Τα 10 καλύτερα καρτούν συγκροτήματα

Τα 10 καλύτερα καρτούν μουσικά συγκροτήματα
Στη φωτογραφία βλέπετε το συγκρότημα Mystik Spiral

Είναι δέκα μουσικά συγκροτήματα, όχι από σάρκα και οστά, αλλά χάρτινοι ήρωες, fictional μπάντες, αποκυήματα της δημιουργικής φαντασίας των ανθρώπων που συνέλαβαν τις καρτουνίστικες μορφές τους, και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν κάνει τεράστια καριέρα με γνωστά τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία.

The Neptunes

Οι γνωστοί αμερικανοί καρτουνάδες των 60’s και 70’s, οι Hanna-Barbera, έκαναν τους Neptunes ειδικά για τις μουσικές ανάγκες του σαββατιάτικου πρωινού σώου τους, με τίτλο Jabberjaw. Ήταν σαν δευτεροκλασάτοι χαρακτήρες από τη σειρά Scooby Doo κι όπως φαντάζεστε ήταν όντως άθλιοι.

The Junkyard Band

Δημιουργήθηκαν από τους Bill Cosby, Fat Albert και τα παιδιά του Cosby. Όλως περιέργως, όλοι οι παραπάνω ήταν επιφορτισμένοι και με τις φωνές των πρωταγωνιστών που έβγαιναν στις αμερικανικές τηλεοράσεις κάθε Κυριακή πρωί, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έπειτα.

Mystik Spiral

Η μπάντα αυτή από τη σειρά κινουμένων σχεδίων του MTV «Daria», λεγόμενοι και Mystik Spiral, κινήθηκαν από το χώρο της ποπ μέχρι της ροκ και του χαρντ ροκ, με αμφίβολα ηχητικά αποτελέσματα. Ήταν τόσο κακοί, ώστε οι δημιουργοί τους δεν τόλμησαν καν να τους εκμεταλλευτούν με τον τρόπο που έκαναν άλλοι νωρίτερα ή αργότερα…

Jem and the Ηolograms

Δημιουργία της Christy Marx, εκ των βασικών συγγραφέων δημοφιλών σειρών όπως Transformers και G.I. Joe, η Jem και η μπάντα της, οι Holograms όχι μόνο κυριαρχούσαν εντός, αλλά κι εκτός σκηνής, αφού η Τζεμ είχε κι ένα alter ego, την Jerrica Benson, ιδιοκτήτρια μιας δισκογραφικής εταιρείας.

Josie and the Pussycats

Ένα ακόμη καρτούν για τη δύσκολη παιδική ώρα του πρωινού του Σαββάτου, επίσης δημιουργία των Hanna-Barbera που το πήραν σκοινί κορδόνι να ξεχειλώσουν την καρτουνιστικη μουσική μανιέρα. Και το κατάφεραν, αφού κανείς δεν δείχνει να το θυμάται σήμερα, ούτε καν οι ίδιοι του οι δημιουργοί.

TIMMY! and the Lords of the Underworld

Η πρώτη εμφάνιση της μπάντας του καθυστερημένου Τιμι έγινε στο επεισόδιο “Timmy 2000″ της θήκης σειράς South Park. Οι T.a.t.l.o.t.u. (σαφές το κλείσιμο του ματιού στο καυτό δίδυμο των ρωσίδων με ένα παρόμοιο όνομα) παίζουν τα πάντα, ενώ φτάνουν στο σημείο να εκδικηθούν μέχρι και τον ίδιο τον Phil Collins για τα κομμάτια που έγραψε τη δεκαετία του ’80.

The Archies

Οι χαρακτήρες που ξεπήδησαν από τα Archie Comics έκαναν θραύση στα αμερικανικά ραδιόφωνα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ειδικά με τραγούδια όπως “Sugar, Sugar”, που έφτασε στο #1 και πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Έβγαλαν μέχρι και επετειακό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ το 2008 που έκανε πάταγο. Την παρούσα χρονική στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι ακόμα ενεργοί στα μουσικά δρώμενα.

Alvin and the Chipmunks

Δημιουργήθηκαν το 1958 από τον Ross Bagdasarian Sr. (συνθέτη του τραγουδιού «The Witchdoctor») και σύντομα οι Alvin and the Chipmunks αναδείχτηκαν σε μεγάλες μορφές της καρτούν-ποπ. Όχι μόνο είναι κάτοχοι πέντε βραβείων Γκραμι, αλλά στην Αμερική βγάζουν και (πρόσφατες) ταινίες κινουμένων σχεδίων με ήρωες τους συμπαθείς σκίουρους.

Gorillaz

Δημιουργία των Damon Albarn των Blur, και του κομιστα Jamie Hewlett, Gorillaz είναι και με τη βούλα η πιο επιτυχημένη «χάρτινη» μπάντα όλων των εποχών, αφού έχουν προταθεί για συνολικά 25 διάφορα μουσικά βραβεία, έχοντας κερδίσει τα 7. Τα τέσσερα μέλη τους, οι 2D, Russle, Murdoc και Noodles το αξίζουν με το παραπάνω.

Dethklok

Οι Dethklok είναι μια virtual μπάντα που ξεπήδησε μέσα από το Cartoon show Metalocalypse, δημιουργίας των Brendon Small και Tommy Blacha. Κινούνται στο χώρο του black/horror metal, μοιάζουν δηλαδή ελαφρά με νορβηγικα συγκροτήματα ή κάτι σχετικό με Alice Cooper ή Marilyn Manson. Οι Dethklok έχουν ανοίξει (ψηφιακά) συναυλίες των Iron Maiden κι έχουν περιοδεύσει, επίσης ψηφιακά, στο πλευρό των Mastodon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας