Revolution (τηλεοπτική σειρά 2012–2014)

Revolution (τηλεοπτική σειρά 2012–2014)

Η σειρά πραγματεύεται μια what if? ιστορία. Δηλαδή πως θα ήταν να ζούσαμε σε ένα κόσμο όπου κάθε τεχνολογία που έχουμε απολαύσει από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού και μετά, έπαυε να ισχύει. Τι λέτε, δεν είναι πρωτότυπο σενάριο;

Ένας κόσμος χωρίς ηλεκτρισμό σημαίνει όχι φώτα, όχι έξυπνα τηλέφωνα, όχι αυτοκίνητα, αεροπλάνα κλπ. Η ιστορία του Revolution ξεκινά λίγο πριν συμβεί το blackout. Ο Ben (Tim Guinee) προσπαθεί να προετοιμάσει την οικογένεια του για το τι πρόκειται να συμβεί. Επικοινωνεί με τον αδερφό του Miles (Billy Burke) που οδηγεί προς μία στρατιωτική βάση. Καθώς ο Ben προσπαθεί να εξηγήσει στον Miles ότι τα πάντα πρόκειται να σβήσουν και δεν πρόκειται να επανέλθουν, η τηλεφωνική σύνδεση διακόπτεται καθώς ξεκινά το blackout. Τα φώτα σβήνουν, τα αυτοκίνητα σταματούν και τα αεροπλάνα πέφτουν από τον ουρανό.

Η ιστορία μετά κάνει ένα χρονικό άλμα 15 χρόνων όπου ο κόσμος θυμίζει πλέον κοινωνία του 1800. Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής δεν υπάρχουν, καθώς η Κυβέρνηση έχει πέσει και παραστρατιωτικές ομάδες γνωστές ως Δημοκρατία του Monroe κυβερνούν. Η κατοχή όπλου από τους πολίτες είναι θανάσιμο αδίκημα και οι φόροι καταβάλλονται υπό μορφή καλλιεργειών. Τα παιδιά του Ben έχουν μεγαλώσει και η οικογένεια ζει σε ένα ειρηνικό χωριό. Η ηρεμία όμως δεν κρατά πολύ καθώς ο Captain Tom Neville (Giancarlo Esposito), αναζητά τον Ben και τον αδερφό του καθώς o στρατός πιστεύει ότι γνωρίζουν πληροφορίες για το blackout και πως να επαναφέρουν το ρεύμα. Όταν ο γιος του Ben, Danny (Graham Rogers), απάγεται από τον στρατό, ο Ben στέλνει την κόρη του Charlie (Tracy Spiridakos) στο Chicago για να βρει τον αδερφό του Miles. Έτσι η Charlie με την βοήθεια του Miles και μιας μικρής ομάδας ανθρώπων ξεκινά την αναζήτηση του Danny αλλά και τον αγώνα εναντίον του στρατού.

Τα πρώτα εφτά επεισόδια της σειράς δεν με ενθουσίασαν καθώς υπήρξαν πολλά σεναριακά cliche και το πρωταγωνιστικό team δεν ήταν και το καλύτερο. Σε μια post apocalyptic σειρά περιμένεις να υπάρχει τουλάχιστον το σημείο της έκπληξης. Ίσως οι αντίστοιχες σειρές στα καλωδιακά κανάλια να μας έχουν κάνει ιδιαίτερα απαιτητικούς, όμως δεν περιμένεις να νιώθεις ότι έχεις γράψει το σενάριο, ειδικά σε μια σειρά που υπάρχει η σφραγίδα του J J Abrams. Στο όγδοο επεισόδιο είδαμε την ομάδα να έχει φτάσει στην Philadelphia και τα προβλήματα της ομάδας ουσιαστικά μόλις να ξεκινούν καθώς πλέον βρίσκονται στο έδαφος του εχθρού. Ήταν το πρώτο επεισόδιο που παρακολούθησα ευχάριστα και κρίνοντας από την συνέντευξη του co-executive παραγωγού David Rambo που διάβασα στο tvline, το επόμενο επεισόδιο που θα είναι και το mid season finale θα είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Παρακολουθείστε παρακάτω το τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς Revolution:

https://youtu.be/i_V-74WnzkI
Προηγούμενο άρθροΟικολογικές συμπεριφορές και οικολογική μαφία
Επόμενο άρθροΕξευτελισμός της αξιοπρέπειας του λαού
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας