Ρολλά σολομού με τυρί Philadelphia (συνταγή)

Ρολλά σολομού με τυρί Philadelphia (συνταγή)

Τοξίνες, αμινοξέα και τρελές αγελάδες. Θερμίδες και χοληστερόλες, τρανσαμινάδες και τριγλυκερίδια. Γήινα κιλά και επουράνιες απειλές. Να συνεχίσω; Ή έχετε ήδη κλείσει ραντεβού με διαιτολόγους, ψυχαναλυτές και συμβούλους του ΝΑΤΟ.

Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω ψάρι μία καταπληκτική συνταγή που περιέχει ψάρι, και πιο συγκεκριμένα ρολλά σολομού με τυρί Philadelphia

Πίνακας περιεχομένων

Υλικά (για 6 έως 8 άτομα)

  • 300 γρ. καπνιστό σολωμό
  • 2 σκαφάκια cream cheese, τύπου «Philadelphia» (περίπου 400 γραμ.)
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • Λευκοπίπερο (καλύτερα σε μύλο)
  • Λίγο λεμόνι

Ετοιμασία

Βγάζουμε το cream cheese από το ψυγείο να μαλακώσει λίγο, περίπου 20 με 30 λεπτά προτού το «δουλέψουμε». Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τον άνιθο, χωρίς τα κοτσάνια του, και «σκορπίζουμε», με το χέρι, ή με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον σολωμό σε κομματάκια. Σε μια λαδόκολλα ή νάυλον, απλώνουμε με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 15 Χ 25 εκατοστών το cream cheese σε ομοιόμορφο πάχος ½ εκ. περίπου. (Οι παραπάνω ποσότητες κανονικά πρέπει να μας δώσουν τρεις τέτοιες ορθογώνιες επιφάνειες σε ισάριθμες κόλλες).

Τρίβουμε από πάνω λευκοπίπερο, με μύλο, και σκορπίζουμε σ’ όλη την επιφάνεια από τον ψιλοκομμένο άνιθο. Περνάμε προσεκτικά την κόλλα με το φιλαδέλφεια κλπ πάνω σ’ ένα ρηχό δίσκο που τον τοποθετούμε στο κάτω ράφι του ψυγείου για 10-15 λεπτά να «ξανασφίξει» λίγο για να μπορούμε να το «ρολάρουμε» στη συνέχεια, χωρίς να ανοίγει και να σκορπάει.

Το βγάζουμε και τοποθετούμε κατά μήκος της μικρότερης πλευράς του «ορθογώνιου» τις λωρίδες, τα κομματάκια του σολομού. Ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπέρι ακόμα και λίγες σταγόνες λεμονιού. Στη συνέχεια πιάνουμε με τα δυο χέρια, από τις άκρες της μικρότερης πάντα πλευράς, και αρχίζουμε να διπλώνουμε σε ρολό «μία-μία» στροφή, ελευθερώνοντας σταδιακά σε κάθε γύρισμα την μάζα από την κόλλα, μέχρι το τέλος, σχηματίζοντας έτσι ένα ρολό (μπαστούνι) διαμέτρου περίπου 4-5 εκατοστών. Το παίρνουμε με προσοχή, μην μας σπάσει και το τοποθετούμε στην πιατέλα ή στον ξύλινο δίσκο που θα το σερβίρουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο ή τρεις φορές, όσο μας «βγάλουν» τα υλικά μας. Τα ρολλά αυτά τα σερβίρουμε συνήθως σε μια ανάλογη πιατέλα ή σε 1-2 ξύλινα πιάτα του τυριού, όπου ο καθένας κόβει ροδέλες από τα «μπαστούνια» και τις «αλείφει» σε μικρές φρυγανιές – μπουκιές.