ΑρχικήΕιδήσειςΣπήλαιο μήκους 50 χλμ στο φεγγάρι μπορεί να γίνει μελλοντική διαστημική βάση

Σπήλαιο μήκους 50 χλμ στο φεγγάρι μπορεί να γίνει μελλοντική διαστημική βάση

Σπήλαιο μήκους 50 χλμ στο φεγγάρι μπορεί να γίνει μελλοντική διαστημική βάση.

Ο διαστημικός οργανισμός της Ιαπωνίας, Jaxa, βρήκε μια μεγάλη σπηλιά στη βάση του Marius Hill της Σελήνης και σύμφωνα με την υπηρεσία, θα μπορούσε να μετατραπεί σε βάση εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης.

Η ανακάλυψη έγινε με τον αισθητήρα Selenological and Engineering Explorer (Selene) της Jaxa, ο οποίος έχει ένα ραντάρ που μπορεί να ψάξει για υπόγειες κατασκευές, αναφέρει ο Guardian. Σε πρώτη φάση αρχικά βρέθηκε το άνοιγμα ή το στόμα της σπηλιάς, λέει η έκθεση, προκαλώντας τους ερευνητές να αναζητήσουν μεγαλύτερα κοιλώματα και σπηλαιώδη συστήματα.

Μετά από περισσότερη μελέτη, ο Jaxa επιβεβαίωσε την παρουσία μιας σπηλιάς στην περιοχή. Το σπήλαιο έχει πλάτος 100 μέτρα και μήκος 50 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την έκθεση. Το σπήλαιο είναι επίσης δομικά σταθερό, με μεγάλους βράχους που μπορεί να περιέχουν νερό και πάγο.

Ο Jaxa πιστεύει ότι το σπήλαιο είναι ένας αρχαίος σωλήνας λάβας λόγω της θέσης του κοντά στον Marius Hills, έναν ηφαιστειακό χώρο περίπου που δημιουργήθηκε 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

“Έχουμε μάθει για αυτές τις τοποθεσίες που θεωρούνταν σωλήνες λάβας … αλλά η ύπαρξή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Junichi Haruyama, ανώτερος ερευνητής της Jaxa.

Αυτά τα σπήλαια “θα μπορούσαν να είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι χώροι για μελλοντικές σεληνιακές βάσεις, λόγω των σταθερών θερμικών τους συνθηκών και των δυνατοτήτων προστασίας των ανθρώπων και των ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών οργάνων από μικρομετεωρίτες και ακτινοβολία κοσμικών ακτίνων”, πρόσθεσε.

“Η προσεκτική εξέταση των εσωτερικών τους χώρων θα μπορούσε να προσφέρει μοναδικές ιδέες σχετικά με την εξελικτική ιστορία του φεγγαριού”.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η Jaxa σχεδιάζει να εγκαταστήσει μόνιμα ανθρώπους στη Σελήνη μέχρι το 2030.

Η οικοδόμηση μιας βάσης στο φεγγάρι είναι κάτι που η κοινότητα του ερευνητικού χώρου έχει εξετάσει σοβαρά. Ο Elon Musk στο φετινό IAC δήλωσε : Το 2017, θα έπρεπε να έχουμε ήδη μια ολοκληρωμένη και χρηστική σεληνιακή βάση, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, στη συνέχεια, τα πάντα μπορούν να γίνουν εφικτά.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα συναίσθημα που μοιράζεται ανοιχτά η NASA καθώς γι ‘αυτό το λόγο έχει συνεργαστεί με τη Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού σταθμού κοντά στο φεγγάρι . Η Nasa έχει επίσης μετατοπίσει την προσοχή της πάνω σε τούτο το θέμα πίσω στο φεγγάρι και φαίνεται προς το παρόν να έχει παραμερίσει τον Άρη, αφού είναι προφανώς είναι δύσκολο να κατασκευαστεί μία διαστημική βάση εκεί, σύμφωνα με τα σχέδια του Προέδρου Trump.

Το σπήλαιο κοντά στο Marius Hill θα μπορούσε να είναι το σωστό μέρος για να ξεκινήσει μία τέτοια μεγαλειώδης προσπάθεια.

https://youtu.be/cgBftAjMT7Y

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166