Τα αρσενικά δίδυμα μειώνουν την γονιμότητα των θηλυκών

Τα αρσενικά δίδυμα μειώνουν την γονιμότητα των θηλυκών

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ υποστηρίζουν πως στην περίπτωση των διδύμων διαφορετικού φύλου, το αρσενικό μειώνει κατά 25% τις πιθανότητες το θηλυκό να κυοφορήσει.

Οι υπεύθυνοι της μελέτης, που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των πρακτικών συνεδρίασης της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, συμπεραίνουν πως παρόλο που και άλλοι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στο όλο ζήτημα -οι γυναίκες που έχουν δίδυμο αδελφό είναι λιγότερο πιθανόν να γονιμοποιήσουν – οπότε ο κύριος υπαίτιος είναι η υπερβολική έκθεση του θηλυκού διδύμου στις ορμόνες του αρσενικού. Ως εκ τούτου οι ποσότητες τεστοστερόνης -αρσενικής ορμόνης- μέσα στην μήτρα καταστρέφουν την γονιμότητα του θηλυκού.

Καθώς μέσα στην μήτρα οι αρσενικές και θηλυκές ορμόνες -τεστοστερόνη και οιστρογόνα αντίστοιχα- διασταυρώνονται, τα έμβρυα διδύμων διαφορετικού φύλου εκθέτονται στις ορμόνες και των δύο φύλων. Μολαταύτα, και επειδή τα αρσενικά έμβρυα έχουν τα ίδια επίπεδα οιστρογόνων με τα θηλυκά, τα τελευταία φαίνεται να επηρεάζονται από την αρσενική ορμόνη σε αντίθεση με τα πρώτα.

Ο επίκεφαλής γιατρός της ερευνητικής ομάδας Δρ. Λούμα δήλωσε πως «Ως αποτέλεσμα της επιρροής του αρσενικού στην γονιμότητα του θηλυκού, οι γυναίκες που γεννούν δίδυμα αντίθετου φύλου θα αποκτήσουν λιγότερα εγγόνια και άρα χαμηλότερη εξελικτική καταλληλότητα».

Επιπρόσθετα, μία άλλη σημαντική συνισταμένη που σχετίζεται άμεσα με τούτο το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός πως η έκθεση σε αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης μιας νεαρής έφηβης κοπέλας μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών που θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητα, όπως ο καρκίνος της μήτρας κ.λπ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα ευρήματα της συγκεκριμένης επιστημονικής μελέτης έχουν εξαιρετική σημασία, αφού το θηλυκό από τα Δίδυμα που είναι αντίθετου φύλου, θα μπορεί κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του να προβαίνει σε διάφορες προληπτικές ενέργειες ώστε να κρατάει σε υψηλά επίπεδα τη γονιμότητα της και παράλληλα να αποφεύγει διάφορες ασθένειες που ενδεχομένως να επηρεάζουν τη γονιμότητα της.

Προηγούμενο άρθροToyota Auris 1.4 vs Kia Ceed 1.4: Σύγκριση
Επόμενο άρθροAmboy Dukes, πληροφορίες για το ροκ συγκρότημα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας