SONY a700, μία αξέχαστη DSLR

SONY a700, μία αξέχαστη DSLR

H a700 είναι η φωτογραφική μηχανή της SONY που χρησιμοποιούμε κι εμείς. Στιβαρή κατασκευή, σε εμπνέει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες συνήθως βρισκόμαστε, σε εντυπωσιάζει τόσο με το απίστευτα φιλικό menu της, όσο και με την καταπληκτική ποιότητα των φωτογραφιών.

Με μια σειρά από πολύτιμες δυνατότητες, που αναλύονται παρακάτω, βοηθά τον απαιτητικό χρήστη, ακόμα και τον επαγγελματία, να τραβήξει τη φωτογραφία που θέλει, όπως τη θέλει, όσο δύσκολες και αν είναι συνθήκες, ακόμα και στο ημίφως. Με σύστημα που προφυλάσσει τη μηχανή από υγρασία και σκόνη, αλλά με τους γνωστούς φακούς Zeiss και με μία σειρά από απίθανα αξεσουάρ, η a700 έχει γίνει ο απαραίτητος σύντροφός μας σε κάθε φωτογράφιση. Την επιλέξαμε και συνεχίζουμε να την έχουμε σαν πρώτη μας επιλογή.

  • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας με τον νέο αισθητήρα 12,24 ενεργών megapixels Exmor™ CMOS από τη Sony και το νέο επεξεργαστή υψηλής ταχύτητας BIONZ™ με μείωση θορύβου σε επίπεδο RAW
  • Χειρισμός με εκπληκτική απόκριση, με ταχεία, υψηλής ακριβείας αυτόματη εστίαση 11 σημείων και συνεχή λήψη με ταχύτητα 5 καρέ/δευτ.
  • Νέα λειτουργία γρήγορης πλοήγησης (‘Quick Navigation’) για άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής
  • Ανθεκτικό σώμα μαγνησίου με ενώσεις ανθεκτικές στην υγρασία και τη σκόνη
  • Λειτουργία ‘PhotoTV HD’ για προβολή εικόνων σε ανάλυση Full HD στις νέες τηλεοράσεις BRAVIA
  • Φωτογραφικής ποιότητας οθόνη LCD 3 ιντσών, 921k κουκίδων και φωτεινό οπτικό σκόπευτρο υψηλής μεγέθυνσης

Η Sony κυκλοφόρησε πριν πολλά χρόνια το δυναμικό μέλος της οικογένειας ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR. Η a700, η οποία απευθύνεται σε λάτρεις της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και ημιεπαγγελματίες, συνδυάζοντας επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς, ταχεία απόκριση και κορυφαία ποιότητα εικόνας HD – από τη λήψη ως την προβολή.

Εκτός από την ποιότητα κατασκευής και τα επαγγελματικά της γνωρίσματα, η α700 επαναπροσδιορίζει την έννοια «ευκολία χρήσης» για μια τόσο υψηλών προδιαγραφών ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR. Χάρη στο εύκολο στη χρήση νέο σύστημα πλοήγησης, μπορείτε να επιτύχετε σωστές ρυθμίσεις σε δευτερόλεπτα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες λήψης.

Διαθέσιμη είναι επίσης μια εκτεταμένη νέα σειρά επιλογών προσαρμοσμένης λειτουργίας και δημιουργικών εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να φθάσετε το φωτογραφικό σας πάθος σε νέα επίπεδα.

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας επόμενης γενιάς

Κεντρικό παράγοντα των κορυφαίων επιδόσεων της α700 αποτελεί ο νέος αισθητήρας CMOS Exmor™ με ανάλυση 12,24 ενεργών megapixels. Ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί τεχνολογίες λεπτομερούς σύλληψης από CCD και ανεξάρτητους μετατροπείς αναλογο-ψηφιακού σήματος για κάθε μια στήλη φωτοδιόδων εξασφαλίζοντας υψηλές ταχύτητες και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Οι ημιαγωγοί και οι προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος τελευταίας γενιάς της Sony εξασφαλίζουν φωτογραφίες που διακρίνονται από εξαιρετική καθαρότητα, ευκρίνεια και λεπτομέρεια, καθώς και από πλούσια, ζωντανά χρώματα, αποχρώσεις και υφές.

Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή D-SLR, ο προηγμένος αισθητήρας CMOS Exmor™ πραγματοποιεί ψηφιοαναλογική μετατροπή χρησιμοποιώντας αποκλειστικούς μετατροπείς οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι κοντά σε κάθε στήλη φωτοδιόδων επάνω στον ίδιο τον αισθητήρα. Εκτός από την ακύρωση αναλογικού θορύβου πριν την αναλογο-ψηφιακή μετατροπή, λαμβάνει χώρα επιπρόσθετη μείωση θορύβου αμέσως μετά την ψηφιοποίηση των σημάτων.

Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα ψηφιακά σήματα εξαιρετικά απρόσβλητα από εξωτερικό θόρυβο ή παρεμβολές, στοιχεία που μειώνουν σημαντικά την ποιότητα των αναλογικών σημάτων που παράγονται από άλλους αισθητήρες.

Τα ψηφιακά σήματα με μειωμένο θόρυβο περνούν έπειτα από τον αισθητήρα Exmor™ στον νέο μηχανισμό επεξεργασίας BIONZ™, όπου υποβάλλονται σε περαιτέρω μείωση θορύβου RAW πριν τη συμπίεση και την κωδικοποίηση.

Χάρη στη μέγιστη ευαισθησία ISO 3200, η α700 μπορεί να πραγματοποιήσει συναρπαστικές λήψεις αθλητικών γεγονότων / δράσης, ατμοσφαιρικές λήψεις εσωτερικών χώρων ή πορτραίτων με κάθε διαθέσιμο φωτισμό.

Η ενσωματωμένη στην α700 τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot είναι συμβατή με ολόκληρη την γκάμα φακών α. Ακόμα, οι επιδόσεις της λειτουργίας εξάλειψης των ανεπιθύμητων εφέ από την κίνηση της συσκευής (anti-shake) έχουν βελτιωθεί ως και μισό stop σε όλο το εστιακό εύρος. Η ισοδύναμη διόρθωση εκτείνεται τώρα από 2,5 ως 4 stops (ανάλογα με τους φακούς, τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής και τις συνθήκες λήψης). Αυτό μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο λήψης «κουνημένων» φωτογραφιών σε συνθήκες όπου κανονικά θα απαιτούνταν τρίποδο και flash.

Νέο ευαίσθητο σύστημα αυτόματης εστίασης με διπλό σταυροειδή αισθητήρα στο κέντρο και συνολικά 11 περιφερειακούς.

Η ταχείας απόκρισης λειτουργία αυτόματης εστίασης αποτελεί ένα στοιχείο απαραίτητο σε κάθε σοβαρό φωτογράφο. Με 11 σημεία εστίασης και 11 γραμμές, ο νέος αισθητήρας κεντρικού σημείου διπλού σταυρονήματος βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις της λειτουργίας αυτόματης εστίασης (AF) σε μια μεγάλη γκάμα πραγματικών συνθηκών λήψης. Αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας μπορεί να επιτευχθεί με ανοιχτό διάφραγμα και φακούς φωτεινότερους από F2,8. Επιπρόσθετα, ο χρόνος ελέγχου κίνησης των φακών έχει μειωθεί στις λειτουργίες υπολογισμού απόστασης του αντικειμένου φωτογράφησης και τοποθέτησης της εστίασης.

Ο φωτισμός αυτόματης εστίασης (AF illuminator) βοηθά στην επίτευξη γρήγορης και ακριβούς αυτόματης εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή όταν πραγματοποιείται λήψη θεμάτων με χαμηλή χρωματική αντίθεση.

Γρήγορη, εύκολη πλοήγηση και άνετος έλεγχος λειτουργιών

Το εκπληκτικά απλό σύστημα πλοήγησης ‘Quick Navi’ εξασφαλίζει ταχύ και αποτελεσματικό χειρισμό σε συνθήκες λήψης που χαρακτηρίζονται από μεγάλη πίεση, όταν δεν υπάρχει χρόνος για να ψάχνετε τα μενού λειτουργιών. Η πρόσβαση στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής είναι άμεση μέσω του εύκολου στη χρήση μοχλού πλοήγησης (joystick) και των εικονιδίων που εμφανίζονται στη φωτογραφικής ποιότητας οθόνη των 3 ιντσών. Οι επιλεγμένες παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν απευθείας, χωρίς να απαιτείται να ανοίγετε ενοχλητικά υπομενού.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, τόσο στο στούντιο όσο και σε εξωτερικές λήψεις, μπορείτε να αποθηκεύσετε συνολικά 28 ρυθμίσεις σε έναν από τους τρεις χώρους μνήμης χρήστη ώστε να τις ανακαλείτε άμεσα. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ρυθμίσετε το αποκλειστικό κουμπί Custom, ώστε να προσφέρει πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, όπως ο καθορισμός μεγέθους αρχείου ή η επιλογή περιοχής αυτόματης εστίασης.

Σχεδιασμένη για να φέρνει αποτελέσματα εκεί που έχουν μεγαλύτερη σημασία

Η α700 έχει κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι έμπειροι λάτρεις της ψηφιακής φωτογραφίας, οι οποίοι απαιτούν αλάθητες επιδόσεις σε πραγματικά περιβάλλοντα λήψης. Το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο κράμα αλουμινίου, ενώ το σώμα αποτελείται από σκληρές και ανθεκτικές επιφάνειες από κράμα μαγνησίου. Οι αδιάβροχες ενώσεις σιλικόνης προστατεύουν τα κουμπιά και τις υποδοχές καρτών μνήμης από τη σκόνη και την υγρασία. Η επαγγελματική αίσθηση της φωτογραφικής μηχανής γίνεται ακόμα πιο ισχυρή χάρη στο νέο ήχο απελευθέρωσης κλείστρου και τον ισχυρό μηχανισμό οδήγησης της αυτόματης εστίασης που μειώνει το θόρυβο και τις δονήσεις κατά την εστίαση.

Το νέο κλείστρο υψηλών επιδόσεων διαθέτει αποδεδειγμένη αντοχή 100.000 κύκλων. Η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου είναι 1/8000 του δευτερολέπτου (ταχύτητα συγχρονισμού flash 1/250 ή 1/200 όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Super SteadyShot), ταχύτητα που «παγώνει» αποτελεσματικά σκηνές με ταχεία κίνηση. Ο νέος ισχυρός μηχανισμός κατόπτρου διπλού αναστολέα επιτρέπει συνεχόμενες λήψεις (burst) με ταχύτητα, ως και 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Στις καταστάσεις λειτουργίας JPEG Fine ή Standard, η λήψη περιορίζεται μόνο από τον ελεύθερο χώρο στην κάρτα μνήμης, ενώ στην κατάσταση RAW μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνεχόμενη λήψη ως και 19 καρέ με ταχύτητα 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Κατακόρυφη λαβή (προαιρετικά) για εύκολο χειρισμό

Οι επιδόσεις της α700 στην ταχύτητα συμπληρώνονται από τα επαγγελματικά εργονομικά γνωρίσματα που εξασφαλίζουν σίγουρο χειρισμό στο στούντιο ή σε εξωτερικό περιβάλλον. Με την κατακόρυφη λαβή VG-C70AM (διατίθεται προαιρετικά) η πρόσβαση στο εργονομικά τοποθετημένο κουμπί φωτογράφησης γίνεται εύκολη σε κάθε θέση λήψης.

Η νέα μπαταρία InfoLITHIUM της σειράς Μ προσφέρει αυτονομία 650 λήψεων ανά φόρτιση (μέτρηση CIPA). Η ενέργεια που απομένει στην μπαταρία εμφανίζεται στην οθόνη ως ποσοστό ώστε η ένδειξη να είναι ακριβής. Στην προαιρετική λαβή VG-C70AM μπορεί να τοποθετηθεί μια δεύτερη μπαταρία. Τα επίπεδα φόρτισης και των δύο μπαταριών (όταν υπάρχουν) εμφανίζονται ξεχωριστά στην οθόνη, προσφέροντας με ξεκάθαρο τρόπο ένδειξη για την ενέργεια που απομένει.

Διευρυμένες δημιουργικές επιλογές

Δεκατέσσερα νέα στυλ εικόνων (‘Image Styles’) στα οποία περιλαμβάνονται τα ‘Deep’ (βαθύ), ‘Autumn’ (φθινόπωρο), ‘Vivid’ (ζωντανό) και ‘Landscape’ (τοπίο) – επιτρέπουν την άμεση δημιουργία μιας μεγάλης γκάμας σκηνών. Η αντίθεση, η οξύτητα, η αντιστοίχιση χρωματικών ζωνών και άλλες παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν περαιτέρω για ακόμα καλύτερη προσαρμογή του επιλεγμένου δημιουργικού εφέ.

Το εξελιγμένο σύστημα βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (DRO) προσαρμόζει την αντίθεση και την απόχρωση εξασφαλίζοντας αποτελέσματα με εξαιρετική έκθεση στα πορτραίτα με οπίσθιο φωτισμό και σε άλλες δύσκολες σκηνές υψηλής αντίθεσης. Η βελτιστοποίηση μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε βήματα, ενώ η νέα προηγμένη λειτουργία bracketing συλλαμβάνει την ίδια σκηνή με πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις του DRO εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η προσθήκη της νέας λειτουργίας RAW με συμπίεση αυξάνει την χωρητικότητα χωρίς να θυσιάζει την ευελιξία του χειρισμού αρχείων εικόνας RAW, ενώ για αρχεία JPEG υψηλής ποιότητας, είναι διαθέσιμη τώρα η λειτουργία ‘Extra Fine’. Η νέα λειτουργία λήψης με λόγο 16:9 είναι ιδανική για τοπία και άλλες πανοραμικές λήψεις, οι οποίες μπορούν να προβληθούν σε τηλεόραση widescreen ή οθόνη HD-Ready.

Για την αποθήκευση των φωτογραφιών σας προσφέρονται ξεχωριστές υποδοχές ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ καρτών μνήμης Memory Stick ή CompactFlash. Η υποδοχή καρτών μνήμης Memory Stick Duo υποδέχεται κάρτες μνήμης Memory Stick Duo και Memory Stick PRO Duo, καθώς και τις νέες κάρτες μνήμης Memory Stick PRO-HG Duo οι οποίες υποστηρίζουν υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Η υποδοχή CompactFlash ακολουθεί το πρότυπο υψηλής ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων 300x UDMA (Ultra Direct Memory Access), επιτρέποντας τη συνεχή λήψη φωτογραφιών με μόνο περιορισμό τη χωρητικότητα της κάρτας μνήμης, στις καταστάσεις λειτουργίας JPEG fine και standard *.

*Ο αριθμός των λήψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν εξαρτάται από τις συνθήκες λήψης, τις προδιαγραφές της κάρτας μνήμης και από άλλους παράγοντες.

Λειτουργία ‘PhotoTV HD’ για προβολή φωτογραφιών σε ανάλυση Full HD.

Είναι εύκολο να απολαύσετε εικόνες High Definition στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα με την α700, ενώ βρίσκεστε στο σπίτι ή ελέγχοντας τις λήψεις σας στο στούντιο.

Η α700 διαθέτει μια ενσωματωμένη έξοδο HDMI για σύνδεση σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη HD-ready. Οι φωτογραφίες βελτιστοποιούνται αποκτώντας λεπτομερέστερο και πιο φυσικό χρώμα και υφές στην τελευταία γενιά τηλεοράσεων BRAVIA Full HD που υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία ‘PhotoTV HD’ η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Sony.

Η λειτουργία PhotoTV HD προσφέρει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προβολή στατικών εικόνων σε συμβατικές τηλεοράσεις, βελτιστοποιημένες για την προβολή video. Μέσω της λειτουργίας PhotoTV HD είναι επίσης, δυνατός ο έλεγχος της περιήγησης στις φωτογραφίες, του zoom, των HD slideshows και άλλων λειτουργιών όταν βρίσκεται συνδεδεμένη στην τηλεόραση μια φωτογραφική μηχανή α700.

Ο έλεγχος των HD slideshows μπορεί να γίνει μέσω του τηλεχειριστηρίου υπερύθρων που συνοδεύει τη φωτογραφική μηχανή. Το τηλεχειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την πραγματοποίηση αυτοφωτογράφησης καθώς και για άλλες «απομακρυσμένες» λήψεις.

Φωτογραφικής ποιότητας οθόνη Xtra Fine LCD 3 ιντσών και οπτικό σκόπευτρο υψηλών επιδόσεων

Η εκπληκτική νέα οθόνη φωτογραφικής ποιότητας Xtra Fine LCD, με διαγώνιο 3 ιντσών, προσθέτει μια νέα διάσταση στην προβολή και αξιολόγηση των λήψεων που πραγματοποιούνται με την α700.

Το μέγεθος της οθόνης και η εξαιρετική της ανάλυση (921k κουκίδες) – η υψηλότερη που έχει υπάρξει, ως τώρα σε φωτογραφική μηχανή D-SLR– κάνει δυνατό τον ακριβή έλεγχο της εστίασης και της ποιότητας των λήψεων.

Η υβριδική οθόνη Xtra Fine LCD αποκαλύπτει ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες των λήψεών σας με εξαιρετικά φυσικές υφές και χρωματικές διαβαθμίσεις. Μία ειδική αντιανακλαστική επίστρωση εξασφαλίζει υψηλή αντίθεση και άριστη θέαση όταν πραγματοποιείται προβολή σε εξωτερικούς χώρους.

Με το πάτημα του κουμπιού Display, το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της μηχανής, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μιας γκάμας νέων λειτουργιών προβολής. Τα εικονίδια προεπισκόπησης μπορούν να προβληθούν σε ομάδες των 4, 9, ή των 25. Εναλλακτικά, οι τελευταίες πέντε εικόνες μπορούν να συγκεντρωθούν επάνω από την τρέχουσα επιλεγμένη εικόνα – μια προβολή ιδανική για τον έλεγχο διαφορετικών επιπέδων έκθεσης ή συνεχόμενων λήψεων. Υπάρχει επίσης μια νέα προβολή ιστογράμματος για τον έλεγχο των επιπέδων των ξεχωριστών καναλιών του κόκκινου/πράσινου/μπλε χρώματος.

Χάρη στο νέο πενταπρισματικο σύστημα, το υψηλών επιδόσεων οπτικό σκόπευτρο, εφοδιασμένο με εσωτερική αντιανακλαστική επένδυση, προσφέρει μεγάλη και φωτεινή εικόνα που εξασφαλίζει άνετη προβολή και χειροκίνητη εστίαση ακριβείας. Μια γκάμα προαιρετικών οθονών εστίασης – οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στα service centers – βοηθά σε περισσότερο εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως η αρχιτεκτονική σύνθεση.

Παρεχόμενο λογισμικό

Την α700 συνοδεύει το λογισμικό Image Data Lightbox SR, το οποίο απλοποιεί τη διαχείριση της φωτογραφικής σας βιβλιοθήκης. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιήγηση στις φωτογραφίες, καθώς και να επιλέξετε, να μεγεθύνετε, να συγκρίνετε και να βαθμολογήσετε τις λήψεις σας, ενώ αυτές βρίσκονται ακόμα στο format RAW. Το λογισμικό απλοποιεί, επίσης, τη δημιουργία και τη συντήρηση φωτογραφικών συλλογών για ειδικά έργα, ενώ υποστηρίζει παράλληλα μαζική (batch) εκτύπωση και μετατροπή σε αρχεία JPEG/TIFF.

Το λογισμικό Image Data Converter SR (έκδοση 2) είναι μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή για την προβολή και την επεξεργασία αρχείων RAW. Ένας ισχυρός νέος μηχανισμός ουσιαστικά διπλασιάζει την ταχύτητα επεξεργασίας προσφέροντας έτσι ταχύτερη προσαρμογή στις τονικές καμπύλες, στην ισορροπία του λευκού χρώματος, στην ρύθμιση της έκθεσης, του κορεσμού, της απόχρωσης και της οξύτητας.

Υπάρχει επίσης, η δυνατότητα αποθήκευσης και εφαρμογής προσαρμοσμένων προφίλ σε πολλαπλές εικόνες ταυτόχρονα. Υποστηρίζονται, επίσης, λειτουργίες προβολής, εκτύπωσης και βασικής διαχείρισης αρχείων, ενώ οι επεξεργασμένες φωτογραφίες μπορούν να αποθηκευθούν ξανά ως αρχεία RAW ή να μετατραπούν σε αρχεία JPEG/TIFF.

Η εφαρμογή απομακρυσμένου ελέγχου της συσκευής (Remote Camera Control – για PC/Mac), ιδανική για εργασία σε στούντιο, επιτρέπει στην α700 να «οδηγηθεί» μέσω USB από ένα συνδεδεμένο υπολογιστή.

Μέσω του λογισμικού μπορείτε να ελέγξετε τον φωτοφράκτη, την έκθεση, την εστίαση, τη λειτουργία drive και άλλες ρυθμίσεις από μακριά, χωρίς να υπάρχει φυσική επαφή με την α700. Μπορείτε επίσης, να αποθηκεύσετε τα αρχεία φωτογραφιών απευθείας στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, παρακάμπτοντας την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας