Τα Drones μπορούν να προσθέσουν δισεκατομμύρια λίρες στο Βρετανικό ΑΕΠ, λέει έρευνα

Τα Drones μπορούν να προσθέσουν δισεκατομμύρια λίρες στο Βρετανικό ΑΕΠ, λέει έρευνα

Τα Drones μπορούν να προσθέσουν δισεκατομμύρια λίρες στο Βρετανικό ΑΕΠ, λέει έρευνα.

Η τεχνολογία των Drones έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 42 δισεκατομμύρια λίρες ή 2% κατά ανά έτος έως το 2030, σύμφωνα με νέα έρευνα της PwC.

Η έρευνα εκτιμά ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν περισσότερα από 76.000 drones σε ολόκληρο τον Βρετανικό ουρανό, ενώ πάνω από το ένα τρίτο (36%) θα χρησιμοποιηθεί από τον δημόσιο τομέα σε τομείς όπως η άμυνα, η υγεία και η εκπαίδευση.

Παρόλο που υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για οικονομικά οφέλη σε διάφορους τομείς, ο τομέας των Drones του χονδρικού και του λιανικού εμπορίου αναμένεται να σημειώσει την υψηλότερη άνοδο του ΑΕΠ με αύξηση 2,5% που θα ανερχόταν σε περίπου 7,7 δισεκατομμύρια λίρες.

Η έκθεση της PwC διαπίστωσε επίσης ότι η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να κερδίσει 16 δισεκατομμύρια λίρες ανά έτος μέχρι το 2030 ως αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγικότητας. Ο τομέας της τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών είναι έτοιμος να αποφέρει κέρδη 4,8 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2030.

Έως το τέλος εκείνης της περιόδου εκτιμάται πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 628.000 νέες θέσεις εργασίας από τα εργοστάσια κατασκευής Drones του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με εκτιμήσεις της PWC. Η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας Drone έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων τύπων θέσεων εργασίας για την ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και ρύθμιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο κύριος ερευνητής του θέματος στην PwC, ο Elaine Whyte, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε η κοινωνία να ωφεληθεί και να εκμεταλλευτεί πλήρως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, λέγοντας:

«Προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική των Drones, η άμεση εστίαση πρέπει να είναι στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην συγκεκριμένη τεχνολογία για να βοηθήσουμε την αποδοχή τους προς το κοινό και κατά συνέπεια να αυξήσουμε τις πωλήσεις. Ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη συχνά θεωρούνται συχνά ως ένα παιχνίδι, θα ήταν έξυπνο να συνδυάσουμε αυτή την αναδυόμενη τεχνολογία με τη σωστή επιχειρηματική κατανόηση και την ανθρώπινη διορατικότητα. Μέσω των drones δίνεται μια τεράστια ευκαιρία για να βοηθήσουμε στην επίλυση ορισμένων ζητημάτων που θεωρούνται από τα σημαντικότερα προβλήματα των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας