Σύστημα ασφαλείας για μαγαζιά και επιχειρήσεις

Σύστημα ασφαλείας για μαγαζιά και επιχειρήσεις

Στις μέρες μας η οικονομική κατάσταση πολλών νέων επιχειρηματιών δεν επιτρέπει τα πολλά περιττά έξοδα, ειδικά όταν ανοίγει μία νέα επιχείρηση. Οι περισσότεροι απλά κοιτάνε να γεμίσουν τα ράφια τους και να ανοίξουν τις πόρτες τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την καλύτερη και γρηγορότερη απόσβεση της αρχικής τους επένδυσης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια πράγματα να θεωρούνται «πολυτέλειες» ή τουλάχιστον όχι απαραίτητα γι’ αυτή τη φάση ζωής του καταστήματος. Ένα από αυτά τα πράγματα, είναι φυσικά και η ασφάλεια.

Αυτό φυσικά είναι ένα τεράστιο λάθος. Η ασφάλεια ενός καταστήματος στις μέρες μας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μία διάρρηξη σε ένα κατάστημα μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη και να το οδηγήσει και στο κλείσιμο.

Κακά τα ψέματα, στην εποχή της κρίσης είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί κάποιος σε τελείως απρόβλεπτες ζημιές, ειδικά αν αυτές είναι πολύ μεγάλες. Καλό είναι λοιπόν να «προσέχουμε για να έχουμε», να προλαμβάνουμε δηλαδή τις ζημιές αυτές.

Είναι αλήθεια ότι μπορεί όντως κάποιος να μην έχει αρκετά χρήματα να διαθέσει για την “οχύρωση” του καταστήματος του όταν το ανοίγει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες σχετικά μέθοδοι που μπορούν να προσφέρουν μία αρκετά μεγάλη προστασία. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Ένας καλός συναγερμός

Μπορεί ένας συναγερμός να μην κρατάει τους κλέφτες έξω από το μαγαζί, αλλά σίγουρα είναι ένα καλό αποτρεπτικό μέτρο. Ένας “ευκαιριακός” ή ερασιτέχνης ληστής δεν πρόκειται να ρισκάρει να μπει σε ένα κατάστημα με καλό συναγερμό, μιας που αυτός θα αρχίσει να χτυπάει και θα ειδοποιήσει τους περιοίκους αλλά και την Αστυνομία.

Ακόμη και αν μπει πάντως, ο ήχος του συναγερμού θα τον κάνει να περιορίσει τον χρόνο της παραμονής του μέσα στο κατάστημα. Δεν ξέρει άλλωστε αν ο ιδιοκτήτης μένει κάπου κοντά και είναι καθ’ οδών.

Συνδρομή σε εταιρία security

Μία εταιρία security μπορεί να σας προσφέρει μία καλή “αστυνόμευση” σε καλή τιμή. Συνήθως μάλιστα προσφέρουν και την τοποθέτηση συναγερμού στους πελάτες τους, οπότε με έναν σμπάρο θα πετύχετε δύο τρυγόνα! Εννοείται πως ο συναγερμός αυτός συνδέεται με το κέντρο λήψης σημάτων της εταιρίας για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη επέμβαση σε περίπτωση διάρρηξης. Καλό θα ήταν να μην εστιάσετε μόνο στην τιμή της συνδρομής της κάθε εταιρίας security, αλλά να επιλέξετε και μία που να είναι σχετικά κοντά στο κατάστημα σας. Έτσι θα εξασφαλίσετε την γρήγορη επέμβαση, αλλά και πιο συχνές περιπολίες.

Ρολά ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενός καταστήματος απέναντι στους κλέφτες, γι’ αυτό και θα τα βρείτε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα, από ψιλικατζίδικα, μέχρι τράπεζες.

Πρόκειται για το μόνο μέτρο που κρατά τους κλέφτες μακριά από τη βιτρίνα και άλλες διόδους του καταστήματος. Με άλλα λόγια, τους κρατάει έξω από αυτό.

Εννοείται πως δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για την ασφάλεια ενός καταστήματος από το να μένουν οι κλέφτες έξω από αυτό για όσο περισσότερο γίνεται. Υπάρχουν πολλοί τύποι ρολών και φυσικά ο καθένας έχει και τη τιμή του, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές από ρολό σε ρολό ποικίλουν πολύ.

Αν θέλετε να αγοράσετε τα καλύτερα ρολά ασφαλείας για το κατάστημα σας στις καλύτερες τιμές θα πρέπει να κάνετε ερευνά αγοράς, ειδικά αν το budget σας είναι κάπως περιορισμένο. Με λίγη προσπάθεια και χρόνο, σίγουρα θα βρείτε μία λύση που να ταιριάζει τόσο στο κατάστημα, όσο και στο πορτοφόλι σας.

Προληπτικά μέτρα

Κλείνοντας, υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του μαγαζιού σας, τα οποία μάλιστα δε θα σας κοστίσουν και τίποτα! Φροντίστε να αναπτύξετε καλές σχέσεις με τους γείτονες και τους συναδέλφους σας και να τους ενημερώνετε όταν λείπετε.

Έτσι θα σας ειδοποιήσουν ή θα επέμβουν αν δουν παράξενη δραστηριότητα στο μαγαζί σας. Επίσης, μην αφήνετε ποτέ χρήματα ή άλλα πολύτιμα προσωπικά σας αντικείμενα μέσα στο κατάστημα σας, ειδικά όταν αυτό είναι κλειστό. Αν σας χρειάζεται υπολογιστής για τη δουλειά σας, καλό θα ήταν να πάρετε ένα laptop και να το παίρνετε μαζί σας όταν φεύγετε. Τέλος, ποτέ μην αφήνετε κάποιο μηχανάκι ή άλλο όχημα μέσα στο κατάστημα σας. Μπορεί οι κλέφτες να μπουν μέσα μόνο και μόνο για να το κλέψουν.

Η καλύτερη λύση φυσικά είναι ένας συνδυασμός από κάποιες ή και όλες τις παραπάνω προτάσεις, αλλά η καλύτερη λύση και η ιδανική για το ξεκίνημα μίας επιχείρησης, είναι πάντα τα ρολά ασφαλείας. Όπως και να έχει, η ασφάλεια του καταστήματος σας είναι κάτι που θα πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά και σε καμία περίπτωση δε πρέπει να το αμελήσετε, ακόμη και αν το budget σας είναι περιορισμένο.

Προηγούμενο άρθροSkoda Superb 1.4 TSI vs Citroën C5 1.8. Σύγκριση
Επόμενο άρθροSuzuki αυτοκίνητα. Λίστα με μοντέλα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας