Τεχνοτροπίες για το σπίτι με φτηνό τρόπο

Τεχνοτροπίες για το σπίτι με φτηνό τρόπο

Οι τεχνοτροπίες στη διακόσμηση των σπιτιών, δεν είναι μια καινούργια υπόθεση. Υπάρχει από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος κατοίκησε κάπου μόνιμα. Όλοι θέλουμε την κατάλληλη διακόσμηση ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα ή γούστα. Αναζητούμε τελικά κάτι βαθύτερο που επιτυγχάνεται με το αισθητικό αποτέλεσμα και που με τη σειρά του, πηγάζει από τις βαθύτερες εσωτερικές μας ανάγκες. Οι τάσεις στο ντιζάιν, μόνο σταθερές δεν είναι.

Νέος τρόπος ζωής, νέα υλικά και μέθοδοι αλληλοδιαπέρνιονται και αλλάζουν συνέχεια τις επιλογές που έχουμε. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα διαδομένες είναι οι τεχνοτροπίες. Ας δούμε τώρα από πιο κοντά, τι είναι και πως μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο μας, πάντα με την καθοδήγηση του Texnologia.Net.

Τεχνοτροπία είναι μια δημιουργία πάνω σε τοίχο, με χρήση ενός ή περισσότερων χρωμάτων και διάφορων σχεδίων ή σχημάτων. Υπάρχουν τεχνοτροπίες κάθε μεγέθους και είδους. Το μέγεθος μια τεχνοτροπίας μπορεί αν είναι όσο ένα ολόκληρο σπίτι ή μόνο ένας τοίχος. Ενώ και το είδος τους μπορεί να ποικίλει, ανάλογα το υλικό που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία τους, ή την ιδιαίτερη τεχνική που συνοδεύει αυτό το υλικό. Υπάρχουν τεχνοτροπίες αρκετά απλές, που ο καθένας μας μπορεί να δοκιμάσει να κάνει, υπάρχουν όμως και τεχνοτροπίες τόσο δύσκολες να πραγματοποιηθούν, που μόνο το ειδικευμένο χέρι ενός επαγγελματία μπορεί να δημιουργήσει.

Έτσι έχουμε και διαφορές στο κόστος που αυτή δημιουργείται. Μια απλή και εύκολη να γίνει από τον καθένα τεχνοτροπία, δεν μπορεί να κοστίζει πολύ, αντιθέτως ιδιαίτερα ακριβές είναι ορισμένες από αυτές. Πολλές φορές το κόστος αγγίζει το ύψος της αγοράς έργων τέχνης.

Ο τρόπος που δημιουργείται κάθε τεχνοτροπία είναι γενικά κοινός. Μια επιφάνεια τοίχου, βάφεται με το σύνηθες τρόπο. Δηλαδή ο τοίχος μας, βάφεται με τη χρήση ρολού και πινέλου για τα δύσκολα σημεία με ένα χρώμα. Μετά περνιέται το δεύτερο ή περισσότερα χρώματα με τις διάφορες τεχνικές που υπάρχουν. Οι υπάρχουσες τεχνικές δεν περιορίζουν τη φαντασία. Εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα υλικά από αυτά, που χρησιμοποιούνται τώρα και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Πάντως ακόμα και να μην το κάνουμε αυτό υπάρχει μια τεράστια, κυριολεκτικά, γκάμα από ήδη υπάρχουσες τεχνοτροπίες και χρήση υλικών για τη δημιουργία τους.

Τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι σφουγγάρια, ξύλα, πλαστικά, υλικά συσκευασίας, ειδικά γάντια ή ρολά βαψίματος κτλ. Γενικά είναι υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα, γύρω μας. Και εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των τεχνοτροπιών, ο καθένας μας μπορεί να τις δημιουργήσει, κάνοντας το χώρο του ένα τελείως δικό του έργο τέχνης, που ανταποκρίνεται στις αισθητικές αντιλήψεις του.

Πολλές από τις τεχνοτροπίες μπορούν να δημιουργηθούν με απλά την ύπαρξη φαντασίας, λίγων χρημάτων και διάθεσης πειραματισμού. Αυτό που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι ότι ακόμα και ένα αποτυχημένο πείραμα μπορεί να διορθωθεί με σχετικά φτηνό και εύκολο τρόπο, αρκεί να υπάρχει η διάθεση για αυτό. Το μόνο που δεν χρειάζεται να ξεχάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα ανάλογα προστατευτικά μέσα για το σπίτι σας, όπως νάιλον και εφημερίδες. Λοιπόν αν έχετε την απαραίτητη όρεξη, ή απλά θέλετε να αλλάξετε τη διάθεση σας μέσα από την αλλαγή του ντιζάιν του σπιτιού σας δεν σας μένει παρά να προβείτε στις ανάλογες αγορές και να ξεκινήσετε!

Προηγούμενο άρθροΣυμβατά τόνερ, τι είναι και πόσο κοστίζουν
Επόμενο άρθροΔιακόσμηση κήπου με ευφάνταστους τρόπους
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας