ΑρχικήΑπόψειςΣυγχώνευση Ανθρώπου και Μηχανής

Συγχώνευση Ανθρώπου και Μηχανής

Ίσως αρκετοί έχετε ακούσει η διαβάσει διάφορα σενάρια η τον όρο περί Μοναδικότητας.

Όλα αυτά έχουν μια βάση, ως προς το γεγονός, ότι κάποιοι ασχολούνται, τα ερευνούν και βέβαια πειραματίζονται.

H Google είναι μια από τις εταιρείες που έχει στραφεί σε παράξενες έρευνες και έχει πλέον αποδεχθεί από την ύπαρξη του εργαστηρίου της με την ονομασία X Development (πρώην Google X), όπου λαμβάνουν χώρα παράξενα και ειδικευμένα Projects, τα οποία στους περισσότερους ανθρώπους, μοιάζουν σενάρια τρελής επιστημονικής φαντασίας.

Θεωρώντας πως μέχρι τα μέσα του αιώνα μας, θα είναι “φυσικό” επακόλουθο να δημιουργηθεί νέα γενιά ανθρώπων-υπολογιστών. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή θα εξαλειφθεί το γήρας και ο θάνατος.

Από τη μια η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας σε εξειδικευμένους τομείς, από την άλλη ο διακαής πόθος του ανθρώπου για αθανασία θα επιφέρουν κάποια στιγμή κάποια αποτελέσματα.

Δεν ξέρω αν θα είναι ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι θα σκέφτονται με ηλεκτρονικούς νευρώνες η το αντίθετο, σαφώς και είναι κάτι που εμείς δε μπορούμε να το συλλάβουμε με όλη του την έννοια σήμερα.

Αυτό, επειδή όπως φαίνεται επαληθεύεται μια από τις θεωρίες της Singularity. Ότι θα έρθει δηλαδή μια εποχή, όπου η μια γενιά δε θα μπορεί να συνεννοηθεί με τις προηγούμενες.

Ούτε ακόμα γλωσσικά, μα ούτε και σε άλλα επίπεδα (κουλτούρας, τέχνης, αντίληψης, κλπ). Ακόμα και στη κατανόηση της ζωής, της ίδιας της καθημερινότητας. Όπως φαίνεται αυτή η εποχή έχει ήδη αρχίσει να κάνει τη τροχιά της.

Κάνεις μας εδώ στην ομάδα του Texnologia.Net, δεν είναι γνωστής αυτών, μα με λίγες ερωτήσεις σε ανθρώπους που έχουν δημοσιεύσει σχετικά άρθρα και με αρκετή έρευνα, προσπαθούμε να δούμε τι είναι όλο αυτό.

Φυσικά κρατάμε τις αποστάσεις και το μόνο που επιχειρούμε είναι να δούμε τι λέγεται σχετικά, προσπαθώντας να απομονώσουμε όσο γίνεται την παραφιλολογία και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχτεί το μέλλον και τον διαδραστικό ρόλο τον οποίο θα έχει η τεχνολογία και το διαδίκτυο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Είναι άραγε κάτι που ανήκει στην σφαίρα των… X-Files η όχι;

Ως απόδειξη για το πόσο γρήγορα έρχεται η cyberization (αυτοματοποίηση) της ανθρωπότητας, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πριν κάποια χρόνια από την εφημερίδα Daily Mail με τίτλο:

Ο Χίτλερ θα είχε αγαπήσει την ιδιομορφία: τα οφέλη του Mind-blowing από τη συγχώνευση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των υπολογιστών.

Και επιβεβαιώνει ότι η συγχώνευση του ανθρώπου και της μηχανής είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι το μέσο άτομο είναι πρόθυμο να πιστέψει.

Στην έκθεση ειδήσεων, ο Ian Morris, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συγγραφέας του Why The West Rules – For Now, εν συντομία εποπτεύει χρόνια της γενικής ροής της ιστορίας που αφορούν την ανάπτυξη και εφαρμογή των τεχνολογιών εκείνων που σχετίζονται με τη Μοναδικότητα (Singularity-related technologies).

Πριν προχωρήσουμε πολύ περισσότερο, όμως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ακριβώς, τι εννοείται όταν χρησιμοποιείται ο όρος “Μοναδικότητα”:

Οριζόμενη από τον ΧΡΟΝΟ, η Μοναδικότητα είναι “Η στιγμή που η τεχνολογική αλλαγή γίνεται τόσο ταχεία και βαθιά, που αντιπροσωπεύει μια ρήξη στον ιστό της ανθρώπινης ιστορίας.”

Με απλά λόγια, Μοναδικότητα είναι η στιγμή όταν άνθρωπος και μηχανή ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα νέο είδος ανθρώπου – μια μοναδική οντότητα που περιέχει στίγματα ιδιοκτησίας και των δύο – μηχανών και ανθρώπων.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε το σκεπτικό πίσω από την κίνηση, και μερικές από τις επιπτώσεις που επέρχονται για τη βασική ανθρώπινη ελευθερία, αξιοπρέπεια, ακόμα και την ύπαρξή μας.

Δυστυχώς, η Μοναδικότητα δεν είναι ένα περιθωριακό κίνημα, όπως μερικοί μπορεί να πίστευαν στην αρχή. Έχει ένα μεγάλο αριθμό οπαδών, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε θέσεις ισχύος. Για παράδειγμα, το Singularity University (το Πανεπιστήμιο Μοναδικότητας) είναι ένα ίδρυμα τριετούς φοιτήσεως, που προσφέρει διεπιστημονικά μαθήματα και για στελέχη και για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Φιλοξενείται από τη NASA, ένα εταιρικό μέτωπο διαβόητο για τα μυστικά έργα που πραγματοποιούνται από την κυβέρνηση και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Google, το οποίο είναι ένα ακόμη εταιρικό μέτωπο για τις μυστικές υπηρεσίες, ήταν ένας από τους ιδρυτικούς χορηγούς του Πανεπιστημίου.

Είναι αυτό το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο Ian Morris γράφει το δικό του άρθρο για την επερχόμενη συγχώνευση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Morris προλογίζει με σχόλιά του τη Μοναδικότητα, επισημαίνοντας κάποια επικρατούσα τάση (ακόμη και αν δεν είναι γνωστά τα στοιχεία της επικρατούσας τάσης) σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας που ο ίδιος, και πολλοί άλλοι που έχουν ενημερωθεί σχετικά με το θέμα, πιστεύει ότι, στην πραγματικότητα, θα επιτρέψει την αποστολή των ανθρώπινων σκέψεων μέσω του Διαδικτύου.

Όλα αυτά, φυσικά, θα λάβουν χώρα μετά αφού οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι θα έχουν μετατραπεί σε ολοκληρωμένα κυκλώματα ή με λίγα λόγια θα είναι συνδεδεμένοι με υπολογιστές.

Ο Morris γράφει:

Πριν από δέκα χρόνια, το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών προέβλεψε «δίκτυο με ενισχυμένη τηλεπάθεια» που θα στέλνει τις σκέψεις των ανθρώπων μέσω του Διαδικτύου – θα έχει τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Και χάρη στην νευροεπιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, φαίνεται να… είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζήτησαν από τους εθελοντές να παρακολουθήσουν τρέιλερ ταινιών του Hollywood και στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε το κλιπ (το τρέιλερ) σκανάροντας την εγκεφαλική δραστηριότητα των ‘υποκειμένων’ τους». (όπου ‘υποκείμενα’ = άνθρωποι που δέχτηκαν να θέσουν εαυτούς ως… υποκείμενα μελέτης!)

Και ο Morris συνεχίζει, λέγοντας:

Μετά, οι επιστήμονες τόλμησαν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο.

Χάραξαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο των εθελοντών, οι οποίοι άκουγαν την ανθρώπινη ομιλία και στη συνέχεια τροφοδοτούσαν τα αποτελέσματα σε υπολογιστές που μετέφραζαν τα σήματα σε γλώσσα.

Η τεχνική παραμένει ακατέργαστη, και μέχρι στιγμής από όλα αυτά τα σήματα, μόνον πέντε λέξεις είναι ευδιάκριτες, αλλά η ανθρωπότητα έχει ανοίξει μία νέα πόρτα και έχει διασχίσει ένα όριο.

Το όριο αυτό, στο οποίο αναφέρεται ο Morris, είναι η στιγμή κατά την οποία η συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής θα ανακοινωθεί στο ευρύ κοινό, όχι όμως απαραίτητα την ίδια στιγμή που θα εφαρμοστεί!

Πράγματι, γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε έρευνα ή ανάπτυξη ανακοινώνεται στο ευρύ κοινό είναι, στην πραγματικότητα, «κατόπιν εορτής»!

Για παράδειγμα, η ικανότητα να ελέγχουν την λειτουργία του εγκεφάλου μέσω υπολογιστών ή την ικανότητα του εγκεφάλου να ελέγχει τους υπολογιστές μέσω της σκέψης, είναι γεγονός εδώ και πολλά χρόνια. Μόνον οι ακατέργαστες μορφές αυτής της τεχνικής της τεχνολογίας έχουν εισαχθεί για μαζική κατανάλωση. Ακόμα κι έτσι όμως, η εισαγωγή ήρθε πολλά χρόνια μετά την πραγματική ανάπτυξη.

Ωστόσο, αφού υπενθύμισε μερικά από τα θετικά στοιχεία που αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να δώσει στην ανθρωπότητα, -όπως είναι η παροχή ομιλίας σε εκείνους που επηρεάζονται από νευροεκφυλιστικές ασθένειες, ή η κίνηση για τα άτομα που πάσχουν από παράλυση,- ο Morris επισημαίνει κάποιες άλλες, μάλλον ανησυχητικές, κατευθύνσεις που αυτή η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία θα μπορούσε να λάβει.

Ανησυχητικές, δηλαδή, αν κάποιος δεν είναι μέρος της πλαστής Μοναδικότητας.
Παρ ‘όλα αυτά, ο Morris κινείται μέσα από κάποιες αβλαβείς και αναμφίβολα ευεργετικές εξελίξεις, όπως γυαλιά και τρομπέτες αυτιού, οι οποίες δείχνουν το πόσο η τεχνολογία έχει προχωρήσει και το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ θεωρίας και εφαρμογής.

Αυτές οι συσκευές έχουν γίνει είτε ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, είτε έχουν δώσει τη θέση τους σε άλλες πιο προηγμένες τεχνολογίες.

Οι πιο προηγμένες συσκευές, όπως ακουστικά βαρηκοΐας, μηχανήματα αιμοκάθαρσης, και βηματοδότες έχουν γίνει όλα αποδεκτά και -πλέον- πλήρως αναγκαία.

Ωστόσο, όπως γράφει ο Morris:

Διανύοντας την τρέχουσα δεκαετία που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικά άλματα, έχουμε συνηθίσει στα όργανα που καλλιεργούνται σε εργαστήρια, στη γενετική επέμβαση και στα μωρά του σωλήνα. Το 2002, οι ιατρικοί ερευνητές χρησιμοποίησαν ένζυμα και DNA για τη δημιουργία των πρώτων μοριακών υπολογιστών και το 2004, βελτιωμένες εκδόσεις αυτών των ενζύμων και του DNA, μπήκαν στις φλέβες των ανθρώπων -σε ενέσιμη μορφή- για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Έως την επόμενη δεκαετία, μπορεί να είμαστε σε θέση να βάλουμε ακόμη πιο έξυπνους νανοκομπιούτερς στους εγκεφάλους μας για να επιταχυνθούν οι συναπτικές (οι προσαρτόμενες) συνδέσεις, να έχουμε τέλεια μνήμη και ίσως ακόμη και θεραπεία της άνοιας.

Αν νανοκομπιούτερς εμφυτευτούν στον εγκέφαλό μας, θα αυξηθούν πράγματι αυτές οι λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθιστώντας δυνατή στη συνέχεια την προώθηση άλλων σχετικών τεχνολογικών και βιοτεχνολογικών εξελίξεων.

Τότε, βέβαια, είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε (όπως πολλοί στο κίνημα της Μοναδικότητας πιστεύουν) ότι το ανθρώπινο ον –όπως μέχρι τώρα το ξέρουμε- θα πάψει να υπάρχει! Ο γέρος θα αντικατασταθεί από τον νέο.

Ό,τι από τη φύση του είναι ατελές, θα γίνει τέλειο.

Αυτό είναι ακριβώς το μέλλον που οι υποστηρικτές της Μοναδικότητας, όπως ο Juan Enriquez, έχουν προβλέψει. Το μακρύ βιογραφικό του Enriquez επιβεβαιώνει το γεγονός ότι αυτοί που κατέχουν εξέχουσες θέσεις, μας επιφυλάσσουν -και μάλιστα πολύ γρήγορα- ένα μέλλον που είναι ουσιαστικά, μια σύγχρονη εκδοχή της ευγονικής (της επιστήμης που έχει να κάνει με τη βελτίωση ποικιλιών) με βάση κάτι περισσότερο από απλή εθνότητα.

Ο Enriquez ο ίδιος, δηλώνει ότι η ανθρωπότητα, λόγω της μοναδικότητας, θα εξελιχθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος.

Γράφει ο Enriquez:

Το νέο ανθρώπινο είδος είναι αυτό που αρχίζει πλέον να κατασκευάζει την εξέλιξη των ιών, των φυτών, των ζώων, αλλά και του ίδιου του ανθρώπινου είδους.

Καθώς το κάνουμε αυτό, οι νόμοι του Δαρβίνου αρχίζουν να κάμπτονται, και μερικές φορές ακόμη και να καταργούνται.

Με τη λήψη άμεσου και σκόπιμου ελέγχου της εξέλιξης μας, ζούμε σε έναν κόσμο όπου είμαστε τροποποιημένα πράγματα σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

Τελικά, θα έρθει η στιγμή που θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η εξέλιξη καθοδηγείται από ό,τι εμείς σχεδιάσαμε (και αυτό είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση!)

Αυτό που κάνει η πλαστική χειρουργική σήμερα, πρόκειται να φαίνεται ήπιο σε σχέση με αυτό που έρχεται.

Ο Enriquez παραδέχεται επίσης ότι, ως αποτέλεσμα αυτής της νέας τεχνολογίας, μια «νέα ηθική» θα πρέπει να αναπτυχθεί για να συνάδει με τις ευκαιρίες που η ευγονική (η επιστήμη βελτίωσης ποικιλιών) «προσφέρει»!

Και ο Enriquez συνεχίζει:

Το θέμα της γενετικής παραλλαγής είναι μια πραγματικά δυσάρεστη ερώτηση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αποφεύγουμε να διεισδύσουμε με περαιτέρω λεπτομέρειες σ’ αυτό το θέμα, από τη δεκαετία του 1930 και 1940.

Ένα μεγάλο μέρος της έρευνας του κινήματος της ευγονικής, που βγήκε από ελίτ πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ήταν καταστροφικό και εσφαλμένο.

Αλλά χρειάζεται να αναρωτηθούμε, αν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές σε είδη όπως τα σκυλιά και τα άλογα και τα πουλιά;

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων;
Θα έχετε μια απάντηση στο ερώτημα αυτό λίαν συντόμως!

Πριν από ο,τιδήποτε άλλο, όμως, θα πρέπει να σκεφτούμε μέσα από μια ηθική, μέσα από κάποιο ηθικό πλαίσιο, τα θέματα που υπερβαίνουν κατά πολύ την επιστήμη.

Φυσικά, οι φανεροί υποστηρικτές της Μοναδικότητας, όπως Ο Juan Enriquez και ο Ray Kurzweil, δεν είναι η ρίζα του κινήματος.

Όπως επισημαίνει ο Morris, η χρηματοδότηση των έργων που σχετίζονται με τη συγχώνευση του ανθρώπινου εγκεφάλου με εκείνη του υπολογιστή, έχει χρηματοδοτηθεί κυρίως από την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

Ούτως ή άλλως, όπως επισημαίνει ο Morris, ήταν η DARPA που παρήγαγε το Διαδίκτυο (που ονομαζόταν ARPANET το 1970). Αλλά και το πρώτο ταξίδι στη μοριακή υπολογιστών, πάλι έργο της DARPA Interface ήταν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη και αυτά τα έργα που έχουν ανακοινωθεί και αποκαλύφθηκαν στο ευρύ κοινό, είναι πραγματικά πολύ πίσω στην πραγματική χρονική κλίμακα της ανάπτυξης.

Η έρευνα και οι ανακαλύψεις της DARPA είναι χρόνια ή δεκαετίες μπροστά από ό,τι στην πραγματικότητα εισάγουν, ακόμη και αναδρομικά, στο σύνολο της επιστημονικής κοινότητας, πόσο μάλλον στο ευρύ κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος που προγράμματα όπως, το Silent Talk (= σιωπηλή ομιλία) διερευνούν την τεχνολογία ανάγνωσης του μυαλού, μέσω της ανάγνωσης των ηλεκτρικών σημάτων εντός του εγκεφάλου των στρατιωτών!

Στη συνέχεια, αυτά τα σήματα τα εκπέμπουν με αμφίδρομη επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου.

Όπως γράφει ο Morris:

Με αυτά τα εμφυτεύματα, ολόκληρος στρατός, θα είναι σε θέση να μιλήσει χωρίς ραδιόφωνα. Οι παραγγελίες/διαταγές θα ‘μεταπηδούν’ αμέσως στο μυαλό των στρατιωτών και οι ευχές των διοικητών θα γίνονται, αυτόματα, επιθυμίες των ανδρών τους!

Προσθέστε αυτό στο γεγονός ότι η τεχνολογία της «ανάγνωσης του μυαλού” έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή στα Δυτικά αεροδρόμια.

Μια πολύ ωμή εκδοχή της τεχνολογίας σάρωσης των νεύρων, που συζητήθηκε από τον Morris, είναι οι “Ανιχνευτές Emotion” (= Ανιχνευτές Συναισθημάτων).

Αυτοί οι Ανιχνευτές Συναισθημάτων λοιπόν, χρησιμοποιούν κάμερες και ‘συνθήματα’ του προσώπου, καθώς και την θερμική τεχνολογία απεικόνισης, για να ανιχνεύσουν τα συναισθήματα που είναι… απαράδεκτες “αρχές”! Ωστόσο, η τεχνολογία στην οποία ο Morris αναφέρεται, είναι πολύ πιο προχωρημένη από τους σαρωτές συναισθημάτων.

Ακόμα και ο ορισμός της “ανάγνωσης μυαλού», όσον αφορά τα νέα προγράμματα διασύνδεσης, τείνει να είναι πιο δυναμικός.

Σκεφτείτε με τι τρόπο ο Morris περιγράφει την πρόρρηση (προφητεία / πρόβλεψη) του Ray Kurzweil, όσον αφορά τη μελλοντική εξέλιξη των προγραμμάτων ανάγνωσης μυαλού.

Γράφει:

Από τη δεκαετία του εξήντα, τα τσιπ υπολογιστών διπλασιάζουν την ταχύτητά τους και μειώνουν κατά το ήμισυ το κόστος τους κάθε 18 μήνες ή κάπου τόσο.

Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, ο εφευρέτης και προγνωστικός Ray Kurzweil έχει επισημάνει ότι, το 2029 θα έχουμε υπολογιστές αρκετά ισχυρούς ώστε να τρέχουν τα προγράμματα αναπαραγωγής τους στα 10.000 τρισεκατομμύρια ηλεκτρικά σήματα που θα ρέουν στο μυαλό σας κάθε δευτερόλεπτο.

Αυτοί οι υπολογιστές επίσης, θα διαθέτουν αρκετή μνήμη για την αποθήκευση των δέκα τρισεκατομμύρια… αναμνήσεών σας, δηλαδή των ‘αναμνήσεων’ εκείνων που αφορούν το… τι κάνετε και ποιος είστε!

Και, βέβαια, θα είναι αρκετά ισχυροί ώστε να σκανάρουν, κάθε νεύρο, κάθε περίγραμμα και κάθε ρυτίδα του εγκεφάλου σας.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν συνεχιστούν οι τάσεις των τελευταίων 50 ετών, σε 17 χρόνια από τώρα, θα είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε (upload) ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο του μυαλού σας σε ένα μηχάνημα. Θα υπάρξουν δύο από σας – ένα ον με σάρκα και οστά, κι ένα άλλο στα εσωτερικά κυκλώματα ενός υπολογιστή.

Και αν οι τάσεις αυτές συνεχιστούν,  μέχρι το 2045 θα έχουμε έναν υπολογιστή που είναι αρκετά ισχυρός ώστε να φιλοξενήσει κάθε ένα από τα οκτώ δισεκατομμύρια μυαλά στη Γη.

Το στοιχείο άνθρακας και η νοημοσύνη που βασίζεται στο πυρίτιο, θα συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια ενιαία παγκόσμια συνείδηση. Ο κόσμος που περιγράφεται εδώ δεν είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που παρουσιάζεται σε ταινίες όπως το The Matrix ή Ghost in the Shell.

Έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν φυσικά αλλάξει, προκειμένου να συνδεθούν με το Διαδίκτυο.

Και στις δύο ταινίες -αν σκεφτείτε-, υπάρχει μια έκδοση της “ενιαίας παγκόσμιας συνείδησης”, όπου οι αυτοματοποιημένοι άνθρωποι (cyberized humans) συγχωνεύονται -πλήρως!- με τον εικονικό κόσμο.

Ωστόσο, παρόλο που μία τέτοια τεχνολογία έχει απεικονιστεί ως επιστημονική φαντασία εδώ και χρόνια, το γεγονός είναι ότι η Μοναδικότητα είναι τώρα μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

Όπως ο συνταγματάρχης Thomas Adams των ΗΠΑ δήλωσε:

Η τεχνολογία μας παίρνει και μας πηγαίνει γρήγορα σε ένα μέρος όπου μπορεί να μη θέλουμε να πάμε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν είμαστε σε θέση να αποφύγουμε!

Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο συνταγματάρχης – οι δυτικοί στρατοί προετοιμάζονται εδώ και καιρό για τη Μοναδικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπου ο πόλεμος είναι κυριολεκτικά ριζωμένος, το διαστροφικό όραμα της σκοτεινής επιστημονικής φαντασίας, προωθείται ως λύση της πραγματικότητας.

Παρά το γεγονός ότι ο συνταγματάρχης Adams έχει δίκιο όταν υπονοεί ότι οδεύουμε προς μια κατεύθυνση που δεν θέλουμε να πάμε, είναι λάθος του να υπαινίσσεται ότι δεν είμαστε σε θέση να το αποφύγουμε!

Επί του παρόντος, είναι ακόμα υπό τον έλεγχό μας η δυνατότητα να αποφύγουμε την απώλεια της ανθρωπότητας μέσα σε μια ομίχλη από κυκλώματα και διανομές υπολογιστών.

Ομολογουμένως, λόγω της πολιτικής στοιχειώδους προσέγγισης και σταδιακών μεταλλαγών που λαμβάνονται από κινήματα όπως η Μοναδικότητα, υπάρχει επιπρόσθετη δυσκολία στο να καταφέρουμε να αντισταθούμε.

Ωστόσο, είναι καιρός πλέον, οι άνθρωποι όλοι του κόσμου να αποφασίσουν ποια θα είναι τα όριά τους και –επιτέλους!- να χαράξουν μια απροσπέλαστη γραμμή.

Και ενώ, διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας, εμείς μπορούμε να το σώσουμε, απλά με μία μονάχα λέξη:

"Όχι"
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166