Συμβουλές για οικονομικότερη μετακόμιση. Οδηγίες

Συμβουλές για οικονομικότερη μετακόμιση. Οδηγίες

Η μετακόμιση δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεση για κανέναν μας. Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να προσέξουμε καλά τον προϋπολογισμό μας πριν κάνουμε σχέδια για μία μεταφορά της οικοσκευής μας. Και φυσικά καθώς ψάχνουμε μεταφορικές εταιρίες επιλέγουμε και με βάση το πόσο μας ζητούν. Αλλά φθηνή μετακόμιση δεν πάει να πει ότι θα πρέπει να θυσιάσουμε την ποιότητα. Οι παρακάτω συμβουλές για μετακόμιση με χαμηλό προϋπολογισμό, έχουν σχεδιαστεί για να κάνετε την διαδικασία αυτή όσο το δυνατό ευκολότερη, ποιοτικότερη, αλλά και οικονομική.

Πρώτα από όλα, χρειάζεται να ξεκινήσετε την μεταφορά αρκετά νωρίτερα. Αποφασίστε εκ των προτέρων πόσα χρήματα μπορείτε να δαπανήσετε ώστε να ξέρετε το τι υπηρεσίες μπορείτε να πάρετε από τους επαγγελματίες μεταφορείς. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, κλείστε τα εισιτήρια αρκετά νωρίτερα ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές. Σε ορισμένα έξοδα μετακόμισης ορισμένοι περιλαμβάνουν επίσης: επισκευές στο σπίτι, έξοδα ενοικίασης, αποθήκευση οικοσκευής μέχρι να γίνει η μεταφορά κ.ο.κ.

Δεύτερον, τι υπηρεσίες θέλετε να αγοράσετε για την μετακόμιση; Τι εννοούμε: Μία εταιρία μετακομίσεων παρέχει πληθώρα υπηρεσιών που μπορεί να περιλαμβάνουν το ξεμοντάρισμα των επίπλων, το αμπαλάζ, την συσκευασία, την αποσύνδεση ηλεκτρικών συσκευών και φυσικά την μεταφορά τους. Το τι θα αγοράσετε απ’ όλα αυτά εξαρτάτε από το τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Αν έχετε τις γνώσεις ή τον χρόνο να εκτελέσετε σωστά μία από τις παραπάνω εργασίες, ζητήστε από τους μεταφορείς να μην την συμπεριλάβουν στο κόστος.

Στο κόστος επίσης περιλαμβάνεται πολλές φορές και το υλικό συσκευασίας των πραγμάτων, όπως κούτες, αεροπλάστ και κολλητικές ταινίες. Αφού γνωρίζετε ακριβώς το τι χρειάζεστε από τους επαγγελματίες, πάρτε αρκετές προσφορές. Υπάρχουν πολλές εταιρίες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που κάνουν την ίδια δουλειά. Κάντε μία έρευνα αγοράς και επιλέξτε κατάλληλα.

Το επόμενο βήμα για μία φτηνή μετακόμιση, είναι να αρχίσετε να συσκευάζετε πράγματα εκ των προτέρων. Όπως είπαμε και πιο επάνω, αν μπορείτε να το κάνετε και έχετε τον χρόνο, κάντε το. Με εξαίρεση τα μεγάλα ή ακριβά αντικείμενα που ίσως θέλουν πιο επαγγελματικά χέρια, μπορείτε να συσκευάσετε ρούχα, παπούτσια, βιβλία κ.λπ. Μπορείτε να προμηθευτείτε κιβώτια από το πλησιέστερο super market και κολλητικές ταινίες από κάποιο κατάστημα με επαγγελματικό εξοπλισμό. Αντί για αεροπλάστ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες ή παλιές κουβέρτες και πετσέτες.

Καθώς η ημέρα τις μετακόμισης πλησιάζει, ένας πολύ καλός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων είναι να βρείτε 3-4 φίλους σας που μπορούν να σας βοηθήσουν στο κουβάλημα εκείνη την ημέρα. Η μεταφορικές εταιρίες έχουν προσωπικό φυσικά, αλλά και αυτό το προσωπικό πρέπει να πληρωθεί με κάποιο τρόπο. Αν έχετε φίλους ή συγγενείς που είναι γεροδεμένοι, μπορείτε να τους κεράσετε σουβλάκια και μπύρες αφού σας βοηθήσουν με το κουβάλημα. Αν πάλι δεν τους εμπιστεύεστε για τα βαριά σας αντικείμενα, τότε καλύτερο είναι να μισθώσετε και εργατικό προσωπικό για την ορθή και ομαλή μετακόμιση.

Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να αναφερθεί πως κατά την στιγμή της μετακόμισης είναι υποχρεωτικό να παρευρίσκεστε εκεί μπροστά για να παρακολουθείτε τους εργάτες την ώρα που θα κουβαλούν τα πράγματα σας, διότι ενδέχεται ορισμένοι να είναι απρόσεκτοι και να προκαλέσουν ζημιά σε κάποια πολύτιμα αντικείμενα. Επομένως, ακόμα κι αν συμβεί κάτι κακό, εφόσον ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας, να ζητήσετε να αποκατασταθεί η ζημιά ή να σας αγοράσουν για παράδειγμα ένα καινούργιο καναπέ, τραπεζαρία, ηλεκτρική κουζίνα, τηλεόραση, και ούτω καθεξής.

Μετακομίστε χωρίς άγχος

Αν έχετε αποφασίσει να μετακομίσει σίγουρα αγχώνεστε σχετικά με το πως θα μπορούσατε να τα καταφέρετε με μια τόσο μεγάλη και δύσκολη διαδικασία. Αλλά μπορείτε να χαλαρώσετε καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να διαλέξετε έτσι ώστε η διαδικασία της μετακόμισης να γίνει ποιο εύκολη. Υπάρχουν διάφορες εταιρίες μετακομίσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν ξεκινώντας από τις πολύ μικρές που μπορούν σας προσφέρουν απλώς ένα βαν έως τις πολύ μεγάλες οι οποίες μπορούν να αναλάβουν την μετακόμιση σας όσο μεγάλη και αν είναι από την αρχή έως το τέλος χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα εσείς.

Το τι θα επιλέξετε εξαρτάται από τι θέλετε να μετακομίσετε και που. Άλλη εταιρία θα επιλέξετε αν θέλετε να μεταφέρετε συλλεκτικές αντίκες ενώ άλλη εταιρία θα επιλέξετε αν θέλετε να μεταφέρετε τα έπιπλα σας σε άλλη περιοχή. Η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να πάρετε είναι αν θα κάνετε την μετακόμιση μόνος σας. Συνήθως όσο πιο μεγάλης ηλικίας είναι κάποιος τόσο λιγότερες αντοχές έχει και τόσο ποιο δύσκολα παίρνει την απόφαση να κάνει την μετακόμιση μόνος του.

Αν τελικά πάρετε αυτή την απόφαση θα χρειαστείτε κάποια πράγματα. Το βασικό το οποίο θα χρειαστείτε είναι ένα αρκετά μεγάλο φορτηγό για να μεταφέρετε τα πράγματα. Επίσης, θα χρειαστείτε κιβώτια και άλλα σχετικά υλικά τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα το οποίο πουλάει τέτοιου είδους προϊόντα.

Οι περισσότεροι όμως επιλέγουν να μην μπουν σε μια τέτοια διαδικασία μόνοι τους αλλά να εμπιστευτούν στην επαγγελματική βοήθεια κάποιας εταιρίας που ασχολείται με τις μετακομίσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα έτσι ώστε να εξελιχθεί η μετακόμιση σας όσο πιο ομαλά γίνεται.

Καταρχήν δώστε προσοχή στην επιλογή της ημέρας που θα αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε την μετακόμιση σας. Αποφύγετε να μετακομίσετε Παρασκευή ή Σάββατο καθώς αυτές τις ημέρες επιλέγουν οι περισσότεροι και οι τιμές είναι μεγαλύτερες. Επίσης, κάντε επιμελή αναζήτηση σχετικά με την εταιρία που θα επιλέξετε. Δυστυχώς δεν είναι όλοι όσοι πλασάρονται για μεταφορείς επαγγελματίες.

Αφού επιλέξετε την εταιρία που θα αναλάβει την μετακόμιση σας θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην συνεννόηση που θα κάνετε με την εταιρία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμφωνήσει ακριβώς τις υπηρεσίες που θα σας προσφέρουν καθώς και το κόστος των υπηρεσιών. Ένας σημαντικός παράγοντας των υπηρεσιών που θα πρέπει να συζητήσετε είναι η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Αν λάβετε υπόψη όλες αυτές τις συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεστε για την επιτυχία της μετακόμισης σας.

Αν πάλι θέλετε να αναλάβει ένας επαγγελματίας την μετακόμιση του χώρου σας εμείς σας προτείνουμε την εταιρεία Μετακομίσεις Αποστολίδης, όπου γρήγορα, οικονομικά και αξιόπιστα κάνει την δουλειά για εσάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας