ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesStar Fox 64 3D (video game review)

Star Fox 64 3D (video game review)

Αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Nintendo 3DS, ο ιαπωνικός κολοσσός φαίνεται ότι ακόμα και με την ευκαιρία ενός νέου hardware, συνεχίζει να αρέσκεται στην δημιουργία remakes παλαιότερων τίτλων από γνωστά Nintendo franchises. Με πρόσφατα παραδείγματα το Legend of Zelda: Ocarina of Time και το Pilotwings Resort, άλλη μία παραγωγή, το Star Fox 64 3D, έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη λίστα.

Ο Fox McCloud και η παρέα του επιστρέφουν δριμύτεροι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη νέα φορητή κονσόλα της Nintendo και μένει να δούμε αν η αξία του Star Fox 64 έμεινε αναλλοίωτη με το πέρασμα του χρόνου.

Βρισκόμαστε στο Lylat System, 14 χρόνια μετά τον θάνατο του James McCloud και ο μανιακός επιστήμονας Andross που είχε εξοριστεί από τον στρατηγό Pepper στον πλανήτη Venom, ξαναχτυπά. Ο Fox McCloud όμως διψάει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και σε συνεργασία με τον Falcon, τον Slippy Toad και τον Peppy δημιουργούν την ομάδα Star Fox. Ο Fox, λοιπόν, πρέπει να βγει νικητής σε αυτή την μάχη για να σώσει τον πλανήτη Corneria και να ελευθερώσει το Lylat System για άλλη μία φορά. Οι παλαιότεροι φίλοι της σειράς κατανοούν ότι η ιστορία παραμένει πιστή στο αρχικό σενάριο του Star Fox 64.

Ο τίτλος για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα action rail shooter που διαδραματίζεται στο διάστημα με τους παίκτες να παίρνουν στον έλεγχο τους το Arwing, το διαστημόπλοιο που πιλοτάρουν τα μέλη της ομάδας Star Fox. Ο χειρισμός αν και από πολλούς θα θεωρηθεί παλιομοδίτικος, ακόμα και σήμερα είναι άψογα λειτουργικός και διασκεδαστικός. Ο χρήστης ελέγχοντας το Arwing, έχει ένα συγκεκριμένο ρεπερτόριο κινήσεων στην διάθεση του.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανομή των εντολών από το Nintendo 64 στο 3DS είναι αρκετά ευπρόσιτη. Οι διάφορες κινήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την πλευρά του παίκτη όπως το barrel roll, boost, sommersault κ.α. δίνουν ποικιλία στο gameplay και βοηθάνε στο να δημιουργήσουν το επικίνδυνο κλίμα της μάχης.

Η αποφυγή εμποδίων, η συλλογή power-ups, τα shield rings και τα laser upgrades είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση σας στο game. Αξιοσημείωτη προσθήκη σε σύγκριση με την N64 έκδοση είναι η προσθήκη ενός save system, δίνοντας σας την επιλογή να σώσετε την πρόοδο σας και να διαλέξετε τον πλανήτη που θέλετε να επισκεφθείτε, κάτι που σημαίνει ότι δε θα ξαναρχίσετε από την αρχή το game. Συγκεκριμένη δομή παρουσιάζουν οι αποστολές, όπου ανάλογα με τα objectives που ολοκληρώνουμε σε κάθε πίστα, όπως το να σώσουμε ένα μέλος της ομάδας μας, ξεκλειδώνονται διαφορετικές διαδρομές, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο δυσκολίας, την ποικιλία αλλά και τη διάρκεια των συνολικών επιπέδων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166