ΑρχικήΔιαδίκτυοΤα Ransomware έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ακόμη πιο επιθετικά το 2018

Τα Ransomware έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ακόμη πιο επιθετικά το 2018

Τα Ransomware έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ακόμη πιο επιθετικά το 2018.

Τα Ransomware πρόκειται να παραμείνουν μια αυξανόμενη απειλή για τους επόμενους μήνες, επίσης, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα γίνουν πιο επιθετικά και ακόμη πιο κερδοφόρα για τους κυβερνοεγκληματίες που τα χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο, όπως προέβλεψε η κορυφαία εταιρεία ασφάλειας η McAfee Labs.

Η McAfee Labs κυκλοφόρησε σήμερα τις προβλέψεις της για το επόμενο έτος, υπογραμμίζοντας τα ζητήματα που θεωρεί ότι θα είναι τα πιο διαδεδομένα για το 2018, με τα ransomware και το IoT ασφάλεια να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Η εταιρεία λέει ότι μετά την επιτυχία μεγάλων εκστρατειών ransomware το 2017, οι χάκερς θα θέλουν να συνεχίσουν αυτή την τάση τους επόμενους μήνες, αλλά θα χρειαστεί να δημιουργήσουν νέες και πιο έξυπνες εκστρατείες, αφού πλέον οι παλιές θεωρούνται προβλέψιμες και σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμες.

Η McAfee αναφέρει ότι αναμένει από τους δημιουργούς των ransomware ότι θα στοχεύουν σε λιγότερο παραδοσιακούς στόχους, ωστόσο εκτιμάται πως θα είναι πιο κερδοφόρα αυτή η τακτική, επειδή θα προορίζονται κυρίως σε μεμονωμένα άτομα με υψηλό οικονομικό υπόβαθρο, όπως και σε μικρές επιχειρήσεις, ακόμη και σε μεμονωμένες συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο.

Η αλλαγή θα επιτρέψει επίσης στους εγκληματίες να χρησιμοποιούν τα ransomware ως μέρος ευρύτερων εκστρατειών για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, καθιστώντας τα, απλά ένα μικρό μόνο των επιθέσεων.

Η εταιρεία προσθέτει ότι αυτή η αυξημένη κερδοφορία, καθώς και η αύξηση των ζημιών και των διαταραχών που θα προκαλέσουν, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιδανικού επιχειρηματικού μοντέλου της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο και κατά συνέπεια θα οδηγήσουν σε σημαντική επέκταση αυτών των μεθοδολογιών στο διαδίκτυο.

«Η εξέλιξη των ransomware το 2017 θα πρέπει να μας υπενθυμίζει πόσο επιθετική είναι μια απειλή, διότι οι επιτιθέμενοι καινοτομούν δραματικά και προσαρμόζονται σε οποιεσδήποτε δύσκολες συνθήκες, χωρίς να πτοούνται από τις δυσκολίες», δήλωσε ο Steve Grobman, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας στη McAfee.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι παρ’ όλο που τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση, η μακρόχρονη μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσουν ακρογωνιαίο λίθο της υπεράσπισης του κυβερνοχώρου του αύριο, οι αντίπαλοί μας δουλεύουν εξίσου με την εφαρμογή στην καινοτομία γύρω τους. Όπως συμβαίνει συχνά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η ανθρώπινη νοημοσύνη που ενισχύεται από την τεχνολογία θα είναι ο νικητήριος παράγοντας στον «αγώνα των εξοπλισμών» μεταξύ επιτιθέμενων και υπερασπιστών».

Σε ένα άλλο σημείο, η McAfee υπογραμμίζει πιθανά προβλήματα ιδιωτικής ζωής γύρω από τις συνδεδεμένες έξυπνες οικιακές συσκευές, οι οποίες πρόκειται να γίνουν πιο δημοφιλείς το επόμενο έτος.

Η εταιρεία προβλέπει ότι οι κατασκευαστές τέτοιων προϊόντων, καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών, θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν τα περιθώρια κέρδους με τη συγκέντρωση περισσότερων προσωπικών δεδομένων των χρηστών- με ή χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η McAfee προσθέτει ότι, επειδή οι πελάτες σπάνια διαβάζουν τις συμφωνίες περί ιδιωτικού απορρήτου, οι εταιρείες θα μπουν στον πειρασμό να τις αλλάζουν συχνά, ιδίως στον τομέα της ανάπτυξης των συσκευών και των υπηρεσιών, επιτρέποντάς τους να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες που αναμφισβήτητα θα μεταφράζονται σε έσοδα- μετατρέποντας το σπίτι των χρηστών σε ένα εταιρικό κατάστημα που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική μπορεί να μην διαρκέσει πολύ, καθώς η McAfee πιστεύει ότι θα υπάρξουν συνέπειες από τα κράτη προς τις εταιρείες που θα προωθούν αυτήν την ιδέα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166