ΑρχικήΥπολογιστέςΤα Benchmarks για τα APU που βασίζονται σε Zen της AMD δείχνουν...

Τα Benchmarks για τα APU που βασίζονται σε Zen της AMD δείχνουν κέρδη απόδοσης κατά 90% σε σύγκριση με το Bristol Ridge

Τα Benchmarks για τα APU που βασίζονται σε Zen της AMD δείχνουν κέρδη απόδοσης κατά 90% σε σύγκριση με το Bristol Ridge.

Οι δείκτες αναφοράς για τα APU που βασίζονται σε Zen της AMD δείχνουν κέρδη απόδοσης κατά 90% σε σύγκριση με το Bristol Ridge

Οι διαβαθμισμένοι δείκτες αναφοράς για τις νέες APU της AMD – μικροεπεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά στην οθόνη – υποδεικνύουν ότι οι νέες συσκευές, που ονομάζονται Raven Ridge, θα ξεπεράσουν τους σημερινούς προγόνους της στο Bristol Ridge κατά 90%.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας υλικού WCCFTech , οι βαθμολογίες για το AMD Ryzen 5 2500U δείχνουν ότι, σε σύγκριση με την τρέχουσα AMD A12-9800B APU, η νέα συσκευή είναι ταχύτερη πάνω από 50% από την άποψη των επιδόσεων ενός πυρήνα και περίπου 90% γρηγορότερα σε φορτία πολλαπλών πυρήνων.

Τα διαρρεύσαντα σημεία αναφοράς (benchmarks) για το τμήμα AMD δείχνουν βαθμολογία 3.625 για το Geekbench για απόδοση με ένα πυρήνα και 9.723 για πολυπύρηνο. Αυτό συγκρίνεται με τα αποτελέσματα 2,315 και 5,115, αντίστοιχα, για ένα HP Elitebook 745 G4, που φοράει το API Bristol Ridge AMD Pro A12-9800B τεσσάρων πυρήνων.

Τα APU της Raven Ridge, τα οποία η AMD αναμένεται να ξεκινήσει εγκαίρως για τα Χριστούγεννα, θα είναι οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές που χαρακτηρίζονται από ένα συνδυασμό μικροεπεξεργαστών Zen της AMD που ξεκίνησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και της μικροαρχιτεκτονικής μονάδας επεξεργασίας γραφικών (GPU) που κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησε η AMD νωρίτερα φέτος υποδεικνύουν ότι οι νέες APU θα πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον 50% αύξηση στις επιδόσεις της CPU ενώ καταναλώνουν το ήμισυ της ισχύος. Οι νέες συσκευές αναμένεται να εμφανιστούν αρχικά σε φορητούς υπολογιστές χαμηλής και μεσαίας εμβέλειας.

Τόσο το Zen όσο και το Vega σχεδιάζονται για να λειτουργούν σε μια αρχιτεκτονική διαδικασίας 14nm, σε σύγκριση με την 28nm της προηγούμενης τεχνολογίας. Ενώ το Zen, με τη μορφή desktop επεξεργαστών Ryzen, αποδείχθηκε περίτρανα ότι το Vega ήταν πιο αθόρυβο σε σχέση με τον αντίπαλο Nvidia που περίμεναν πολλοί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166