ΑρχικήΕιδήσειςYouTube Summary: Επέκταση Chrome με τεχνητή νοημοσύνη που μεταγράφει τα βίντεο

YouTube Summary: Επέκταση Chrome με τεχνητή νοημοσύνη που μεταγράφει τα βίντεο

Το YouTube αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως, και συχνά την επισκεπτόμαστε, όχι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά και για ερευνητικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ωστόσο, ως πλατφόρμα που εστιάζει αποκλειστικά σε περιεχόμενο βίντεο, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσουμε άμεσα τις πληροφορίες που αναζητούμε. Για την απλοποίηση αυτής της διαδικασίας, έρχεται μια λύση με στόχο τη σύνοψη και τη μεταγραφή του περιεχομένου των βίντεο που προβάλλονται.

Ονομάζεται YouTube Summary και αποτελεί μια νέα επέκταση του Chrome που αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει μεταγραφές και περιλήψεις των βίντεο στην πλατφόρμα. Μπορείτε ήδη να την κατεβάσετε δωρεάν από το Chrome Web Store και να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε άμεσα, αφού πρώτα δώσετε την άδεια σας για τη λειτουργία της.

Αφού εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί, η επέκταση YouTube Summary θα είναι αμέσως λειτουργική. Αρκεί να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή ενός βίντεο στο YouTube για να την δείτε να ενεργοποιείται στο δεξί μέρος της οθόνης.

Η επέκταση σας επιτρέπει να έχετε την πλήρη μεταγραφή του λεκτικού περιεχομένου που υπάρχει στο βίντεο, άψογα συγχρονισμένη με την πρόοδο του βίντεο. Μόλις ολοκληρωθεί, η μεταγραφή θα ενσωματώσει και τους χρονικούς δείκτες που, εάν κάνετε κλικ πάνω τους, σας επιτρέπουν να επανεκκινήσετε την αναπαραγωγή από το επιλεγμένο τμήμα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του YouTube Summary είναι η δυνατότητα λήψης περιλήψεων του περιεχομένου που μόλις παρακολουθήσατε, μέσω της αντίστοιχης επιλογής που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων πάνω από το πλαίσιο αφιερωμένο στην επέκταση. Η σύνοψη προβλέπει πρόσβαση στο ChatGPT, αλλά όλα λειτουργούν αυτόματα, καθιστώντας τη διαδικασία αρκετά γρήγορη.

Συνεπώς, πρόκειται για μια επέκταση που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεσματική για όσους χρησιμοποιούν συχνά το YouTube για εργασιακούς σκοπούς ή για ερευνητικές δραστηριότητες που απαιτούν εις βάθος έρευνα σε συγκεκριμένα θέματα. Πολλές φορές, τέτοιες εργασίες απαιτούν σημαντικό χρόνο, ο οποίος πλέον, χάρη σε αυτήν την επέκταση, μπορεί να μειωθεί αισθητά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166