Η Toshiba τελικά πώλησε τη μονάδα παραγωγής τσιπ στην Bain Capital

Η Toshiba τελικά πώλησε τη μονάδα παραγωγής τσιπ στην Bain Capital

Η Toshiba τελικά πώλησε τη μονάδα παραγωγής τσιπ στην Bain Capital.

Η πώληση της μονάδας τσιπ της εταιρείας ολοκληρώθηκε τελικά, μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων. Η αμερικανική εταιρεία επενδυτική εταιρεία Bain Capital εξαγόρασε την επιχείρηση τσιπ της Toshiba για 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία για την εξαγορά βρισκόταν συχνά πυκνά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κατά τους τελευταίους μήνες, και μάλιστα ήταν πολύ κοντά να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους . Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές που επιμελήθηκαν του θέματος χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να εγκρίνουν τη συμφωνία, και τελικά οι διεργασίες ολοκληρώθηκαν τον Μάιο, ανοίγοντας το δρόμο για την πώληση που αισίως συνέβη τώρα.

Πλέον, η δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής τσιπ τύπου NAND ανήκει στην ιδιοκτησία της Bain Capital – μιας κοινοπραξίας που αποτελείται από SK Hynix, Apple, Dell, Seagate και Kingston.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η Toshiba επαναγοράσε το 40% της μονάδας, παρόλα αυτά κατέχει το μειοψηφικό πακέτο.

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας βρέθηκε στη δίνη τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, αφού η πυρηνική της μονάδα, Westinghouse, κατέρρευσε οικονομικά και τα έξοδα υπερίσχυαν των εξόδων, που είχε ως αποτέλεσμα να αναγκάσει την Toshiba να βρει άμεσα διέξοδο, όπου τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα πως η λύση ήταν να πουλήσει τη μονάδα παραγωγής τσιπ για να καλύψει αυτή τη ζημιά.

Στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η Toshiba πώλησε τον πυρηνικό της όμιλο Westinghouse στην καναδική επενδυτική εταιρεία Brookfield για το χρηματικό ποσό ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες για να κλείσουμε τη συμφωνία τον περασμένο Μάρτιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Yasuo Naruke, επικεφαλής της μονάδας τσιπ της Toshiba, στα τέλη Απριλίου. Αλλά αυτό δεν συνέβη, η συμφωνία ίσως να κλείσει κάποια στιγμή τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας