές δείχνουν να ανταποκρίνονται άμεσα στις επιθυμίες των παικτών για πιο ρεαλιστικά γραφικά και ομαλότερη εμπειρία παιχνιδιού, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες και βελτιστοποιώντας τους πόρους τους.

Αυτή η τάση όχι μόνο προωθεί τα όρια των δυνατοτήτων του hardware, αλλά επίσης καθορίζει νέες προδιαγραφές για τη βιομηχανία, που επηρεάζουν τόσο τους παίκτες όσο και τους δημιουργούς περιεχομένου. Το γεγονός ότι οι μεταφορές για PC έγιναν ευκολότερες επιτρέπει μια ευρύτερη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παιχνίδια, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και προάγοντας την καινοτομία σε όλες τις πλατφόρμες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166