Συντροφιά με ένα ποδήλατο

Συντροφιά με ένα ποδήλατο

H ποδηλασία είναι ένα άθλημα προσιτό σε όλους, που βρίσκει απήχηση κυρίως τις ηλιόλουστες μέρες, όπου ο καιρός προδιαθέτει την άθληση στην φύση. Είναι ένα είδος προπόνησης, που συνδυάζει άσκηση με ψυχαγωγία, αφού εξαρτάται από τον ίδιο τον ποδηλάτη ο ρυθμός που θα επιλέξει να πηγαίνει.

Για να βελτιώσει ο ασκούμενος την φυσική του κατάσταση και να δουλέψει κυρίως αερόβια, πρέπει να διατηρεί τους καρδιακούς παλμούς του σε ένα αρκετό υψηλό επίπεδο, το οποίο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Είναι απαραίτητη η συνεχής προσπάθεια για 30 με 60 λεπτά.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που επιλέγουν την ποδηλασία είναι η έλλειψη ποδηλατοδρομίων και η υποχρεωτική συμπόρευση τους με τα επιβατικά αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Αυτό δυσχεραίνει το έργο τους, αφού είναι αναγκασμένοι να εστιάζουν την προσοχή τους σε πολλά σημεία, όπως φανάρια, πεζούς, πινακίδες για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος.

Κάποιοι προτιμούν να ποδηλατούν σε ήσυχα μέρη, απολαμβάνοντας το τοπίο και την παρέα των άλλων συνασκούμενων, ενώ μερικοί άλλοι δίνουν στην ποδηλασία πιο αγωνιστικό χαρακτήρα προσπαθώντας καθημερινά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να βελτιώσουν την τεχνική τους καθώς επίσης και τους χρόνους τους.

Δεν έχει σημασία ποιο τύπο άσκησης επιλέγει ο καθένας, αρκεί να γνωρίζει ποια είναι τα οφέλη του κάθε είδους και να μην έχει παράλογες απαιτήσεις. Εξάλλου πολλές φορές η ένταση και ο ρυθμός που κάνει πεντάλ ο ποδηλάτης εξαρτάται από την διάθεση του και την σωματική του κατάσταση.

Η διατήρηση του ποδηλάτου σε καλή κατάσταση και ο προληπτικός έλεγχος του πριν την εκκίνηση είναι απαραίτητος για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Η ποδηλασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης, αρκεί να τηρούνται πάντα οι κανόνες ασφαλείας.

Ωστόσο όσοι από εσάς θέλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο ποδήλατο απλά για να πληθύνεται τη συλλογή σας, χωρίς να το χρησιμοποιείτε, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, γιατί είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για να ανεβάσετε στα ύψη την φυσική σας κατάσταση, αλλά και γιατί μπορεί να φέρει κάλλιστα ανάταση στην ψυχολογία σας.

Προηγούμενο άρθροΟι νέες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού
Επόμενο άρθροΠροπόνηση δύναμης: υπόθεση προσωπική
Στέλιος Θεοδωρίδης
Για ένα πράγμα είναι περήφανος στη ζωή μου: «100 φορές έπεσα, 100 φορές σηκώθηκα, και αντί να απογοητευτώ, νιώθω πιο λυσσασμένος από ποτέ, προφανώς γιατί δεν σκέφτομαι επιφανειακά, αλλά επί της ουσίας». Η αγαπημένη μου ασχολία είναι η ερευνητική αρθρογραφία με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και τη βαθιά μάθηση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ