ΑρχικήΕφαρμογέςSamsung: η εφαρμογή Relumιno θα βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης

Samsung: η εφαρμογή Relumιno θα βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης

Samsung: η εφαρμογή Relumιno θα βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να δουν με μεγαλύτερη σαφήνεια με τη χρήση του VR.

Οι πόλεμοι της εικονικής πραγματικότητας αρχίζουν να ζεσταίνονται, με την HTC να αναγγέλλει νωρίτερα σήμερα ότι μειώνει την τιμή των ακουστικών Vive VR από $ 800 στα $ 600 – αυτό συνέβη ένα μήνα μετά την κίνηση του Facebook που έριξε τιμές για τα ακουστικά Oculus Rift και Oculus Touch controller.

Όμως, το VR παραμένει ένα εξειδικευμένο μέσο και δεν έχουμε ακόμη καταλάβει πώς ή ακόμα και αν θα διεισδύσει στη συνείδηση ​​του mainstream πέρα ​​από τα online παιχνίδια.

Ένας αγωγός μέσω του οποίου το VR θα μπορούσε να αποδείξει την αξία της είναι η υγειονομική περίθαλψη, με προσομοιώσεις ικανές να παρέχουν στους χειρουργούς ζωτική εκπαίδευση , ενώ η Samsung μόλις ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του Relumimno , μια εφαρμογή που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να δουν με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Η Samsung δίνει στους εργαζόμενους έναν καμβά για να αναπτύξουν νέες ιδέες μακριά από τα βασικά τους καθήκοντα, το Relúmιno παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με μια σειρά άλλων έργων VR / AR στο Mobile World Congress (MWC) στην Βαρκελώνη νωρίτερα αυτό το έτος Η εφαρμογή λειτουργεί σε συνδυασμό με το Gear VR, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρήστης συνδέει το smartphone του Galaxy στο ακουστικό, με το τηλέφωνο να λειτουργεί ως οθόνη και επεξεργαστής.

Το Relúmĭno φέρνει αποτελεσματικά ένα νέο επίπεδο σαφήνειας στην τηλεόραση, τα βιβλία, τα έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα πραγματικού κόσμου. Η πίσω κάμερα του smartphone είναι τα “μάτια” του Gear VR (στο άτομο που το φοράει) και η εφαρμογή μπορεί να μεγεθύνει συγκεκριμένα σημεία που ένας χρήστης επιθυμεί να επικεντρωθεί, να επισημάνει ένα περίγραμμα εικόνας ή να ρυθμίσει τις χρωματικές αντιθέσεις και τη φωτεινότητα. Αν και θα μπορούσε να λειτουργήσει σε εξωτερικό περιβάλλον, η Samsung προειδοποιεί ενάντια σε αυτό για λόγους ασφαλείας.

Εκείνοι που δεν διαθέτουν περιφερειακή όραση ή tunnel vision, όπως αναφέρεται συχνά, η Samsung δήλωσε ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τις παραμέτρους των τυφλών ματιών τους έτσι ώστε ο Relúmĭno να μπορεί να αποτυπώσει “αόρατες εικόνες που τοποθετούνται σε ορατά μέρη του ματιού”.

Η Samsung δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει το Relúmĭno σε λειτουργία όπως είναι σήμερα και να αναπτύξει νέα σχετικά χαρακτηριστικά και προϊόντα.

Πράγματι, μέρος αυτού θα συνεπάγεται ότι τα “προϊόντα που μοιάζουν με γυαλιά” να μην ξεχωρίζουν αρνητικά, όπως για παράδειγμα το πρόσθετο μέλος ενός χεριού που τοποθετείται σε έναν ακρωτηριασμένο, ούτως ώστε αυτός που θα το χρησιμοποιεί να μην αισθάνεται άσχημα και να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος λόγω της ιδιαιτερότητας του

“Το Relúmĭno θα αποτελέσει τον ζωτικό παράγοντα για 240 εκατομμύρια άτομα με προβλήματα όρασης σε όλο τον κόσμο και υποσχόμαστε μια σταθερή και συνεχή υποστήριξη”, δήλωσε ο Jaiil Lee, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του κέντρου δημιουργικότητας και καινοτομίας της Samsung.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Hable con ella (soundtrack)

Insomnia & The Others (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166