ΑρχικήΥπολογιστέςΤα νέα Surface είναι πιο εύκολο να επισκευαστούν

Τα νέα Surface είναι πιο εύκολο να επισκευαστούν

Η ομάδα της iFixit έριξε μια ματιά στα νέα Surface με τσιπ ARM και τα αξιολόγησε όσον αφορά την ευκολία επισκευής και συντήρησης τους. Φαίνεται ότι η Microsoft έχει λάβει σοβαρά υπόψη της αυτό το θέμα: και τα δύο Surface, το Surface Laptop 7 και το Surface Pro 11, είναι σημαντικά πιο εύκολα στο άνοιγμα για τυχόν επιδιόρθωση, ενώ τα εξαρτήματα που φθείρονται, όπως οι μπαταρίες, αντικαθιστώνται σχετικά εύκολα.

Η εταιρεία έκανε τεράστια βήματα, ιδιαίτερα στο Surface Laptop. “Η σειρά Surface Laptop ξεκίνησε ως μια από τις πιο δύσκολα επισκευάσιμες σειρές που έχουμε δει ποτέ”, εξηγεί η iFixit στο βίντεο αποσυναρμολόγησης. “Από τότε, έχουν κάνει τεράστια βήματα προς την κατεύθυνση της καλύτερης συντήρησης και του modularity.” Το περίβλημα συγκρατείται από τέσσερις βίδες κρυμμένες κάτω από τα λαστιχένια ποδαράκια και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.

Από την κάτω πλευρά, οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση στην μπαταρία, η οποία φέρει έναν QR κώδικα, όπου με μια γρήγορη σάρωση με ένα smartphone εμφανίζει οδηγίες επισκευής που βοηθούν στην αντικατάσταση διαφόρων εξαρτημάτων. Ειδικά η μπαταρία, η κάρτα SSD και η θύρα 3,5 mm jack μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Τα εξαρτήματα, αναφέρουν μεταξύ άλλων τον αριθμό των βιδών και παράλληλα που πρέπει να τον τοποθετηθούν, κάτι πουί αποτελούν ένα ακόμα πλεονέκτημα σύμφωνα με την iFixit.

Το Surface Pro είναι λίγο πιο δύσκολο στο άνοιγμα για επιδιόρθωση

Ωστόσο, η μνήμη RAM παραμένει συγκολλημένη. Εκτός από το SoC της Qualcomm, το οποίο, σε αντίθεση με το M3 στο Macbook Air, εξακολουθεί να ψύχεται ενεργά, υπάρχουν τέσσερις κυψέλες LPDDR5x RAM από την SK Hynix. Η μονάδα WLAN είναι επίσης ενσωματωμένη απευθείας στην πλακέτα και δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Επίσης το Surface Pro 11 είναι λίγο πιο δύσκολο στο άνοιγμα, καθώς η οθόνη παραμένει κολλημένη στο περίβλημα. Σύμφωνα με την iFixit, η κόλλα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα μέσω θερμότητας και έπειτα μπορεί να αφαιρεθεί το panel. Κάτω από αυτό βρίσκονται απευθείας η μπαταρία και άλλα εξαρτήματα. Το ίδιο ισχύει και εδώ:τα περισσότερα εξαρτήματα φέρουν περιγραφές και QR κώδους για οδηγίες επισκευής. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση στην μπαταρία, πρέπει πρώτα να ξεβιδώσετε τον ψύκτη. Η SSD είναι αντικαθιστάμενη, ενώ η RAM και η μονάδα WLAN είναι ενσωματωμένες.

Συνολικά, και τα δύο Surface λαμβάνουν από την iFixit βαθμολογία 8 στα 10 για την ευκολία επισκευής τους. Για το Surface Pro εφαρμόζεται η κλίμακα επισκευασιμότητας των tablets, η οποία θεωρεί τις κολλημένες οθόνες ως τυπικό χαρακτηριστικό. Γενικά, είναι πιο δύσκολο για τους ερασιτέχνες να αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό του tablet.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166