Τα τηλέφωνα Samsung στέλνουν φωτογραφίες των χρηστών σε τυχαίες επαφές χωρίς άδειά

Τα τηλέφωνα Samsung στέλνουν φωτογραφίες των χρηστών σε τυχαίες επαφές χωρίς την άδειά σας

Τα τηλέφωνα της Samsung στέλνουν φωτογραφίες των χρηστών σε τυχαίες επαφές χωρίς την άδειά σας.

Αν διαθέτετε κάποιο τηλέφωνο Samsung και έχετε αρκετές αποθηκευμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας, τότε πιθανόν να έχετε πέσει θύμα εν αγνοία σας ενός προβλήματος που εγείρει αρκετές ανησυχίες για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Πολά τηλέφωνα της Samsung, ειδικά στις ΗΠΑ, έχουν επηρεαστεί από ένα σφάλμα που δίνει στα τηλέφωνα την άδεια να στέλνουν φωτογραφίες των χρηστών σε τυχαίες επαφές χωρίς την άδειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung γνωρίζει το σφάλμα και η τεχνική ομάδα εξετάζει τώρα την επίλυση του θέματος.

Εντούτοις, μπορεί η επιδιόρθωση αυτού του σοβαρού ζητήματος να επιτευχθεί σύντομα, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι εκτέθηκαν ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών, και μάλιστα εκτιμάται πως η Samsung δεν είναι η μόνη μάρκα που έχει αυτό το πρόβλημα, απλά είναι η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο και αναμφισβήτητα στρέφει όλα τα βλέμματα επάνω της.

Το συγκεκριμένο σφάλμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Reddit, καθώς και στο επίσημο φόρουμ της εταιρείας, όπου πλημμυρίζουν τα παράπονα των χρηστών, ενώ το πιο συγκλονιστικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι ολόκληρη η συλλογή φωτογραφιών των χρηστών αποστέλλεται σε άλλο άτομο, και όχι απλά μόνο μία εικόνα.

Ευτυχώς για τον χρήστη, αυτές οι φωτογραφίες μοιράστηκαν μόνο στις επαφές που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνο τους. Αλλά το ερώτημα είναι τι συμβαίνει όταν οι φωτογραφίες μοιράζονται με κάποιο άτομο που δεν θέλετε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Επιπλέον, αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν το τηλέφωνό Samsung που διαθέτετε συγκαταλέγεται σε εκείνες τις συσκευές που πραγματικά έστειλε αυτά τα αρχεία των φωτογραφιών.

Η μόνη μέθοδος για να διαπιστώσετε αν είσαστε μέρος αυτού του ζητήματος είναι εάν ο παραλήπτης σας ενημερώσει ότι έλαβε κάτι από εσάς, σε διαφορετική περίπτωση θα απολαμβάνετε τον ύπνο του δικαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα παράπονα που δημοσιεύθηκαν στο Reddit και το επίσημο φόρουμ της Samsung, φαίνεται ότι το σφάλμα βρίσκεται στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Samsung και στις ενημερώσεις προφίλ RCS που προωθούνται από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ.

Ένας από τους παρόχους φαίνεται να είναι η T-Mobile, αν και μπορεί να υπάρχουν και άλλοι. Η υπηρεσία RCS ή Rich Communication Services είναι μια αναβάθμιση της παλαιάς υπηρεσίας SMS που έχει κατασκευαστεί για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων, προσφέροντας νέες δυνατότητες όπως η καλύτερη κοινή χρήση πολυμέσων και η ανάγνωση στοιχείων.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα αναφέρθηκε ότι συνέβη και υπηρεσιών στις γνωστές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp που είναι εγκατεστημένο στα τηλέφωνα της Samsung. Μια εσωτερική αναντιστοιχία μεταξύ της εφαρμογής SMS της Samsung και ορισμένων ενημερώσεων του προφίλ του RCS φαίνεται να είναι ένας από τους πιθανούς λόγους πίσω από το σφάλμα.

Παρόλο που η Samsung εργάζεται εντατικά για την επίλυση του θέματος, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως τι προκαλεί το σφάλμα και το πιθανό χρονοδιάγραμμα για την επιδιόρθωση.

Το καλύτερο που πράγμα μπορείτε να κάνετε στην παρούσα φάση είναι να ελέγξετε τις ρυθμίσεις των αδειών στο τηλέφωνό Samsung που κατέχετε και να ανακαλέσετε τα δικαιώματα άδειας και πρόσβασης για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων στον αποθηκευτικό σας χώρο. Το σφάλμα φαίνεται να επηρεάζει σύγχρονα τηλέφωνα Samsung όπως το Galaxy S9 και το Galaxy S9 +, αλλά δεν περιορίζεται μόνο στις νεότερες συσκευές. Όμως ενδέχεται ακόμα και τα παλαιότερα τηλέφωνα της Samsung να να έχουν επηρεαστεί.