ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ G7 υποστηρίζουν την ανίχνευση και την εξάλειψη της διαδικτυακής προπαγάνδας

Η G7 υποστηρίζουν την ανίχνευση και την εξάλειψη της διαδικτυακής προπαγάνδας

Η G7 υποστηρίζουν την ανίχνευση και την εξάλειψη της διαδικτυακής προπαγάνδας.

Η Ομάδα των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους σε μια νέα συμμαχία που σχετίζεται με την βιομηχανία της τεχνολογίας και στοχεύει στην ανίχνευση και εξάλειψη της διαδικτυακής προπαγάνδας, λέγοντας την Παρασκευή ότι η παρουσία ενέργεια θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού στο Διαδίκτυο.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της G7 που συνήλθαν στην Ιταλία, κάλεσαν εκπροσώπους από την Google, τη Microsoft, το Facebook και το Twitter σε μια συνεδρίαση την Παρασκευή αφιερωμένη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σε τελική ανακοίνωση, οι υπουργοί πίεσαν τη βιομηχανία της τεχνολογίας στο σύνολό της να κάνει περισσότερα.

“Οι εταιρείες του Διαδικτύου θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και να εξασφαλίσουν αποφασιστική δράση για να καταστήσουν τις πλατφόρμες τους πιο εχθρικές προς την τρομοκρατία και θα υποστηρίξουν δράσεις που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των εταίρων της κοινωνίας των πολιτών στην ανάπτυξη εναλλακτικών αφηγήσεων στο διαδίκτυο”, ανέφερε η δήλωση.

Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μέσων δικτύωσης έχουν από καιρό θεωρηθεί ως ιδανικές πλατφόρμες για κάποιους ανθρώπους που μοιράζονται ψευδής πληροφορίες και κατ’ επέκταση παραδοσιακά προωθούν απαράδεκτο υλικό που δεν συνάδει με το πνεύμα της παγκόσμιας σταθερότητας.

Όμως, καθώς οι πλατφόρμες των social media χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την στρατολόγηση Τζιχαντιστών, την ριζοσπαστικοποίηση των νέων, την ανταλλαγή ψεύτικων ειδήσεων και την ενθάρρυνση του εξτρεμισμού, έχουν πιεστεί από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.

Το Facebook, το Google, το Twitter και το YouTube δημιούργησαν τον Ιούνιο το Παγκόσμιο Φόρουμ Διαδικτύου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (Global Internet Forum to Combat Terrorism), το οποίο αναδείχθηκε ως πρώτο θέμα όταν η Βρετανή πρωθυπουργός Theresa May σε μια ομιλίας της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επικρότησε την πρωτοβουλία και απαίτησε από τις εταιρείες του Διαδικτύου να αναπτύξουν περαιτέρω την παρούσα τεχνολογία, εντοπίζοντας και κατεβάζοντας το περιεχόμενο της τρομοκρατίας σε γρήγορους ρυθμούς που δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά με μισή ώρα.

Η συμμαχία λέει ότι έχει δεσμευτεί να αναπτύξει νέα τεχνολογία ανίχνευσης προπαγανδιστικού περιεχομένου, βοηθώντας τις μικρότερες εταιρείες και εκείνες με τη σειρά τους να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό, διότι αναμφισβήτητα οι ψεύτικες ειδήσεις αποσκοπούν στην παρακμή του διαδικτύου.

Η Ομάδα των G7 ενέκρινε τους στόχους και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί σε ολόκληρη τη βιομηχανία για να αντιμετωπίσει την «κατάχρηση της τεχνολογίας» από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μίνιτι δήλωσε ότι “σχηματίστηκε μια μεγάλη συμμαχία” μεταξύ των κυβερνήσεων των χωρών και των μεγάλων παρόχων Διαδικτύου. Ενώ τονίζεται ότι το Διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της ελευθερίας “ταυτόχρονα όλοι μαζί συμφωνήσαμε ότι η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθροί των ελευθεριών μας”.

Αρκετοί υπουργοί ανέφεραν ότι ενώ ο κλάδος είχε σημειώσει πρόοδο για την ταχεία εξάλειψη του εξτρεμιστικού περιεχομένου, επιβάλλεται να γίνει πιο γρήγορα.

“Οι εχθροί μας κινούνται με ιλιγγιώδης ταχύτητα, οπότε πρέπει και εμείς να τους αντιμετωπίσουμε εξίσου γρήγορα”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Elaine Duke.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166