ΑρχικήHow toRarCrack: Ανακτήστε κωδικούς από συμπιεσμένα αρχεία RAR, 7z, ZIP

RarCrack: Ανακτήστε κωδικούς από συμπιεσμένα αρχεία RAR, 7z, ZIP

Το RarCrack είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει στους χρήστες να ανακτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης από συμπιεσμένα αρχεία των παρακάτω μορφών:

  • 7z
  • RAR
  • ZIP

To RarCrack χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο bruteforce να μαντέψει ξεχασμένους κωδικούς πρόσβασης από τα αρχεία.

Για να το εγκαταστήστε σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από το αποθετήριο του: ppa:ole.wolf/rarcrack.

Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσετε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό σας, μόλις ζητηθεί:

sudo add-apt-repository ppa:ole.wolf/rarcrack
sudo apt-get update
sudo apt-get install rarcrack

Για να το χρησιμοποιήσετε, δώστε την εντολη cd ώστε να μετακινηθείτε εκεί που έχετε το συγκεκριμένο συμπιεσμένο αρχείο που θέλετε να ανακτήσετε τον κωδικό.

Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως έχω αυτό το αρχείο στον φάκελο Λήψεις:

cd /home/kigk/Λήψεις

(όπου kigk το δικό σας όνομα χρήστη και όπου Λήψεις τον φάκελο που το έχετε).

Μετά, ανάλογα την συμπίεση του αρχείου σας, δίνετε τα παρακάτω:

rarcrack file.rar
rarcrack file.zip
rarcrack file.7z

(όπου file, βάζετε το όνομα του αρχείου).

Τι είναι το RarCrack

Το RarCrack είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί αλγόριθμο brute force για να βρει και να ανακτήσει τον σωστό κωδικό πρόσβασης για συμπιεσμένο αρχείο σε μορφή .rar (WinRAR), .7z (7-Zip) και .zip (WinZip) σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα συμβατό με POSIX. Ως εκ τούτου, το RarCrack είναι χρήσιμο όταν έχετε ξεχάσει ή χάσει τον κωδικό πρόσβασης για το συμπιεσμένο φάκελο που έχετε μέσα τα αρχεία, και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε για κακόβουλο σκοπό.

Να σημειωθεί επίσης, ότι το RarCrack χρησιμοποιείται ευρέως και στο Kali Linux από διάφορους ethical hackers για να δοκιμάσουν και να διαπιστώσουν εάν τα συμπιεσμένα αρχεία στον εκάστοτε υπολογιστή έχουν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και δεν δύναται κάποιος επιτιθέμενος να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο των φακέλων τους.

Και φυσικά εννοείται ότι υπάρχουν παρόμοια προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά με το RarCrack, τα οποία θα σας τα παρουσιάσουμε σε επόμενα άρθρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166